Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 13

• 23 085
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
  • София
migton, сменяй доктора отсега!
Когато отиваш със съмнение за бременност, АГ-то е длъжно да те прегледа и да потвърди бременността. От този момент нататък трябва да те регистрира. ВСЕКИ месец се ходи на женска консултация; назначават ти се допълнителни изследвания. От самото начало е крайно необходимо да се знае резусфактора на кръвната ти група; ако не си я знаеш - ще те пратят на изследване.
И куп други неща. Докторът е длъжен да те следи от самото начало на бременността.

# 16

Сложила съм си данните в един сайт, той си ми ги брои, мене ми писна да се опитвам да запомня.
Ще може ли да ми дадеш линк към този сайт ?  Embarassed Тези месеци все не мога да ги изчисля .. newsm78 Laughing

# 17
Мен ме регистрираха преди 12 г.с. доколкото помня.
Първо бяха големи разправии в Шейново, после си намерих гинеколог, който на първи преглед ме регистрира, прегледа, даде ми препоръки за фолиева киселина.
След 12 г.с. ми даде и лист за пред работодателя, с който уведомявам, че съм бременна и закона ме пази от уволнение..Съответно и първите изследвания, които правих (като влагалищен секрет, кръв, урина) мисля, че бяха около 12 г.с.
Според мен е добре да идеш поне на още един гинеколог.

# 18
migton, според мен също по-добре да смениш лекаря. Макар, че не ми става ясно дали личния ти, или гинеколога те е върнал  newsm78. Защото и мен личната по телефона ми каза нещо уклончиво, от рода първо да си избера кой ще ме следи, пък тогава да отида да ми даде само направление...Стария ми гинеколог още на 7-та седмица ме прегледа, за да потвърди (най-малкото, че има бременност и че е е вътрематочна).
Аз, така или иначе, избрах не по здравна каса... Но пиенето на фолиева киселина е много важно, ако не си я почнала от преди забременяването още, резус фактора ти също.   

В момента съм в 12-та и вече са ми правили кръв, урина и няколко видеозона с измервания на бебето, включително и изседването за генетични болести вчера (и сега 10 дена ще си гриза ноктите, докато излезе резултат)

# 19

Сложила съм си данните в един сайт, той си ми ги брои, мене ми писна да се опитвам да запомня.
Ще може ли да ми дадеш линк към този сайт ?  Embarassed Тези месеци все не мога да ги изчисля .. newsm78 Laughing

Разбира се, заповядай: http://www.babycenter.com/ Хамерикански е, но е удобен, ако си окей с езика. Вляво при 'календари' ти пада меню, където си вкарваш датата на термина, той си е те запомня и така. Има разни интересни нещица, съвети, размерите на бебето в плодове.  Laughing

migton, на мен ми регистрираха бременността в 9-та седмица и веднага ми пуснаха изследвания и започнаха да ми водят консултацията.

# 20
  Аз отидох в 7г.с. и след като бе установен пулс ме регистрираха и ми пуснаха някои изследвания.

# 21
ИрПуц, блаодаря ти ! Момичета искам и някакъв съвет , защото АГ-то ми каза да не ям хляб но това е невъзможно ( не виждам как ще седна да обядвам или вечерям без хляб )  Rolling Eyes . Не ям като разпрана , но явно всичко което погълна се лепи , защото за няма и два месеца съм качила 7 или 8 кг . Дали това вреди по някакъв начин на бебето ? Confused
 Не знам какво да направя за да не дебелея така , преди бременноста бях много слаба 45-46 кг а сега съм 58..  Sad doh

# 22
Да не ядеш хляб? Що за глупост.Всеизвестен факт е, че в хляба има много нужни за тялото микроелементи и т.н.
По-ското наблегни на пълнозърнестия хляб.Повече плодове и зеленчуци.Както и супи.
Имай предвид обаче, че понякога пълнеенето по време на бременност е просто защото тялото се подготвя да износи плода.И все пак - всичко си е до организъм.Не се шашкай.Не е вредно за плода.Просто на теб в по-късните месеци ще ти пречи.

