ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 18

• 35 908
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте!
Отдавна не съм ви навестявала, но бях доста болна. Оправих се ве4е.
Про4етох статиите за 4ешките ваксини и смятам, 4е трябва да има реакция. Няма да казвам каква то4но, вие си знаете.

На мен никой не може да ми повлияе относно ваксините, а и за ле4ение на някой от семейството ми. Ни от лекари ме е страх, а роднините нямат думата. Даже мисля си, ако имах дете, което отглеждам в България, не бих го записала въобще към здравната каса. А в градина въобще. Никакъв картон не бих оставила и на у4илищната сестра. Не знам даже как въобще ги носите тези картони там. Нали децата имат педиатри, това е ли4на информация. Ако имат нужда от нещо по у4илищата, то това е мед. свидетелство, но не и цялата информация.
Оба4е и като виждам какво става, доста години ще минат, докато проблема с ваксините се разреши цивилизовано. Щото сега родителите са според мен като инкубатори- родете ги, пък после РИОКОЗ ще ви заповяда как да ги направите ве4ни клиенти на аптеките.

# 256
... Щото сега родителите са според мен като инкубатори- родете ги, пък после РИОКОЗ ще ви заповяда как да ги направите ве4ни клиенти на аптеките.
точно така! само да допълня, че родителите като се ,,осаферят,, или ,,прогледнат,, по въпроса с ваксините и спират да ваксинират, виждат разликата между своето по-голямо дете, надлежно ваксинирано и постоянно боледуващо и по-малкото : неваксинирано, или частично ваксинирано.
ми то не боледува!
вярно не ходи на градина, сменяме се или аз или бабите го гледат,но разликата е голяма!няма здравословни проблеми и съответно съм амбицирана и за трето дете.
защото  е удоволствие и радост да отглеждаш здраво дете/деца/.

# 257
Да, точно така е! И аз имам 3 племенника и тримата чинно ваксинирани и гледам трагедията... и ми става мъчно за дечицата Sad Аз също попадам в графата "пълно ваксинирани" и едва ли има нужда да казвам нещо повече за себе си. Показах вече пред цяла БГ заключението на ТЕЛК..

Гледам и не ваксинираното си дете и лекичко и благородно му завиждам Wink
Поне съм сигурен, че педиатър не ми/ни е нужен...

# 258
 desilosha , да. Откакто съпругът ми запо4на да наблюдава деца на наши познати, вси4ки са по-малки от нашето дете , друго му е мнението. Защото в на4алото ми предложи да обсъдим варианта за поставяне на някои от ваксините, които били сигурни. Аз отговорих, 4е такива не съществуват, в крайна сметка той ми се довери напълно. Сега 4овекът, който сред познати говори за това колко е опасно да се ваксинират децата поголовно, е именно той. Много се поотврати като видя какво става с малките на познати след ваксиниране, какви болести им се отклю4иха.
Наистина е удоволствие да отглеждаш здрави де4ица. Това е реванш за положените грижи.

# 259
Картона е в педиатъра. А и в картона съм подписала отказ  ooooh!! Сега как да процедирам? А и който я слага не трябва ли да има право и да подпечата картона?

И моят картон с подписания отказ е при педиатъра, но мисля тези дни да я посетя, за да си го прибера.
Оказа се, че няма право да го задържа при нея, а трябва да седи у вас.

# 260
...
Ако ви кажа, че заради тъпите ваксини ме е страх да имам второ дете, не знам дали ще ми повярвате!
Това важи на 100 % и за мен...Като знам каква борба с вятърни мелници ще има...
Аз също подписвам откази на едни хвърчащи бланки. От тази задължителната на 6 минаха 2 години. Нямам глоби за момента.

# 261
Стига пък вие!
Заради едни ваксини не ви се ражда!  Hug
Ако избора ми да родя или не зависеше от ваксините ( не че зависи ), щях да родя, за да има докажа, че няма да става както те искат.

# 262
офф - на мен не ми се ражда не само заради ваксините... Не ми се ражда заради цялостното отношение в България към средностатистическия гражданин... Писнало ми е от подигравка по всички параграфи, мизерия, лицемерие, некадърност и какво ли още не... Само като се сетя за болница (много нагло наречена родилен "дом") ми се повдига...  Sick

# 263
Аз май намерих златната среда, казах на тукашната ни педиатърка , че ще се връщаме във френско и там евентуално ще продължим с ваксините на бебето, тя повече няма да ни закача за ваксини, съответно и там няма да ги слагам.За мен си разбрах, че колкото по-малко посещения при педиатър , толкова по-добре, та било то и за профилаткични прегледи.
Искам да попитам възможна ли е реакция един месец след поставянето на Приорикс?Голямата ми дъщеря се разболя, вдигна близо 40гр температура и е със супер зачервено гърло.Давах хомеопатия и ефизол, вчера следобед направи алергия- огромни отоци, наложи се да и поставят урбазон, макар, че не бях много съгласна.Не мога да си обясня от какво се получи това newsm78

