Хидроцефалия- 3

• 182 833
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Уж ви следя, пък нещо съм се залисала и пропуснала.  Rolling Eyes

Валенце, тя оздравя, но Иван Рилски ни зове, влизаме за нещо дребно, но пак ще си е операция, макар и козметична ooooh!  Tired.

Отделно има и други здравословни проблеми в семейството, самата аз нещо се шашнах, в такъв ужасен период сме, че вече си мисля, че някой ни е пожелал злото Sad.

# 166
Ами и аз да се оплача. Откриха ми тежко заболяване на сърцето. Сега болници, изследвания, доктори. Пия 8 различни хапчета, през по-голямата част лежа. Направо съм отчаяна, как ще се грижа за дете с епилепсия, ДЦП, което и не говори. Ох, извинявайте, че ви натоварих, ама ми поолекна малко.

# 167
  • варна
 Комикс, Рони, Гала  Hug честно да ви кажа и аз не се чувствам особено добре. Също имам здравословни проблеми , и ми предстоят изследвания другата седмица, дано се окаже по-малкият дявол...
  Всичките ни перипетии много ме изтощиха, постоянното притеснение, че нещо не е наред, какво ли не изчетох, постоянно под лупа гледам Боян какво прави и го анализирам. А той си напредва ,особено в говоренето, ходенето и то уж е малко по-добре, ама бос не може да ходи както преди, само обувките го спасяват.

Иначе имаме добра новина, че най-сетне ще тръгва на градина Боян, намери се една асистентка, и във вторник ще ходят за първи ден заедно в градината.
  Да не мислите, че много се радвам, така се тревожа, как ще потръгне всичко, дали ще яде, как ще свикне с толкова деца, да не се прегрее, да не се претовари, колко ще боледува  и т.н...и другите родители, учителките, лекарката там , не  зная изобщо как ще се държат с нас ...  Просто вече сякаш нямам сили да се зарадвам на нищо. Само очаквам да чуя от някого израза, че той не е за там Embarassed  имам чувството че никой няма да го вземе на сериозно след тези документи, дано да не съм права и да попаднем на учителки и персонал.
   Просто съм адски уморена, затова не ми се пише много тука напоследък, нали все гледам да давам кураж на другите, ама вие само може да ме разберете.
 Сега съм се вкопчила в идеята за Коледа, дано да сме здрави този път и да успеем да я отпразнуваме. Пожелавам го на всички в темата Hug

Последна редакция: пн, 28 ное 2011, 01:48 от orhid

# 168
  • София / Пловдив
Мами  Hug  Hug  Hug
Ако с нещо можем да ви помогнем тук, само кажете!
Напълно нормално е, човек да рухне при подобно постоянно стресово напрежение... не си мислете, че се оплаквате, пишейки за проблемите, напротив.
Стискам палци силно, силно, нещата при всяка от вас да се оправят  Praynig

# 169
Мами  Hug  Hug  Hug
Ако с нещо можем да ви помогнем тук, само кажете!
Напълно нормално е, човек да рухне при подобно постоянно стресово напрежение... не си мислете, че се оплаквате, пишейки за проблемите, напротив.
Стискам палци силно, силно, нещата при всяка от вас да се оправят  Praynig

Мисли позитивно, за да изгоним лошотиите Hug.

Стискайте палчета на мен, че днес съм на преглед, пък дано се окаже малкото зло. Simple Smile Twisted Evil

# 170
  • София
Комикс, Орхид и Гала, желая ви всичко най-добро!

Дръжте се!   bouquet

# 171
Милички, прегръщам ви всичките и ви пращам положителна енергия! Дано да сте здрави, и да ви се случи нещо хубаво!(Приемето го като поизбързало Коледно пожелание)
Пишете тук, ние ако не ви разберем, кой? През толкова перипетии минахте, че е нормално да ви се отрази, дано все пак нещата да се развият в положителна посока и всичко да мине бързо!

