SUPERNATURAL – Expect the unexpected

• 24 108
  • 726
  •   1
Отговори
# 195
Кой швед Rolling Eyes Признай ми, моля...

Едит: Дойде и моят ред да поджиткам из скандинавската митология и да продължа нататък, че най-накрая да му се отвори парашута на Самито Laughing
Цитат
- Какво общо има брат ми?...
Десетина минути по-късно той беше готов да скочи и да убие младата жена.
- ...бях принудена, разбираш ли – обясняваше тя. – Локи открадна част от душата ми. За да си я върна трябваше да му дам каквото иска.
- Което се оказа част от душата на ловец, така ли? – Едва скриваше гнева си. Силните му юмруци се стискаха и разпускаха ритмично, а на врата му пилсираше една вена.
- Ще ти помогна да спасиш брат си. Не е късно за това.
- Кажи ми нещо – погледна я гневно Сам, - изчезването на копието измислица ли беше? Само за примамка?
- Не, то наистина изчезна – поклати глава Хербьорг, - но ще се занимаем с него по-късно. Сега трябва да помогнем на Дийн. Ще бъде трудно. Ще се възстановява дълго...Нужно е..
.

- Нужно е да се намери листо от дървото Игдрасил и Дийн трябва да го сдъвче. Проблемът е, че няма да е лесно да го намерим...
- Какво е това дърво? – попита Сам. Все още гледаше към нея гневно и устните му бяха свити в права линия.
- Това е огромен ясен, който свързва Подземното царство, Царството на хората и Небесното царство на боговете.
- Съмнявам се, че ще го има в градския парк...
- Не разбира се – съгласи се младата жена. – Аз знам как и къде да го намеря. За да стигна до него обаче ще трябва да премина през портата между двата свята. Тя се пази от вълкът Фенрир на остров Люнгви, който не пропуска никого без да му нареди лично Один или някой от върховните богове.  Ако искам да отвори портата за мен, ще трябва да му занеса напитка, приготвена от кръв от агне и специални билки...
- Слушай какво – прекъсна я припряно Сам, - приказки за лека нощ ли ще ми разказваш или искаш да свършим работата?...
- Това не са приказки, а самата истина, независимо че ти звучи фантастично. Не знаеш коя съм и какво мога...
- И коя си ти? – прекъсна я отново той. – За мен си отровителката на брат ми. Присвитите му очи я погледнаха хладно.
Хербьорг се изправи пред него.
- Аз съм валкирия! – заяви властно тя. – Аз отвеждам мъртвите воини във Валхала, аз наливам на Один мед и вино в златен бокал. Имам вина за състоянието на брат ти, но съм и единствената, която може да помогне за оздравяването му. Не се гордея с постъпката си, ако те интересува...
Сам също се изправи и силното му тяло надвисна над нея.
- Единственото, което ме интересува – каза той, хващайки брадичката й, - е Дийн да се оправи.
Горещият му дъх обгърна лицето й и тя го погледна право в очите - Намери тогава кръв от агне и остави останалото на мен.

Би, да ти е живо и здраво момиченцето.

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 14:27 от Apocalyptic city

# 196
Бичи, да ти е жива и здрава принцесата! Много да те радва и да те слушка!

Аз да си призная със срам, снощи заспах по средата на епизода Embarassed Довечера ще се поправям, ако не ме надвие Морфей пак.

# 197
Ех, Самииии, Сами, няма ли да те си падне обикновена жена някой път ooooh! ?! Дотук кола, върколачка, кола, мъртво гадже-демон (много попадения тук), кола, лекарка със съмнения за сирена, кола, валкирия (потенциално попадение тук) и пак, дори непрекъснато кола. Червената рокля и хипи мацето броят ли се като са в графата на Сам Бездушевний Thinking ? Изобщо смесваме ли сериала с нашите епизоди?

PS. Сити, радвам се, че се включваш и ти Hug .

