Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 13

• 23 794
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
  Мене си ме гледаха всеки път, макар че не си плащах, а и бремеността ми не беше рискова. Но и аз знам, че се полагат 2 пъти по ЗК, но си зависи и от самия лекар.
 ФТ си ги плащах, но ги правих и на друго място.

# 436
Аз помня три. Веднъж при регистрацията (доказване на бременност), веднъж в средата и веднъж в края. Не, че е от особено значение, де. Но и аз съм чувала, че някои ги гледат през цялото време без да им искат пари.

# 437
Здравейте на всички! Понеже ми бяха изписали полиженакс и реших да отида на друг гинеколог за второ мнение, и сега той ми изписа флуоземин. Някой ползвал ли го е?

# 438
dinoa, ще ти сложат упойка. Няма защо да те е страх. По-добре, да не говорим и, че е по-евтино проблема да се решава овреме.
Мен си ме е страх. Все едно да тръгнеш да обясняваш на човек, който го е страх от паяци, змии или височини, че няма нищо страшно. Шубе ме е. Може да почака 3-4-5 седмици.
 Едва ли е нещо сериозно. На тази страна всички зъби са ми с извадени нерви. Имам и един липсващ, който си чака за мост, но това ще е да кажем около месец след раждането. Имам и панорамна снимка на цялата уста месец преди да забременея. На нея каквото се виждаше, всичко е оправено.  

# 439
Цитат
Здравейте на всички! Понеже ми бяха изписали полиженакс и реших да отида на друг гинеколог за второ мнение, и сега той ми изписа флуоземин. Някой ползвал ли го е?
Да аз съм го ползвала. Както и полижинакса  Peace

# 440
Благодаря ти за отговора, а коя седмица от бременността ти изписаха тези глобули.

# 441
Почти през цялата бременност все някакви глобули трябваше да слагам, включително и първото тримесечие. Не помня точно коя седмица какво. Медикаментите ми бяха предписвани обаче след изследване, а не профилактично. Имах доверие на лекаря си и ги ползвах.  Чак сега накрая на бременността се отървах от гадните бактерии. И се чувствам свободен човек.  Peace

# 442
Аничка, секцио, да.

За ехографа - точно два пъти ме гледа доктора на ЖК. Той иначе пациентките си ги гледал всеки месец, но против мен разви неприязън след като казах, че съм ходила на фетална морфология.  Twisted Evil Да не говорим, че вторият преглед продължи около 3 минути, в 18-та седмица, когато се предполага, че трябва добре да се огледа бебето. Карай, жив и здрав да е. След втората морфология правих ехограф вече при доктора, при когото ще раждам. Той ме гледа всеки път.

# 443
Я ми кажете по време на бременност може ли да се ползва депилираща пяна, крем или там каквото е (никога не съм ползвала)?

# 444
Я ми кажете по време на бременност може ли да се ползва депилираща пяна, крем или там каквото е (никога не съм ползвала)?

Ми да ти кажа, аз не бих - доста агресивна химия мисля, че са тези препарати. Сега погледнах дали пише нещо на тубичките ми с депилаторен крем, ама едното е на испански, другото на италиански, пък аз не знам как е 'бременна' на тия езици без речник.  Mr. Green
От друга страна, нали някои отричат и мазането с обичайна козметика, та не мога да съм категорична.

# 445
Ами аз няма да го ползвам систематично, да  речем един два пъти непосредствено преди раждането  Rolling Eyes Чак толкова ли са вредни?

# 446
А, съмнявам се да е чак толкова, особено пък за веднъж-дваж, но имай предвид, че не говоря на база някакви проучвания. Просто така си мисля, щото все пак стопява космите и смърди остро, колкото и да  е парфюмирано.  Mr. Green

# 447
  • София
 ми вредни са и миришат.... по-добре  самобръсначка...то всъщност същата работа вършиш, ама си спестяваш да стоиш с някакъв си крем миризлив...

# 448
ох ама такава ми е мъка, а и нямам никаква видимост  Sad

# 449
  • София
ми или с огледалце
или викай мъжът на помощ.

а ако ще да е за самото раждане и толкова не може сама да се оправиш, в болницата свършват тази работа за около 10 сек.

Общи условия

Активация на акаунт