# 264
15-48 дни е периода за възможни реакции от приорикс, поне тези, които имат оевидна връзка..

# 265
Казах на тукашната ни педиатърка, че ще се връщаме във френско и там евентуално ще продължим с ваксините на бебето. Тя повече няма да ни закача за ваксини, съответно и там няма да ги слагам. За мен си разбрах, че колкото по-малко посещения при педиатър, толкова по-добре, било то и за профилактични прегледи.
С риск да стана малко досаден, ще ти препоръчам да прочетеш това, както и цялата книга Wink

Искам да попитам възможна ли е реакция един месец след поставянето на Приорикс?
Не един месец, а дори 10 години след имунизация... дори повече...

# 266
Priorix е сериозна ваксина (не че другите не са)... Не мога да кажа със сигурност какво и кога ще се случи от него, но отново копирам страничните реакции, описани в листовката:

4. ВЪЗМОЖНИТЕ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Както всички лекарства, Приорикс може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Както при приложението на всички инжекционни ваксини, съществува изключително малък риск (по-малко от 1 на всеки 1 000 приложени дози Приорикс) за развитие на алергична реакция. Тя може да бъде разпозната по появата на симптоми като ограничен или обхващащ цялото тяло сърбящ обрив по кожата, подуване на лицето и клепачите на очите, затруднение на дишането или преглъщането, загуба на съзнание).
Тези реакции обикновено ще настъпят още преди да напуснете лекарския кабинет, но при всеки случай, трябва незабавно да потърсите медицинска помощ.

По време на клиничните изпитвания с Приорикс са наблюдавани следните нежелани реакции:
* Много чести (нежелани реакции, които могат да се проявят при повече от 1 на 10 дози ваксина):
• зачервяване на мястото на инжектиране
• повишена температура >38°С (ректално)
* Чести (нежелани реакции, които могат да се проявят при по-малко от 1 на 10 дози ваксина, но при повече от 1 на 100 дози ваксина):
• инфекция на горните дихателни пътища
• болка и подуване на мястото на инжектиране
• повишена температура >39,5°С (ректално)
• обрив
* Нечести (нежелани реакции, които могат да се проявят при по-малко от 1 на 100 дози ваксина, но при повече от 1 на 1 000 дози ваксина):
• инфекция на средното ухо
• подуване на лимфните възли в областта на шията, в подмишничната ямка или в слабините
• загуба на апетит
• нервност
• необичаен плач
• безсъние
• сърбеж и отделяне на секрет от очите; покрити с коричка клепачи (конюнктивит)
• бронхит
• кашлица
• подуване на слюнчените жлези в областта на бузите
• диария
• повръщане
* Редки (нежелани реакции, които могат да се проявят при по-малко от 1 на 1 000 дози ваксина, но при повече от 1 на 10 000 дози ваксина):
• алергични реакции
• гърчове с повишаване на температурата.

В следрегистрационния период, при лица, ваксинирани с Приорикс, изключително рядко са
наблюдавани следните допълнителни нежелани реакции:

• болезнени, подути стави
• менингит (възпаление на меките мозъчни обвивки).
• кървене или кръвонасядане (синини), появяващи се no-лесно от обикновено. Това се дължи на намален брой на кръвните клетки тромбоцити.
• неочаквана животозастрашаваща алергична реакция.
• възпаление на гръбначния мозък (симптомите включват слабост и липса на чувствителност в крайниците, както и двигателни, и сетивни нарушения)
• синдром на Guillain-Barre (общо неврологично заболяване)
• болезнено подуване на ръцете или краката
• енцефалит (оток или инфекция на мозъка)
• синдром на Kawasaki (основните симптоми на това заболяване са повишена температура за повече от пет дни, придружена от обрив по тялото, понякога последван от олющване на кожата на ръцете и пръстите, подути жлези на шията, зачервени очи, устни, гърло и език)
• сериозен обрив по кожата.

# 267
В тази ваксина, също така има МАНИТОЛ - листовка

Супер миризлива е работата и скоро ще се разсмърди! Но толкова силно, че хората ще искат смъртни случаи и при лекарите...

# 268
Срещнах моя позната, която не иска ваксини за бебето си. Тя се е подписала в амб. лист, че отказва ваксини до 6 месец на бебето. Лекарката й казала, че няма да глобят майката до 6 месец. Вие какво мислите?

# 269
Съвсем сериозно мисля, че трябва да се избягват всички посещения при лекар... Знам, че много от вас ще кажат "Ама как така.."
Не е лесно да приеме човек, че животът е по-различен от това, в което са на учили, като малки и това, в което сме вярвали досега!

Общи условия

Активация на акаунт