Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 13

• 22 945
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
Странни разсъждения има твоята докторка iv.elina .
Добрите лекари все пак знаят какво се очаква да се види в 12, 18 ли ще е и т.н. седмици.

Peace Има си индикатори, които следят на първата и на втората морфология, а и все пак става дума за специално обучени гинеколози.

# 691
Ееее едва ли ще им изглеждат недоуфермени органите  Simple Smile , но самата лекарката от ФМ ми каза като звънях, че при положение, че имам биохимичен скрининг е хубаво да е минала 20 г.с. за да ме види. Отидох в 21 г.с. За да е оформено всичко хубаво. И на мен така ми казаха. Peace Аз мисля, че най-важна е тази ФМ.
Аз пък тази сутрин се събудих ужасно болна. Ама ужасно. Нямам сили да мръдна. Организма ми се държи сякаш ме е повалила страшна температура, а нямам - даже ми е по-ниска от обикновено. Чудя се какво е това чудо, което ми се случва и дали да не отида да видят как е бебето, да не би да страда и то. Даже си купих осцилококцинум (въпреки, че се разочаровах, че е от патица, ане от билки, аз мислех, че хомеопатията е само от билки). Никога не ми се е случвало такова нещо.  Sad

# 692
Да, на първата ФМ общо взето са два основните индикатори за потенциално наличие/отсъствие на хромозомни дефекти, докато вече около 20-та седмица се гледат всички органи подробно.

# 693
Аз отидох на първа ФМ+БХС в 16 г.с. Правих ги в Майчин дом.Пр ФМ в тази седмица, изобщо този период се гледа гънката на врата до колкото си спомням и носната кост.Лекарите си знаят какво да търсят като гледат.Втората ФМ си направих в 20 г.с. в МЦ "Марковс".Много съм доволна от д-р Георгиев.Подробно огледа всеки орган и обяснява така,че да мога да го разбера.Горещо препоръчвам специалистите от МЦ "Марковс".
Не бих отказала да отида на първа ФМ в много ранните седмици.Така могат да се избегнат много проблеми за вбъдеще.

# 694
  • София
Мерси, и аз така съм чула, насочила съм се към клиниката на Марков или Фемина. Няма смисъл да чакам, щом не се поема от касата.   bouquet
Независимо, че не се поема от Касата пак се чака. Особено за Фемина, а и за Марков.
За Фемина и за ФМ и за ФЕ чаках по месец.

# 695
Момичета аз май съм пропуснала първата ФМ. Бременността ми върви с 2 седмици назад... Сега съм 15 г.с. и 2 дни но реално отговарям на 13 не знам как да сметна кога да се запиша на ФМ а пропуснах биохимичния скрининг който трябваше да е в 11 г.с. Сега ми е притеснено. Как да сметна кога съм в седмицата в която трябва да съм?!?!? Чувствам се объркана и безотговорна Sad В кои седмици се правят двете изследвания? И нормално ли е да съм с две седмици закъснение... ?!

# 696
Момичета аз май съм пропуснала първата ФМ. Бременността ми върви с 2 седмици назад... Сега съм 15 г.с. и 2 дни но реално отговарям на 13 не знам как да сметна кога да се запиша на ФМ а пропуснах биохимичния скрининг който трябваше да е в 11 г.с. Сега ми е притеснено. Как да сметна кога съм в седмицата в която трябва да съм?!?!? Чувствам се объркана и безотговорна Sad В кои седмици се правят двете изследвания? И нормално ли е да съм с две седмици закъснение... ?!

Спокойно, не се притеснявай!
И аз с първата бременност не можех да се ориентирам в началото, мина доста време и много неща изчетох, докато си намеря истината. Понякога има доста странни неща, които трудно си обяснява човек.
Аз ходих на ФМ и биохим. в 17 г.с. Тогава ми казаха, че е могло да отида и по-рано. Губиш време, ако има проблем. Ако няма, нищо не си загубила. Много малък процент от бременните имат проблем, но аз съм на мнение, че всяка бременна трябва да си направи всички изследвания, независимо дали са платени от здравната каса, или не

# 697
За двете седмици закъснение няма проблем. Бременността ти е ранна, счита се за нормално отклонение +- две седмици, когато всичко останало си е наред. Седмиците ги смяташ според, в коя те водят по термин, а не как се развива бебето.

# 698

Цитат
Седмиците ги смяташ според, в коя те водят по термин, а не как се развива бебето.
Peace
Така че просто отиди и направи биохимичния. А за ФМ като се обадиш, те ще те питат ден на последна менструация и ще ти кажат кога да отидеш. Но се обади от сега, че наистина се чака много.
Лекарят, който те следи не ти ли назначи изследвания? Ти откъде можеш да знаеш?  newsm78

# 699
Да ви кажа, аз не чаках много за ФМ - обаждах се една седмица за следващата, д-р Атанасова ме преглеждаше, нямам никакви забележки, страшно подробно обяснява. БХС съзнателно избрах да не правя.

# 700
Цитат
Да ви кажа, аз не чаках много за ФМ
Е да то зависи къде. Не винаги, но обикновено се чака по около месец за Марковс и Фемина. Аз пък не съм правила късната ФМ, реших че каквато и аномалия да ни открият в 28 - 30 г.с. няма никакво значение.  И реших да си спестя един скъп преглед.  Wink

# 701
В Марковс ходих, пропуснах да напиша.

# 702
  • Варна
По скоро зависи при кого не къде  Peace

# 703
  • варна
Лекаря ,който ми прави ФМ вика за втората в 16-18 гс.

# 704

Не се притеснявай.И аз се бърках.После ми стана по-лесно.Просто се води по сметките на лекарите.Те водят бременността от първия ден на последния цикъл и всичко - БХС,ФМ и т.н. се ръководи според техните сметки.БХС можеш да направиш и в 16-та седмица (от първия ден на последния цикъл).Нищо не си пропуснала според мен )
За ФМ в Марковс и аз не съм чакала много - седмица-две.Мисля. че там се чака месец - два ако искаш специално да си при Марков.При другите доктори няма проблем.
Един въпрос към майчетата в по-напреднала бременност - как сте със съня? Аз почвам да откачам.Не мога да спя и това е.Бодувам до към 1-2 през нощта, после се будя на всеки 2 часа заради WC , боли ме кръста, защото спя само настрани и се схващам.Като резултат сутрин се будя ужасно недоспала и цял ден съм отнесена.Как е при вас?

Общи условия

Активация на акаунт