Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 13

• 23 830
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Здравейте мами  Simple Smile Simple Smile Искам да ви попитам какво е мнението ви  за бременните с котки.Аз имам котенце на 40дни и е вътре в къщата,не излиза навън.Четох какви ли не неща,за бременните и котките,но според мен са пълна глупост.Аз цял живот сам имала контакт с котки.
Правих изследване и на котарака и на себе си за токсоплазмоза. Всичко беше наред.
Тоалетната му чистеше съпруга ми, но понякога и аз (с ръкавици).
Бях го изолирала за около седмица, но не се търпеше и след това отново спеше при мен Simple Smile
От бебето бягаше. По принцип е страхлив котарака ми. Едва наскоро започна да му се дава на малкия да го гали.

# 346
Цитат
Здравейте мами    Искам да ви попитам какво е мнението ви  за бременните с котки.Аз имам котенце на 40дни и е вътре в къщата,не излиза навън.Четох какви ли не неща,за бременните и котките,но според мен са пълна глупост.Аз цял живот сам имала контакт с котки.
Споко.  Peace Щом е и то бебе го води редовно на неговия си лекар - обезпаразитявания и т.н. и всичко ще е наред. И не му чисти тоалетната.  И аз имам котка - целуваме се, мъркаме си , даже ми спи на тумбака  Peace
Съвременното мнение на специалистите е, че изобщо не е необходимо бременната жена да си маха котката> ТОва е и моята позиция.  Peace

И аз мисля,че невредят на бебо стига да са чисти.Друг и чисти тоалетната,иначе си играем,спинкаме заедно Simple Smile

# 347
Ето я темата, в която въпросът за котките и бебетата беше обсъден в дълбочина.

АнМари, за седмица след раждането ли го изолирахте? Аз кроя някакви планове да не влиза в стаите, където ще е бебето месец-два, но съм наясно, че едва ли ще постигна пълна изолация. Да ме питаш защо, обаче, не мога да кажа, заради космалаците, сигурно.  newsm78

# 348
Искам да попитам знаете ли как стои въпроът с болничните за бременни студентки.Аз съм 3ти курс и от университета не ми искат болничния.За къде ми трябва този болничен ?Университета ме осигурява вече 3 години,не е прекусвано .И нали имаме право на 2880лв за бременни студенти.Къде се подават документите и какви документи трябват? Благодаря предварително

# 349
  • София
то няма защо да изолираш заради  космите...  самите те и "вредите" от тях ги има години след като котката не живее в къщата(ако се тревожиш за алергии спец), така че дали 1 месец ще влиза или не...точно за космите няма значение..

klavdiq7777 - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=582054.0 ето ти темата за студентите и 2880 накуп... питай там и за болничният..въпреки, че аз нещо не виждам логиката да връчваш такъв на университет.

От университета може да питаш дали дават стипендия за майките-студентки... иначе другите ти въпроси са за НОИ какво и колко и при какви условия имаш право да взимаш...до колкото помня имаше нещо , че 1 година може да взимаш помощ в размер 1 мин, работна  заплата...но май зависише от общите доходи на семейството.

Последна редакция: ср, 18 май 2011, 13:49 от Angel_Dust

# 350
  • София
АнМари, за седмица след раждането ли го изолирахте? Аз кроя някакви планове да не влиза в стаите, където ще е бебето месец-два, но съм наясно, че едва ли ще постигна пълна изолация. Да ме питаш защо, обаче, не мога да кажа, заради космалаците, сигурно.  newsm78
Не, докато бременеех. Вече не помня как и защо, но се подведох Simple Smile А и не издържах на жалните му вопли пред вратата. Т.е. само вечер не спеше при мен, после пак се гушкахме.
Имах някъде снимки как позира до огромния ми корем.

След изписването (9 дена бяхме в родилното) двамата с малкия спяхме в детската. Откарахме така може би около месец.
Котаракът по принцип не влиза в детската. Или го прави много рядко.

# 351
Аха. Аз до момента не съм го ограничавала, но пък той няма навик да спи в нашето легло, само сутрин нахлува да се лигави. Бебето първите месеци ще спи в спалнята при нас, та така. Аз съм сигурна, че и той ще бяга от нея в началото, плашлив е. По-лесно за мен.  Mr. Green

Ангелче, не, нямам предвид алергиите, а самата наличност на космите. Помня, че в началото на съвместното ни съжителство мъжът ми редовно мрънкаше, че "пак ми влезе косъм в устата", но с времето чудодейно спряха да му влизат в устата.  Laughing Права си, че няма значение, всъщност, от космите няма отърване, ако ще по два пъти на ден да го реша. Добре, че не е ангорец, де.

# 352
Мами аз да питам , някоя от вас има ли представа как да си разчета резултатите от феталната морфология .. някои сайт или нещо от сорта със значението на абревиатурите . Резултатите минаха вече преглед от АГ-то ми и всичко е наред , просто аз съм си любопитна . Rolling Eyes Embarassed

# 353
Мами аз да питам , някоя от вас има ли представа как да си разчета резултатите от феталната морфология .. някои сайт или нещо от сорта със значението на абревиатурите . Резултатите минаха вече преглед от АГ-то ми и всичко е наред , просто аз съм си любопитна . Rolling Eyes Embarassed

Как да си разчетеш резултатите от ФМ? Имаш предвид обиколката на главата, и т.н. ли? Защото аз като ходих на ФМ доктора каза само, че всичко е 6 и не съм се занимавала с цифри.

# 354
  • София
ИрПуц, щом е плашлив, значи може и да не се приближава до бебето.
Моя както се казваше бягаше като дявол от тамян. хем го гризе любопитството, хем не смее. Даже все още не е "фен" на Александрини ласки и гледа да се спаси.

Baby BaBy, вече забравих какво пишеше на снимката от ФМ
Тук има някои абревиатури http://www.ladypill.com/calendar.php за размерите на плода. Но май на ФМ бяха други.

# 355
Говориш за мерките на ехографската снимка, предполагам? Пробвай с гугъл, макар че на самата снимка си има скала с референтни стойности и къде попадат твоите според тях.

На мен феталната морфология ми е един лист със списък от показатели, на които декторката слагаше чавки - две ръце, два крака, очи, уши, вътрешни органи и т.н. Обясняваше ми всичко подробно докато провеждаше прегледа.

АнМари, сигурно ще бяга, да. А по-късно направо не ми се мисли, горкото коте...  hahaha

# 356

Как да си разчетеш резултатите от ФМ? Имаш предвид обиколката на главата, и т.н. ли?

Да , това имам предвид .

# 357
  • София
Аз от ФМ-то имам снимка, май имаше и бланка, но не знам къде е. Пробвах и аз да разчитам буквените означения на снимката, но май не сигнах до никъде.

Как да си разчетеш резултатите от ФМ? Имаш предвид обиколката на главата, и т.н. ли?
Да , това имам предвид .
Вижте линка, който ви дадох.

Цитат
GS (gestational sac)- големина на плодния сак

CRL (crown-rump length) - това е дължината на бебето от върха на главата до опашката.

BPD (biparietal diameter) - диаметър на главичката на бебето

TAD (transverse abdominal diameter) - диаметър на нивото на коремчето

FL ( femur length) - дължина на бедрото

AC (abdominal circumference) - обиколка на корема

# 358
Да, и към моята бланка имаше и снимка, същата като от обичайния ехографски преглед. Аз само референтните стойности гледах - каквото и да значи съкращението, важното е числото да попада в нормалните граници, това ме интересува.  Grinning

# 359
Благодаря ви !  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт