Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 13

• 23 867
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
и като родя ще ми мине.
Е този момент чакам   hahaha Да ми минат и отоците, и задържането на водата, и краката да не ме болят, и ставите ми да престанат да пукат, и пърхута ми да се махне, и киселините, и пиенето на хапчета, и да престанат да ми излизат нови стрии, и изтръпването на ръцете ми, и...... още много мога да изреждам. И най-важното- да си гушна мъничката мишка, заради, която търпя всичко това  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 241
Оф, аз тъъъкмо се зарадвах, че няколко дни нямах задух и от днес пак  #Crazy
Все едно са ме напъхали в чувал и не ми достига въздух.Пък още по-ме е страх, че бебо още май си е седалищно и почвам да се чудя дали изобщо ще се обърне....

# 242
Да не е същото онова боцкане, за което бяхме говорили с Килими? На мен ми мина, да ви кажа, от около 2 седмици не ме е боцкало. Явно си е нормално.

И аз багажа съм си стегнала, всичко е подготвено за спешни случаи, а вече имам и примерна дата, та обратното броене започна. Но ако я отминем датата, още по-добре, стига да й се чака на госпожицата.  Grinning

# 243
  • София
Пуци нали секцио? каква е тази примерна дата , че и да отминава....

# 244
  • София
Оф, аз тъъъкмо се зарадвах, че няколко дни нямах задух и от днес пак  #Crazy
Все едно са ме напъхали в чувал и не ми достига въздух.Пък още по-ме е страх, че бебо още май си е седалищно и почвам да се чудя дали изобщо ще се обърне....

Има време да се обърне,виж при мене вече едва ли ще се обърне.....а защо те е страх?

# 245
magnet_for_happiness Страх ме е, защото всички ми казват, че седалищно разположено не мога да го родя естествено.А секцио грам не ми се иска.

# 246
  • София
magnet_for_happiness Страх ме е, защото всички ми казват, че седалищно разположено не мога да го родя естествено.А секцио грам не ми се иска.

Не  е точно така, седалищно също се раждат нормално.....при желание Peace
Единственото което е,че след раждане е добре да се направи консултация с ортопед,да се видят ставите как са.

# 247
Пуци нали секцио? каква е тази примерна дата , че и да отминава....

Ами примерна е, за да си му е в графика за операции, но ако показателите на девойката продължат да са както в момента, другата седмица на прегледа, ще отложим да е по-близо до термин, така каза. Засега има достатъчно околоплодни води, плацентата явно и тя не е презряла, та затова е условна датата. Естествено, аз съм много 'за' да сме максимално близо до термина.

Не  е точно така, седалищно също се раждат нормално.....при желание Peace
Единственото което е,че след раждане е добре да се направи консултация с ортопед,да се видят ставите как са.

Е, не е само и единствено до желание, и до конструкция е, рисково раждане е това.

# 248
  • София

Е, не е само и единствено до желание, и до конструкция е, рисково раждане е това.

Може да се ражда нормално-зависи от жената , какъв специалист ще бъде израждащия и как точно седалищно е разположен плода-дали има шанс да го обърнат. Има си и разни техники за обръщане.
 Ние сме седалищно и то пълно седалищно и аз ще съм секцио, рисково или не нормалното раждане няма да е факт при мен,но водеща причина не е предлежанието а куп други фактори, които и да ги нямах пак бих предлочела секцио при седалищно предлежание.

http://www.azibebe.com/index.php/bremennost/rajdane/sedalishtno- … /menu-id-117.html

# 249
Нямах представа, че се раждат и седалищно.Чудя се не е ли рисковано???

# 250
Не бях видяла горните постове.И аз бих предпочела секцио при седалищно раждане, защото и за мен си е доста по-рисковано.А що се отнася до специалистите .... това си е жив късмет на кой ще попаднеш (ако не си с избор на екип, разбира се)

# 251
Да де, точно, не са едно и две неща, пък и всякак си е риск, който и аз не бих поела.
Мерси за линка, много е интересен!

Това с обръщането отвън ми звучи много насилствено.  Confused За бебето сигурно не е толкова травматично, колкото ми изглежда, ама все пак.

# 252
Обаче обикновено след мануално обръщане детето отново си заема седалищното предлежание.
Може да се роди нормално, разбира се, но трябва да попаднеш при опитен специалист. Обикновено при втори и следващи раждания седалищното предлежание не е, чак такъв проблем. При първа бременност е по-рисковано. Аз бих си избрала секцио. Изобщо не сеъм фен на "нормално раждане на всяка цена". Другото за седалищните предлежания е писано от Магнитчето.

# 253
Обаче обикновено след мануално обръщане детето отново си заема седалищното предлежание.

Сериозно? Това ми прозвуча много забавно.  hahaha Един вид, харесва си им да си стоят така и толкова! Одобрявам. Сега се опитвам да отгатна в кой от седалищните варианти на картинките е госпожицата.

И аз съм чувала, че при не-първо раждане е по-допустимо, има логика.

# 254
Ако намерия статии ще пусна линк. Ами доколкото помня беше обяснено защо се получава. Не всички (дори аз помня, че процента беше по-малък) от  мануално обърнатите бебета остават в желаната от лекаря позиия.
Ето една статийка от БГ Мамма, не е каквото съм чела, но е хубава.

Общи условия

Активация на акаунт