Хидроцефалия- 3

• 182 843
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
  • варна
 Поли, да ти е живо и здраво момчето, много се радвам че писа, понеже повечето деца са мънички в темата и родител на по-големичко дете може да сподели своя опит. За операцията за удължаване даже скоро обсъждахме.
 Искам да те питам - синът ти знае ли че има клапа и кога му казахте това?

# 181
здравейте,
родих дъщеря си на 25.11.2011 в шейново и 4 дена не ми я дадоха за хранене -трудна адаптация след секцио. На 4-тия ден се оказа, че и открили кръвоизливцче в мозъка. родена е в 38-ма седмица -2300гр след сецио, след като 27 часа след изтичане на водите не получих контракции. преместихме я в педиатрията, където казаха, че кръвоизливчето е малко и не вярват да има усложнения. днес обаче се оказа, след контролен ултразвук, че много бързо са се разширили мозъчните стомахчета за 1 седмица. утре ще я карат да я снимат в александровска болница...много съм притеснена, казаха, че може да се стигне до хидроцефалия, като утре ще има повече яснота. моля ви кажете ми винаги ли има усложнения при хидроцефалия? четох за такива дори след слагане на клапа. плача вече няколко часа. не знам какво ме чака. дайте ми моля малко добри новини за вашите деца...все  си мисля, че като така рано се хване, не би трябвало да има усложнения....

# 182
Здравей ,реших да ти отговоря защото знам в какъв шок си в момента.От 7 години съм в темата и ще ти дам няколко съвета-от дете до дете има голяма разлика как ще се развие по-нататък твоето бебенце.Радвай се че е установена рано и ще имаш възможността да сложите клапа ако се налага,пък и до едногодишна възраст има голям шанс да навакса ако има усложнения.Не мисли за лошото от тази диагноза а се ще съсредоточи в момента върху изследванията и специалистите които ще посетиш.Ние в това отношение можем да ти препоръчаме някой.Има дечица които нямат никакви усложнения след като са сложили клапа и такива които въпреки клапата са с увреждания.В медицината не винаги 2+2 е 4.Аз съм от тези при които е установена късно и сега преодоляваме бавно нещата.

# 183
благодаря ти, виждам, че при всеки е различно и се чудя как ще е при моето дете, което е толкова желано, миналата година имах един мисед и това дете беше най-желаното на този свят...просто не мога да осъзная още, че това ми се случва...в Педиатрията тя е в неонатологията при Ралица Георгиева. де факто след раждането даже още не съм си я гушнала. не знам като я пращат на скенер в Александровска, кой ще я гледа там...утре може би ще имам повече информация. чета, че правите някакви рехабилитации...те откога почват, предполагам, че съвсем скоро като се потвърди диагнозата, ще ми кажат повече неща, но искам да съм подготвена. а твоето дете как е на 7 години? кога сте сложили клапата? трудно ли се обгрижва дете с хидроцефалия. всяка информация ще ми е от полза, предварително благодаря

# 184
  • София / Пловдив
arma76, представям си какво преживяваш...  Hug
Но не бързай да си мислиш най - лошите варианти. Изчакай да видиш резултатите от изследването, консултирайте се и с детски неврохирург и тогава прави каквито и да било планове. Знам, че в теб преливат мъка, тъга и стотици въпроси, но наистина никой не може да ти даде модел, по който се развиват дечицата с хидроцефалия.
Относно рехабилитацията - тя се прави, ако се налага. Има дечица с клапи, при които изобщо не е била нужна.

# 185
здравейте, пиша ви отново, но просто не знам какво да правя, мисля и въобще....днес на дъщеря ми са правили скенер и въпреки, че там също са разчели като кръвоизливче това, което е в главата на дъщеричката ми, доцент Ралица Георгева каза, че се съмнява за тумор...много прогресивно се е увеличила за седмица ликворната течност...моля някой ако е имал подобен случай да ми пише..каза ми, че ще консултира с неврохирурзи и ще имаме повече яснота в началото на другата седмица. защо чак тогава не разбрах, преди ме плашеше хидроцефалията...сега тя ми се струва песен...ужас

# 186
arma76 знам през какво преминаваш Hug
Аз също съм на мнението на Бим бам за консултацията с неврохируг. Но ти я направи. Не бих разчитала на Ралица Георгиева - това си е мое мнение от лични преживявания.
Знам, че ти е трудно и си изплашена, слабо казано, но се дръж и кураж  Hug

# 187
  • София
arma76, и от мен прегръдки  имного сила! Много е трудно, знам....от опит. Направете консултация с читав неврохирург, тази докторка не съм я и чувала. Пиши тук, ние умеем да изслушваме! Hug

# 188
  • София / Пловдив
arma76, намери Кирил Георгиев, той е детски неврохирург в "Св.Иван Рилски", поискай той да консултира бебчето. Можеш да го откриеш направо в клиниката или го търси на телефон 0888 209530.

# 189
благодаря ви много. притеснява ме това, че детето е в педиатрията и аз нямам нито едно негово изследване от раждането му в мен, той как би могъл да ме консултира. Дали срещу заплащане ще отиде в педиятрията и ще види всички изследвания  и ще разчете скенера...как се процедира.моля ви дайте съвет

# 190
  • София / Пловдив
Да, говори с доктора, в удобно за него време дали може да отиде в педиатрията.
Или пък просто го попитай как може да стане консултацията, при положение, че бебчето е там, дали да искаш документи от изследванията да ми ги занесеш. Кажи и на лекарите там, че ще потърсиш мнението на неврохирург, който ТИ си избрала и питай дали ще ти дадат изследванията и как да процедираш. Изобщо - питай ги, настоявай!
Стискаме палци и да пишеш как сте  Hug

# 191
arma 76, пожелавам ти по-скоро да можеш да гушнеш детенцето ти и с него всичко да бъде наред!
За съжаление в България все още е много трудно в болниците и с лекарите въобще и с кое ли не... Ако не бях минала през всичко това в чужбина и аз нямаше да знам, че може да се гушка новородено бебче в интензивно отделение по цял ден и да си го кърмиш и т.н.
Разбирам те напълно как се чувстваш и колко ти е трудно!   Praynig
Аз се намесвам само за кратко с добрата новина, че конференцията за която бях писала е преминала много добре и всички впечатления и резултати от нея са описани доста изчерпателно от нашата председателка в страницата на форума ни, Раздел: „Други“, Тема: „Конференция ЗАЕДНО ЗА ПРОМЯНА“, постинга е на Админ:
 Re: Конференция ЗАЕДНО ЗА ПРОМЯНА
  Admin on Сря Ное 30, 2011 8:17 am

Съжалявам, че по-рано не успях да ви пусна информацията, но имах проблеми с компютъра.
Лек ден на всички и приятна сабота и неделя!
  bouquet

# 192
annakonna може ли да пуснеш линк?

# 193
Съжалявам, че съм забравила за тази дреболия  Laughing Ето тук:
 http://sbhb.bulgarianforum.net/
  bouquet

# 194
Zdravei Orhid.Deteto mi znae 4e ima klapa beshe naokolo 6-7 godinki

Общи условия

Активация на акаунт