Орхид стискам палци за градината! На Ники му се отразява много добре откъм развитие. Той беше много свит с децата, избягваше ги, а сега определено има промяна. Много е спокоен вече там заиграва се с децата, учи нови думички. Много ще се разболява, при нас е вирус след вирус, през седмица. Винаги му треперя много за това, но първо наистина нямам избор и второ виждам положителната промяна в социално отношение и развитие, неща на които аз съм го учила и не е имало резултат, там веднага ги възприема. Стискам палци да сте попаднали на добра градина с истински педагози, при нас поне отношението към Ники е страхотно. И почни от сега да му даваш имуностимуланти каквито можеш, няма да му е излишно въобще. Пиши как е минало.

# 172
  • София
Комикс, надявам се бързо за мине и замине и това! Дано и твоите резултати са добри, пиши после! Hug
 Гала, така ми се иска да мога да помогна с нещо....тези много лекарства, дето ги пиеш, имат ли ефект, помагат ли ти?
 Рони, и на теб  стискам палци! Hug
Орхид, пиши как е Боян в градината! Hug
 И аз за малко се включих в тая черна серия, но се надявам да съм излязла. При рутинни изследвания на кръвта като ме изплаши личния, че имам някаква болест, някакви чудеса....изкарах си акъла. Що рев изревах не е истина. Естественно първото нещо, за което мисли една майка в такива случаи, са децата. Особенно с деца като нашите. Confused За радост вчера повторих изследването и всичко си е в  норма, но още съм в стрес и уплах. Tired
Много здраве и спокойствие за всички мами и дечица!  bouquet

# 173
Валенцето, какво да ти кажа, положението е следното. Страдам от много рядко заболяване, което тук нашите "специалисти" не го познават. В резултат на това 10 години са ме лекували погрешно и съм се влошила много. Доцентът каза, че за това заболяване няма лечение, може да доведе до инфоркт или сърдечна недостатъчност. По принцип се дава 1 или 2 лекарства, с които са поддържа човек, но тьй като аз вече много съм усложнена пия 8. Мисля, че има ефект, но не е голям. Тая нощ пак се събудих от болки. Ами това е. Да не дава Господ на никого.

# 174
Гала,мами,аз пък бях с паническо разстройство,което с годините и притесненията покрай Боци прерасна в нещо по тежко с натрапливости и тежка депресия,силни кризи и пристъпи,аз съм също с много лекарства и оправия няма.Просто,като се успокоих,че Боци е добре,няма аутизъм и все пак ще проговори,месец март бяхме при д-р Георгиев и април месец заболяването започна да рецидивира и лятото стана страшно едва оживях,не можех да се грижа за Боци,не можех да изчистя,изпрера,абе само аз си знам какво ми беше,сътоянието ми беше доста сериозно,сега въпреки многото хапове пак не съм съвсем добре,явно няма и да бъда.Ох,споделих какво ми е  Cry.Пишете мами Hug.

# 175
  • варна
 Рони, Hug ще се съвземеш, мила, и аз преди време съм имала подобни паники, това са наистина много тежки периоди.
Гала, и ти се дръж, гледайте по-оптимистично, че наистина децата имат нужда от нас,нямаме право да се отпускаме за дълго.
 Боян беше добре днес в градината,
 Сутринта като отидохме , учителката първо каза, -Хайде добре дошли, един само ни се губеше от списъка, чакаме ви! bowuu И после  Боян влезе вътре клатушкайки се и едната лелка го сложи да седне веднага, а учителката ме  пита
 - Можем ли така на стола да го оставим сам ? Те изобщо не го бяха виждали и се чудят хората какво ще го правят. И аз й казвам, ами той вътре си ходи ,става ,сяда, където иска. Казах й да не го държат до прозореца да му пече на главата,  да не го карат насила да яде, и да не се тревожат че пада много.