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 15:12 от Impala

# 198
Би, честит празник на малката ти принцеса Hug Heart Eyes

Тъкмо да тръгна да пиша и гледам, че Фейчето вече изразила тезата ми, че и със същите аргументи Crazy Laughing

Цитат
безумните сюжетни линии на Гембъл започнаха да загиват безславно
Shocked Ама как безумни сюжетни линии? Да не би да не гледаме един и същ сериал? Нали точно последните 2 епизода всички сюжетни линии се навързаха и каквото не ни беше на място, намери своето обяснение?

И аз да подчертая - Крипке по принцип пише season finale-тата, както и първите епизоди за сезоните, така че нищо ново под слънцето, не е защото Сара му е провалила безценния сериал.

# 199
Благодаря ви от сърце за пожеланията, момичета.   bouquet  bouquet  bouquet

Импалка, кой швед викаш, че не ми стана ясно (явно пак някъде блея  Whistling).

Hands Clap Hands Clap юпиии имаме повече участнички в епизодаааа  Hands Clap
Розе, слънце, защо не се сети по рано да започнеш история в Европа, виж ги само как се включиха. Е, това, Европа си е Европа и по Убава нЕма  Mr. Green

А пък епизодите, ги смесва ме, разделя ме, как ни дойде  Crazy Peace

# 200
  • гр. София
Розе, слънце, защо не се сети по рано да започнеш история в Европа, виж ги само как се включиха. Е, това, Европа си е Европа и по Убава нЕма  Mr. Green

Споко, сега дъъъълго време ще останат в Европа. Много случаи има за решаване  Laughing
Такива истории можем да им накъдрим, че свят да им се завие  Laughing

# 201
Бичито, жива и здрава да ти е щерката, много да ви радва, пък вие братче да й подарите скоро  Wink  Hug

# 202
Уффф, бях започнала да пиша един пространен и задълбочен анализ на Сезон 6 и ролята на Сара Гембъл, а вие шведа та шведа ooooh! . Така че се отказах – нека се занимавам с това, от което разбирам и не изисква мислене Mr. Green .
Има един достъпен Grinning швед тук и нямах търпение да се запозная с него, за да видя отговаря ли на наложената представа. Ми, оказа се приятен мъж, интелигентен, възпитан, прилича малко на невестулка, синеок, но по-скоро светло кестеняв и определено не е висок (под 185 см. вАобще не ги отразявам - ликуй, Диййн/Дженсън амуре Joy ) и мускулест. Италианският му не е достатъчно добър, както и моят английски, за да мога да го притисна с броня и разпитам едно хубаво, но разменяме по някое изречение когато се срещнем из града.
Всъщност той е втория ‘Свен’, с който се запознавам, но и първият – в България – беше приятна хърба.

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 15:54 от Impala

# 203
Еее, Импалка, мен пък за шведа грам не ме бОли. Не може ли все пак да се изкажеш за сезон 6 и ролята на Сара Гембъл, ще ми е интересно да прочета какво мислиш, както и всеки от участниците в темата, естествено  Simple Smile

# 204
Бичи Честита рожденичка  Hug да ти е жива и здрава  newsm51 newsm51 newsm51

# 205
Стиче,
Благодаря Hug . Ще се постарая, но не се надявай много Rolling Eyes .
Нека разгледаме фактите:
Шести сезон разочарова част от феновете на сериала, определян е като слаб и отнесе немалко критики, включително в нашата тема – факт. Изглежда(ше) хаотичен, нахвърлян и част от епизодите бяха определяни като пълнеж. (Лично аз се радвам на всеки епизод, защото все намирам по някоя сцена, момент, реплика или дори муцка, които да го ‘спасят’ в пристраст(е)ните ми очи. Но това съм аз – жената, която дефакто смени името си с това на модел класическа кола Crazy .) Разбира се, възможно е прекалено големите очаквания след края на предишния сезон да са направили разочарованието от този още по-горчиво. В предишните сезони основната сюжетна линия беше ясна още отначало, а краят можеше да се предвиди, поне до известна степен. [...] Този започна със странното Сами, после Мамата, успоредно се загатваше за войната в Рая, но сякаш беше нещо маловажно, което няма да има отзвук. Сега, като го пиша, изглежда че този сезон е по-добър от останалите, защото е непредвидим Rolling Eyes Crazy . Не знам, може би ми се гледаше лов на алфи, задълбаване в митологията и Чистилището, успоредно да беше вървяла линията с душите, включително самската, свързана с тази за войната в Рая. И накрая всичко да се свърже и свърши по начин, който да ме накара да стоя изправена на мигли до есента.

