Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога трябва да се регистрирам по време на бременност?
Какви са препоръките за хранене по време на бременност?
Какви са препоръките за предотвратяване на наддаване на тегло по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога трябва да се регистрирам по време на бременност?
Регистрацията по време на бременност обикновено се извършва след 12-та седмица, но някои жени се регистрират по-рано. Важно е да извършите необходимите изследвания и да получите препоръки, като например за прием на фолиева киселина. Ако имате съмнения или въпроси, е препоръчително да потърсите друг гинеколог за консултация.
-
Какви са препоръките за хранене по време на бременност?
По време на бременност е важно да се храните балансирано и разнообразно. Предпочитайте пълнозърнести храни, плодове, зеленчуци, постни протеини, салати, сирене, яйца и млечни продукти. Избягвайте тежки храни и пържени храни. Консумирайте по-малки количества храна по-често и избягвайте сладкиши. Редовните упражнения също са важни за здравето по време на бременност.
-
Какви са препоръките за предотвратяване на наддаване на тегло по време на бременност?
Наддаването на тегло по време на бременност е индивидуално и зависи от метаболизма на всяка жена. Важно е да се консумира разнообразна храна, да се избягва преяждането, да се внимава с размера на порциите и да се предпочитат по-здравословни храни. Редовната физическа активност също може да помогне за контролиране на теглото.
-
Какви са рисковете от наддаване на твърде много тегло по време на бременност?
-
Мога ли да сменя гинеколога си и да се запиша при друг, ако не съм доволен?
Т.е. значи, че и децата със седалищно предлежание се раждат, само че най-често оперативно при първескини. Седалищното предлежание може да не е показател за секцио, но може и да е абсолютен показател за този вид раждане. Зависи точно как е застанало. Говори с нея какво е имала предвид. Според дебелите книжки до 37 г.с. няма значение в какво предлежание е бебето. Счита се, че до тогава то има всички шансове да се обърне. Има шансове това да се случи дори и в самия край на бременността. Ти имаш време до тогава, а и ти предстоят още консултации. Тогава вероятно лекарката ще каже и окончателното си становище. Няма нужда от излишни тревоги.

До този момент всичко ми беше все тая и като чух "ще се роди седалищно" ми се напукаха стъклата.И тогава блокирах.Тия лекари не може ли да обясняват по-нормално.... пък и аз съм една, въпросите винаги ми изникват в главата след като изляза от лекарския кабинет.
най-накрая, но ето и какво се случи предните 2 седмици. бях в 6-та седмица. отидох уж за регстр. и да чуем дали има вече бебо сърдечна дейност. Ммммда, имаше сърдечна дейснот, размерите на сакчето бяха 1.2 мм, но вътре в бреността имаше нещо с размер 1.7 мм което доктора казаче за неговите 25 години практика вижда за 1-ви път и не знае какво е това. аз съответно си тръгнах разплакана, объркана. каза ми няма да рег. защото може да се наложи прекъсване... та отивам седмица по-къснон (7-ма) с надеждата това чуда да го няма. Прави преглед на бебо, с него отново всичко е ок и казва да не се притеснявам защото въпросното голямо нещо не е по-голямо и няма нищо общо със сакчето но е прекрепено към плацентата и пак няма да ме регистрира ще иск д види развитие за напред и ако има нещо притеснително ще ме засили към София. Но какво се оказва днес.....Оффф отивам аз лягам гледа ме 15 мин... с вагинален ехограф и каза, че този път това голямото нещо според него е жълтъчното мехурче, а онова което е до бебо и е мислил, че то е жълтъчното мехурче, то всъщност е вероятно не развит близнак....., значе, предния път казва, че няма нищо общо с бебо, а сега казва, че кръвотока минава през него и в същност това е мехурчето... оф вече и аз се обърках не зная за вас. Кажете какво мислите... Благодаря
, но и сега не е късно - аз бих го направила за свое спокойствие. Успех, надявам се да не е нещо лошо
А имам още 7 седмици принципно ииии сега ще го чакам да видим как ще расте ... Тежко ми е, тумбакът ми бил като на жена пред раждане.