ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 18

• 35 801
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Преди време обсъждахте био хранене, та да питам дали имате наблюдения върху тези магазини - http://biosviat.com/index.php?option=com_productbook&func=sp … p;sorting=lastadd или този http://www.zoya.bg/Contact-Info.html?

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 16:50 от Вени*

# 226
Регнах се само и само за да ви попитам... това знаете ли го ?
http://www.---spam---/2011/05/2900/
Е форума го приема като спам..така че гоогленете сами
"Нов доклад: Много ваксини — висока детска смъртност"

А това от днес.... странно защо никъде по медиите няма нищо а ?
В България умират деца от ваксина
http://30dumi.pozicii.net/2011/05/v-balgariya-umirat-detsa-ot-vaksina/

# 227
Запис и от мен и здравейте!!!
Прочетох последната темичка.Бяхме поставени в същата ситуация , която описва Пани в началото на темичката!Бях заявила отказ от ваксини!Лично ме удостои с присъствието си за да ни чете лекции Масларска- шефката на педиатрията в Токуда!Обясних и спокойно, че първата ми дъщеря няма ваксинации за туберколоза и хепатит Б, понеже във Франция са по желание, тя започна да спори с мен, не било така!!!После като видя, че няма на къде, се обърна и каза, добре тогава, един вид ни предстои ходене по мъките или по точно институции, Хеи, подписване на някакви документи и глоба от болницата!За мъжа ми това е най-големия кошмар-ходене по институции!Беше си дошъл за няколко дни , за раждането на второто си дете и изобщо нямаше време за това!Аз също нямах практическата възможност - току що родила.Първите ваксини ги поставихме!
 С голямо закъснение втората ми дъщеря има първи прием на Симфлорикс и Пентаксим след третия месец от раждането, но мисля това да е всичко.Педиатърката ни чака за втория им прием, аз все отлагам, добре ни дошло беше , че бяхме и извън България близо месец, Френската ни педиатърка направи картон на бебето и там, тя също имаше голямо желание да продължи с ваксините , но пък ние решихме да  поживеем малко в България така , че уж имунизационния календар ще се води тук.Въпросът ми е как най-цивилизовано да стане това отказване от имунизации?Сигурна съм , че педиатърката ми ще иска да подпиша отказ от ваксини, задължена ли съм да го подписвам?

# 228
Регнах се само и само за да ви попитам... това знаете ли го ?
Благодаря за линка.   bouquet

Нов доклад: Много ваксини — висока детска смъртност
07.05.2011 г.

При ново проучване, резултатите от което бяха публикувани в Human and Experimental Toxicology — рецензирано списание, беше направен изводът, че държавите с по-висока (по-честа) детска смъртност са тези, при които е задължително на бебетата да бъдат поставяни повече ваксини. Например бебетата в Съединените щати получават по 26 ваксини — това е най-много в света — като на всеки 1000 бебета умират над шест. От друга страна, Швеция и Япония поставят 12 ваксини на бебетата, най-малко, като там детската смъртност е под три на 1000 живородени.

Авторите на изследването — Нийл З. Милър и д-р Гари Голдман — са направили преглед на литературата за имунизационните практики в Съединените щати и 33 от държавите с по-ниска детска смъртност. След това са направили статистики за общия брой на ваксините, поставяни на деца под еднагодишна възраст във всяка страна. За всички 34 държави са направени таблици, при които се съпоставят данните за детската смъртност и задължителните дози ваксини.

При съпоставянето на тези данни е открита връзка, отчитана в огромното болшинство от държавите. А именно, че когато броят на поставяните ваксини е висок, се отчита и висока детска смъртност. (Продължава »)

Източник: Natural News

Нямам думи.. Shocked

# 229
Мари, не си длъжна. Ако информираното съгласие, което ти се полага според Закона здравето е устно, отказът може да бъде в същия вид - устно. Щом си прочела тази тема, предполагам си открила на кои членове можеш да се позовеш, ако ти искат нещо. Ако не си - пиши тук - ще ти ги извадим.

Щом настояват за подпис, поискай да ти предоставят писмено пълната информация на съдържанието на ваксината и всички възможни странични реакции. Ако някой може да ти гарантира, че никоя от тях няма да сполети твоето дете, нека първо той да ти подпише декларация.

# 230
multimodal , благодаря ти много за бързия отговор, точно така ще направя.Може би това несъмнено ще развали малко или много отношенията ни, но пък детето ми е на първо място.Досега винаги се е съобразявала с мен, без антибиотци, предмно лечение с хомеопатия по мое желание, но пък възгледите относно имунизацията са като на всички останали педиатри.Ще следя темата с интерес,радвам се че хората малко или много започнаха да проглеждат Hug

# 231
mari, дори от МЗ и РИОКОЗ не оспорват правото на ИС при имунизациите... Оспорват, че имаме право на избор, но не оспорват, че имаме право на информация... В ЗЗ няма такова животно като имам право да съм информиран как мога да пострадам от някоя мед. манипулация, но пък нямам право да я откажа... Представяш ли си? Да ти кажат, че детето може да умре от тази ваксина, но ти нямаш право да откажеш... От какъв зор тогава да знаеш, че детето може да умре? Искай си писменото ИС, както ти се полага... Между впрочем, мед. лица които не спазват правото на ИС също подлежат на глоби, някъде ги пишеше, но не помня къде...