PS. Хм, и какво излиза накрая Thinking ? Проблем ми е "предателството" на Кастиел – в кавички, защото одобрявам решенията му, с изключение на това да крие всичко от Уинчестър.

Сара Гембъл е начело на екипа този сезон, докато Ерик е "малък, сладък *** в *** й" – факт. Дали има причинно-следствена връзка между двата факта – честно казано, не знам. Но знам, че много харесвам Крипки Heart Eyes и ентусиазма, с който работеше по проекта си през първите пет сезона. Ще излъжа, ако кажа че неговите изяви по конвенциите са ми били по-интересни от изпълненията на J2, но съм попивала всяка негова дума, всяка закачка, всеки изблик на емоции, прочела съм всяко негово излязло интервю и наистина много обичам мъжа, който създаде любимия ми сериал (още повече, оказа се, че сме родени на една и съща дата, но, за съжаление, не ми личи – не се прихваща така, да му се не види Tired ). Сара я възприемам като талантлива сценаристка, на която дължа голо, вързано или плачещо Сами, или и двете, но толкова – липсва ми Ерик и заряда на предишните сезони. Искам ги обратно, и двете.

PPS. Спестих ви една част, понеже не ми се превеждаше и пишеше пак.

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 18:43 от Impala

# 206
  Би,   Hug   да ви е жива и здрава малката сладурка!  Да ви носи много поводи за радост и гордост!

Импалка, твърде добре си се изяснила за сезона. Аз по-скоро съм на мнението на Фейка и Стич  Grinning  На мен сезонът ми върви добре.  Няма да забравя как увещавахме някои форумки само да преминат 1-ия сезон, да го устискат само  Joy  Някак няма как всеки сезон да е върхът.

Сити,   bouquet  за списването, както и за другите ни таланти. Радост за душата сте, момичета  Grinning

# 207
Цитат
Лично аз се радвам на всеки епизод, защото все намирам по някоя сцена, момент, реплика или дори муцка, които да го ‘спасят’ в пристраст(е)ните ми очи.
Трябва да кажа, че това важи напълно и за мен. Дори да не ме впечатли епизода, винаги има нещичко вътре, което толкова много ме радва и си го обичам Heart Eyes

Аз бях също от тези, които изгледаха 1-ви сезон с клизма Laughing Много бавно и тегаво ми вървеше, не виждах никаква сюжетна линия, тя беше съвсем слабо загатната, зарибих се няколко епизода преди края буквално, когато се завърза сюжета и стана интересно. В този смисъл, 6-ти сезон много ми напомня 1 и аз лично му се радвам. Не му подходих в началото с големи очаквания, не съм мислила, че нещо колкосално и изненадващо ще ми покажат и сега съм много доволна как се навързаха уж случайните нишки и лека-полека нещата намират своето обяснение.

Интересно ми е, колко от вас смятат, че Краули по някакъв начин ще прецака Кас? Аз лично не мисля, че така ще стане, и то именно защото го очакваме от Краули.

# 208
  • # супернатурална #
Освен и аз да се съглася с последните няколко поста  Laughing Единственото, което ми липсва в 6 - ти  сезон са интересните случаи, различния "улов". Но пък редовно си преглеждам старите и им се радвам. Този сезон ще го оценим напълно след края и след повторното гледане накуп. Сигурна съм, че има неща за които ще направим връзка и които са загатнати от самото начало. И както повечето от вас, толкова съм свикнала с момчетата, че вече са част от живота ми  Laughing , та седмичните срещи са ми достатъчни, дори и без самите серии да са разтърсващи и запомнящи се.

