Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 13

• 22 804
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
diana_val4eva, и аз бях с повечко околоплодно води, но не знам точно колко бяха. Всички изследвания и при мене бяха в норма. Както при тебе и моят бебок имаше разширено бъбречно легенче. Към края на бремеността ми водите се нормализираха, а и при бебето всичко се оправи.

# 721
  • Варна
Здравейте, да попитам, официално термина винаги ли се смята според последната менструация, не се ли взема и в предвид какво показва ехографа?

# 722
Здравейте, да попитам, официално термина винаги ли се смята според последната менструация, не се ли взема и в предвид какво показва ехографа?

Официално е според последната менструация, да, но според мен това е по-скоро за "прегледност", все пак не винаги е сигурно, че зачатието е станало точно на датата на овулацията. Данните от ехографа се взимат предвид разбира се, чувала съм за преместване на термина на тяхна база.

# 723
  • Варна

Официално е според последната менструация, да, но според мен това е по-скоро за "прегледност", все пак не винаги е сигурно, че зачатието е станало точно на датата на овулацията. Данните от ехографа се взимат предвид разбира се, чувала съм за преместване на термина на тяхна база.

При мен по последна менстр. термина трябва да е на 17.10, но по ехограф 10.10, но болничния 45 дни преди раждане, щего напишат според официалния нали 17.10?

# 724
Ами най-вероятно, макар че моят болничен го написаха до 04.06, т.е. 5 дни преди термина, заради великденските празници, щяха да излизат в отпуск доктора и акушерката и така ми предложиха, тъй като беше ясно, че няма да си дочакам термина, така или иначе.

# 725
Според официалната дата се пише, освен в случаите като на Ир. На мен също ми го изместиха с три дни напред, но не защото имаше разминаване, а за да не пише докторицата болничен за три дни и после нов за 45 (бях в болнични от началото на бременността).

# 726
Здравейте! Преди два дни си правих изследвания и се оказа, че в урината имам бактерии. Отидох при моя гинеколог и той каза, че нищо не трябвало да пия за тях и съм имала бактерии, защото съм имала бяло течение. На вас случвало ли ви се е?

# 727
Аз имах в последния месец някакви отклонения от общоприетото.Изписаха ми едни хапчета на билкова основа.Не им помня името но ще си изровя рецептата.Помня само че беше нещо с извлек от кората на бреза.

# 728
  • Варна
Здравейте! Преди два дни си правих изследвания и се оказа, че в урината имам бактерии. Отидох при моя гинеколог и той каза, че нищо не трябвало да пия за тях и съм имала бактерии, защото съм имала бяло течение. На вас случвало ли ви се е?

Да имах и аз някъде в твоите седмици - изписаха ми Неоринал /билкови са/. А влагалищен секрет пуска ли ти?

# 729
Каква е бактерията? Боли ли те? Правиха ли ти посявка на стерилна урина?

Аз съм се лекувала по време на предишната бременност три пъти с антибиотици, точно поради подобен проблем, даже и раждането ми беше 20 дни преди термин, поради високата температура, която вдигнах.

Няма страшно, ако нямаш други усложнения. Бактерията трабва да се следи, защото когато премине определена концентрация, се налага да те лекуват с антибиотик. Счита се че под определена цифра /брой бактерии в определен обем/, която вече не помня, организмат се бори сам.

Можеш да пиеш чайове за бъбреци, внимавай само да не съдържат някоя билка, която предизвиква контракции.

# 730
Да, пускаха ми влагалищен секрет. И се указа, че имам някакви бактерии. Изписаха ми полижинакс - 12 дни и сега след лечението пак ми пуснаха. Не са ми пускали стерилна урина.

# 731
  • Варна
Най-добре си пусни стерилна урина, защото в предната може и да е била замърсена  Peace Не се притеснявай излишно.

# 732
Какво означава стерилна орина? Притесняваме това, че лекаря не смята, че има нещо притеснително.

# 733
В първият ти пост пише, че са ти открили бактерии в урината, а във втория - във влагалището.

Понякога от влагалището, бактериите преминават през уретера към пикочния мехур и се развиват. От това, колко бързо се развиват, зависи и дали да те лекуват.
Това може да се установи със стерилна урина. Трябва да си купиш от аптека стерилно контейнерче. Това е една чашка с капаче, които са запечатани. Урината, за това изследване се взема сутрин. Това е първата урина за деня, която трябва да е предшествана от сутрешен тоалет. След него пъво трябва да изпишкаш малко настрани, след това в чашката. Трабва да си с чисти ръце и да се стараеш да не докосваш чашката по ръба или капачката от вътрешната страна.

Носиш урината възможно най-бързо в микробиологича лаборатория, обикновено се чака три дни за резултат, който трябва да бъде разчетен от лекар специалист.

# 734
Имам бактерии и на двете места. Благодаря ти много за изчерпателния отговор.

Общи условия

Активация на акаунт