# 232
Стел,  Hug Ясно , явно не съм чела внимателно темата!Бях готова да подпиша отказ и всичко да приключи!По принцип нямам проблем да ми спрат мизерните 35лв и за ясла и за градина имам разрешение, свекърва ми има  частна такава , с ваксини или без ще вземе внучката си, но защо трябва да е така!Ще отстоявам правата си и ще се боря!

# 233
Ясно , явно не съм чела внимателно темата!Бях готова да подпиша отказ и всичко да приключи!

Това ще ти е полезно, за да разбереш що е то информирано съгласие и какво всъщност трябва да ти предоставят в писмена форма, за да не ти пробутат нещо от сорта на: "Запозната съм със съответната мед. манипулация и съм съгласна с нея"

Закон за здравето чл. 87-90

СЪЩНОСТ НА ИНФОРМИРАНОТО СЪГЛАСИЕ

ИНФОРМИРАНО ЛИ СЕ СЪГЛАСЯВАШ?

Каква е тази ваксина TRIVIVAK и кога е одобрена? В страницата на ИАЛ не я открих...

# 234
Поствам това за майките, чиито деца са пострадали от ваксина, но имат неудоволствието да попаднат на лекари, които отказват да свържат реакцията с ваксините и настояват, че не е следствие от тях. Ако ви се случи - разпечатйте си документа и им го покажете!

MЕТОДИЧНО УКАЗАНИЕ
                                              за надзор върху нежеланите реакции
                                                               след ваксинация

www.sriokoz.com/documents/temi/Imunizacii/Metod_ukaz.pdf

ПП. Ще помоля в следваща тема да го качим на първа страница: http://vaksinite.eratrio.com/Metod_ukaz_.pdf

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 22:43 от multimodal

# 235

Цитат
Каква е тази ваксина TRIVIVAK и кога е одобрена? В страницата на ИАЛ не я открих...

Питай Асоциацията на лекарите в  България „Асоциация Имунолози“..

# 236
  • И аз не знам къде...
Всеки педиатър ли може да "сложи" ваксина? Дори и от друг град?
Питам, защото както писах преди няколко дни, моята педиатърка ми отказа и сега не знам какво да правя! В сряда съм на първата родителска среща и не знам как да реагирам и какво да правя след това което прочетох в ДВ! Съвсем загубих надежда, че ще го вземат в Детска градина!
Ако ви кажа, че заради тъпите ваксини ме е страх да имам второ дете, не знам дали ще ми повярвате!

# 237
Цитат
2. Създава се нова ал. 2:
„(2) Деца, на които не са извършени задължителните имунизации за възрастта, могат да се приемат в детска градина, когато са налице трайни противопоказания за имунизирането им и са освободени по реда на Наредба № 15 от 2005 г. за имунизациите в Република България
.“

Joy  Сьздал си нова алинея.... Joy Кой ги "сьздава" и променя ей така тези неща....Фармаиндустрията ли казва на политиците какви закони да правят??? Joy
Не им се врьзвайте,действайте.
И преди казвах,че тук не е хубаво да се обсьждат нещата.
Поне двама от РИОКОЗ знам,че четат.
Но не от там идват промените,а от лобистите!

Дариии,
Това е целта им.По всякакьв начин да уплашат хората,които все още могат да мислят, да нямат поколение!
Направи точно обратното.Деца с твоите гени са нужни на обществото,за да оцелеем като вид! Hug

Всеки може да си сложи ваксина и сам.Не сте дльжни на никой лекар да ви слага точно той ваксина.Изборьт е голям.Мед.сестра,познат лекар,и хора,които знаят да го правят без мед.образование.В листовката се спазва начиньт на слагане и не се упоменава изрично КОЙ трябва да я слага.
Винаги можете да кажете,че ваксината сте я сложили в кьщи от позната сестра или сьсед.Не може да се докаже,че не е сложена!!!!

# 238
  • И аз не знам къде...
Christian, благодаря ти за съвета   bouquet!

Не може да се докаже,че не е сложена!!!!

А как се доказва, че е сложена? Картона е в педиатъра. А и в картона съм подписала отказ  ooooh!! Сега как да процедирам? А и който я слага не трябва ли да има право и да подпечата картона?

# 239
  • София
Нашите ваксини са посавени от частен лекар, за да да се водят в "журнала" на здравната каса Джи пи-то изискваше бележка с печат и данни за ваксината. Нашият лекар ги нанасяше и в картона. Тази по здравната и на този вариант не беше съгласна когато стигнахме до морбилната, защото не можела да поеме отговорност " ами ако му станело нещо на детето" Аз си взех бележки и за тази и следващата и не съм я търсила. Сама ме потърси ( защото ако няма писмен отказ от нас тя де факто не си е свършила работата и нея я гонят)

Общи условия

Активация на акаунт