Много се радвам на Ситито, че се включи в скандинавската сага. По всичко личи, че Сами не само ще го огрее, ами и ще се задържи с Дийн доооста дълго по нашите географски ширини. Надявам се и други да се включат в европейската авантюра - колкото повече, толкова повече ... СПН в Европа.

Би, целувки по сладките бузки на слънчицето. Много радост да ви носи и да е късметлийка!

И накрая, нещо, което може би е пускано, но напоследък не успявам да ви следя качествено  Blush

СПОЙЛЕР  

# 209
Импалка, благодаря ти, че сподели мнението си, много ми беше интересно да го прочета   bouquet

По повод начелото на Сара Гембъл, разсъждавах по въпроса, че даже и сварих да го обсъдя със Стичето Laughing Та, доколкото забелязвам, Сара я изписват като executive producer, докато Ерик продължават да го пишат като creator, така че аз имайки предвид длъжностите им, не виждам Ерик като оттеглил се от писането на историята, по-скоро като оттеглил се от досадното задължение да се разправя с изпълнението на тази история. За мен най-вероятното нещо е двамата да са седнали, да са избистрили историята и после Крипке да е казал - айде, Сарче, давай Laughing И изобщо не мога да повярвам, че Ерик просто така ще си зареже сериала на произвола на съдбата.

Колкото до първи сезон, ако някой ми каже, че е открил още от началните епизоди дълбок смисъл, интересна история и завързани неща, ще събуди искреното ми и дълбоко възхищение. Аз честно казано никаква мисъл не намирах в първата половина, даже и повече. Дори имаше един епизод, който го бях изпуснала без да искам като ги гледах, а даже и не разбрах Laughing Беше едно хаотично трепане на демони, бяха набъркани един куп истории - тате ли да търсим, демона ли да преследваме, да страдаме ли, че не можем да се върнем към ученето, да гоним ли злите сили, невероятна микстура от възможни сюжетни линии. Не ми е и минавало през ума, че ще се навържат впоследствие така нещата. И тогава, също като сега,по-късно забелязах хинтовете, които ни бяха оставяли - виденията на Сами, изказването на оракулката, че Сам има такива способности, а не е усетил присъствието на баща си и други подобни - все така приличащи като тия дребни нещица, които ни подхвърлят в шести сезон уж случайно - Смърт сподели, че душите са много ценни и трябва да копаем, помните ли как му се чудихме що пък това го каза и какво ценно има точно в тях и що трябва да се копае? После Сами нещо без душа се оказа, пък бутаме стената, всъщност аз не виждам в шести сезон много сюжетни линии, има една и всичко е подчинено на нея - очаквахме майката на сите дзвери да е някаква величайша гад, но тя се оказа просто брънка в душевната верига, както Кас, както Краули, както търсенето на Чистилището, в крайна сметка всичко води до ценността на душите и използването им в битката в Рая. И предполагам, несъгласието на двамата братя да си ги ползват за такива цели ангелите. За мен лично идеята е кристално ясна. Вече Laughing Малко ми напомня между другото на Шесто чувство - и там нищо не се разбираше докрая, когато изведнъж мислено се върнах в началото и всичко ми се навърза и си казах ахааааа! Laughing
Простете за словоизлиянието Blush

Стиче, на въпроса ти за Краули - не смятам, че ще прецака Кас поради няколко причини. Най-вече, че Краули не се опитва да се прави на праведен или да крие своите мотиви, ако направим паралела с Руби. Не ни говори али-бали за "бил-съм-някога-човек", не се прави на благороден, заяви си съвсем чистосърдечно, че иска да продължава да си е височайша гад и така. Освен това не вярвам да повторят историята Grinning

Общи условия

Активация на акаунт