# 23
Знам, че много слабите жени качват понякога доста- сестра ми напр. и с двете си бременности без да се тъпче беше качила около 30 кг + , а сега пак е около 48-49 кг..... хляб аз лично мисля, че ако не се прекалява и ако ядеш определен хляб или по-скоро ако хапваш предимно ръжен и др. подобни няма проблем. Аз лично се изхранвах само с тестени храни и ако ми ги бяха ограничили нямаше да имам какво да ям почти. Иначе да знаеш и че някои жени качват повече до едно време и после спират. Спокойно Wink

# 24
  • София
ИрПуц, блаодаря ти ! Момичета искам и някакъв съвет , защото АГ-то ми каза да не ям хляб но това е невъзможно ( не виждам как ще седна да обядвам или вечерям без хляб )  Rolling Eyes . Не ям като разпрана , но явно всичко което погълна се лепи , защото за няма и два месеца съм качила 7 или 8 кг . Дали това вреди по някакъв начин на бебето ? Confused
 Не знам какво да направя за да не дебелея така , преди бременноста бях много слаба 45-46 кг а сега съм 58..  Sad doh

прекалените кила може на теб да вредят. хубаво е да не прекаляваш или поне не яж бял хляб, банички, бухтички понички и т.н. Simple Smile
но някои бъдещи мами и от плодове само пак си пълнеят...
не яж мазни, тежки, пържени и т.н. храни... и по-добре да ядеш редовно но по по-малки количества и да се движиш повечко...но ако на организма ти просто вс му се лепи, надали имаш какво много да направиш.

# 25
Благодаря за отговорите  , минавам на пълнозърнест хляб за сега . Simple Smile
Майка ми когато е била бременна със брат ми ,е качила от 44 кг до 80 може да е наследствено нещо Thinking . Не се притеснявам за себе си , аз съм спортна натура и мисля , че след раждането ще успея да си върна горе-долу предишните кг , страх ме е само да не навредя на бебока по някакъв начин . Confused Иначе не хапвам много тежки храни , имам съмнения че това дебелеене се дължи също и на витамините които пия (пренатал) , до колкото знам в тях има и съставки за по-добро усвояване на веществата .. знам ли . newsm78

# 26
  • София
аз нямах предвид това как после ще ги сваляш, по-точно това

Когато бременната качи прекалено много килограми, става й тежко, има проблеми с гърба, болки в краката, лесно се уморява и може да развие варикозно разширение на вените. Излишното тегло може да предизвика хипертония или диабет.

Излишното тегло се отразява и на детето – то бързо качва тегло и към момента на раждането телесната му маса е около 4,5 кг. Това на свой ред затруднява самият процес на раждането – става само с цезарово сечение. Освен това се наблюдава взаимовръзка между излишното тегло на бебето и излишното тегло на възрастния. Тоест, ако детето е било с наднормено тегло при раждането, то е висока вероятността този проблем да възникне и когато стане възрастен.

http://za-zdrave.blogspot.com/2009/04/blog-post_597.html подобни статии много...

# 27
аз нямах предвид това как после ще ги сваляш, по-точно това

Когато бременната качи прекалено много килограми, става й тежко, има проблеми с гърба, болки в краката, лесно се уморява и може да развие варикозно разширение на вените. Излишното тегло може да предизвика хипертония или диабет.

Излишното тегло се отразява и на детето – то бързо качва тегло и към момента на раждането телесната му маса е около 4,5 кг. Това на свой ред затруднява самият процес на раждането – става само с цезарово сечение. Освен това се наблюдава взаимовръзка между излишното тегло на бебето и излишното тегло на възрастния. Тоест, ако детето е било с наднормено тегло при раждането, то е висока вероятността този проблем да възникне и когато стане възрастен.

http://za-zdrave.blogspot.com/2009/04/blog-post_597.html подобни статии много...

Аз обаче не съм много съгласна с това, че колкото повече яде майката, толкова е по-дебело детето про раждане.Тук по-скоро става въпрос за генетика, т.е. от дребни родители се раждат дребни деца и обратното - Моя приятелка, която тежеше 48 килограма когато забременя роди дете 2.800 кг. Баща му обаче е доста едър - малко над 90 кг и съответно детето след раждане стана доста дебело - взело гените на баща си.
Друга, която по принцип си тежеше доста преди да забременее, когато роди детето й беше доста пухкаво.
Определено обаче съм съгласна, че прекаленото количество храна вреди на здравето на майката.

# 28
  • София
flower_ - хората са правили изследвания, че има такава закономерност.... по принцип, не са мои думи, като изследване самостоятелно също съм го чела преди.
Да, генът също си играе ролята...

Иначе мисля, лекарите нй-много се тревожат при прекомерно качване на кила от повишаване на кръвното, което вече може да доведе сериозни проблеми.

# 29
Разбирам какво имате предвид момичета , но ако ми е заложено какво да направя , да спра да се храня ?  Shocked Ще започна да наблягам на плодовете и зеленчуците , но имам чувството че и от тях ще е същата история .. дано да греша . Благодаря за отговорите ! Hug

Общи условия

Активация на акаунт