След малко го наобиколиха децата, питаха го как се казва, той им отговори, дадоха му играчка, едното дете навря едно рунтаво куче до него, и аз само стоя и гледам - Боян /на който му се повръща от докосването на рунтаво куче / какво ще направи ,обаче той изобщо не реагира на кучето, зяпнал децата и се радва че му говорят. Отдъхнах си  Crazy
 После дойде нашата какичка асистентка, оставих ги с нея ,и  навръщане си поревах със смесени чувства  Blush Вкъщи до обяд стоях на тръни, и в 11ч ми звъни по телефона една майка аз вече си мисля че оттам ми се обаждат.
 В 12.30 отидох да го взема, директорката беше там да види как вървят нещата, и ми казва учудена:
 - Ама той много спокоен Shocked хич не ви е потърсил досега, играе си нахилен до ушите! Само дето не ял манджи ,ял само портокали./ така си и очаквах за яденето ooooh!/
 Асистентката ми разказва ,че децата страхотно го приемат, играят с него, даже по един дълъг коридор, вървял до залата за музика, хванат  с едно детенце за ръка.
  А вкъщи ми каза, че искал една хармоника и се запознал с Мими. Heart Eyes
 Като го вземах, видях как ядат децата самички ,някой се разхождаха по пижами, явно по-бързо се нахранили, ходят до тоалетната, насам-натам. Приятно е да гледаш здрави деца как се мотаят  в градината.
 Истината е ,че сме далеко от това положение ние, не знам кога ще постигнем такава самостоятелност, обаче това е Голям шанс за него, много съм благодарна че успяхме. Пожелавам на всички деца и майки да имат нашия шанс.

# 176
  • София / Пловдив
Охрид, бравоооооо  Hug и на Боян и на теб!
Ако знаеш как ме зареди прочетеното в началото на деня!

# 177
Орхид една голяма усмивка има на лицето ми заради вас! Много се радвам, супер!Щом е толкова щастлив и спокоен там, може даже да не се разболява много, пожелавам ви го!

Рони, надявам се, все пак да си по-добре и да се подобряваш. Аз не съм ти писала скоро, защото усетих, че имаш проблем и се отдръпна и не исках да те притеснявам, но тези месеци често съм се сещала за теб и си мислех как си.

Гала стискам палци все пак да се подобриш, след вече назначеното ти адекватно лечение.

# 178
Хей, мами, дръжте се! Не се предавайте! Децата имат нужда от вас и няма място за отпускане! Нещата вървят по-бавно, но все пак... помислете си през какво сте преминали, за да стигнете до тук! Преди време една приятелка ме каза, че Господ знае колко е силен всеки от нас и заради това на най-силните изпраща най-трудните изпитания.
Orhid, голям човек е твоят син. Радвам се като чета как се справя. Виждаш ли колко е пораснал!!! Целуни го от мене!

# 179
Zdraveite maiki na deca sas tazi strashna diagnoza HIDROCEFALIA.I az sam edna ot vas.Sinat mi e na 8 godinki i e sas Hidrocefalia.Otkriha mu q kogato beshe na23 dni vav Varna vav Mai4in dom.Otidohme vav Sofiq pri dr.Georgiev togava bqha vav Aleksandrovska bolnica.Na 40 dnevna vazrast mu postaviha klapnata sistema.Na 3 mese4na vazrast se naloji reviziq na klapata beshe izhvraknala ne beshe se namestila.I sega 8 godini po kasno udaljiha katetar4eto pak pri dr.Georgiev.

Mom4enceto mi se razviva dobre za koeto sam mnogo blagodarna na dr.Georgiev.pisha vi zashtoto samo vie mojete da me razberete kak se 4uvstvam i prez kakvo preminavat nashite deca.. i nie zaedno sas tqh.Trqbva da sme silni za da se borim za decata za da mogat da se integrirat vav obshtestvoto i da vodqt edin palnocenen jivot a ne da gledat na tqh kato na porazli4nite deca.Mnogo e trudno znam i az kato vsi4ki vas sam se borila sas kakvo li ne za da bade detenceto mi dobre.Borila sam se dori s priqtelite si koito sa me uprakvali 4e deteto mi  razglezeno no te ne znaqt kakvo e i dano nikoga da ne razberat.Pojelavam uspeh na vsi4ki vas v tova golqmo izpitanie badete silni.

Общи условия

Активация на акаунт