ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 18

• 36 341
  • 755
  •   1
Отговори
# 375
chukchi, абе никого не защитавам.
Но и не ми харесва да се отрича цяло едно съсловие от хора, които все пак са вложили усилия, енергия, време, за да учат и да практикуват.
Аз също рядко посещавам нашата педиатърка, която ни е и личен лекар. Но това не означава, че тя не помага на други хора.
Всичко е въпрос на личен избор. Но винаги съм била на мнение, че човек може да говори за някого конкретно...а не за всички и да обобщава. Ето това ме дразни.

# 376
Закон за здравето

Чл. 30. (1) За опазване здравето и работоспособността на гражданите лечебните заведения системно извършват профилактични прегледи и диспансеризация.
(2) Лицата с повишен здравен риск или със заболявания подлежат на диспансеризация.
(3) Условията, редът и финансирането за извършване на профилактичните прегледи и диспансеризацията, както и списъкът на заболяванията, при които се извършва диспансеризация, се определят с наредба на министъра на здравеопазването.
..............................

Чл. 60. (1) Болните от заразни болести, контактните с тях лица и заразоносителите подлежат на регистрация, задължително съобщаване и отчет.
(2) Министърът на здравеопазването определя с наредба болестите по ал. 1 и реда за регистрация, съобщаване и отчет.
..........................

Чл. 61. (1) На задължителна изолация и болнично лечение подлежат лица, болни и заразоносители от холера, чума, вариола, жълта треска, вирусни хеморагични трески, дифтерия, коремен тиф, полиомиелит, бруцелоза, антракс, малария, тежък остър респираторен синдром и туберкулоза с бацилоотделяне.
(2) Когато съществува заплаха за здравето на гражданите, министърът на здравеопазването може да разпореди задължителна изолация на заразоносители и болни от болести, извън посочените в ал. 1.

(3) (Доп. - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 02.06.2009 г., доп. - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 14.12.2010 г.) Задължителната изолация и лечението на лицата по ал. 1 и 2 се извършват със заповед на ръководителя на съответното лечебно заведение по предложение на лекуващия лекар или на лекаря, насочил пациента за хоспитализация. Заповедта подлежи на незабавно изпълнение.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 14.12.2010 г.) Изолация и лечение на болни от заразни болести извън посочените в ал. 1 може да се осъществяват в домашни условия след преценка на съществуващия епидемичен риск от лекуващия лекар или след консултация с епидемиолог или специалист по инфекциозни болести.
(5) (Нова - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 02.06.2009 г.) Заповедта по ал. 3 подлежи на обжалване пред съответния административен съд по реда на Административнопроцесуалния кодекс.
(6) (Нова - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 14.12.2010 г.) Редът за изолация на болните от заразни болести се определя с наредбата по чл. 60, ал. 2.

Някой може ли да каже кои са тия наредби, за които се споменава в цитираното от ЗЗ?

# 377
Аз също рядко посещавам нашата педиатърка, която ни е и личен лекар. Но това не означава, че тя не помага на други хора.
Да, това е голям стимул за педиатрите - благодарността на пациентите.
Благодарност, която не биха дали, ако не се спазват съвети им!
Благодарност, която ще стане излишна до няколко години, но нека не издавам божествени планове Wink

# 378
chukchi, честно, не ми се навлиза в безсмислени спорове.
За теб само педиатрите ли са лекари?
Нещо не ми става ясно, точно защо мнението ти е толкова негативно. Единствената причина е мнението им за ваксините ли?
Че то по тази логика, можеш да отречеш и изобщо съществуването на хората, защото в 90% имат определено мнение за неща, за които ти няма да си съгласен...

# 379
Mirama, Не ми харесват педиатрите, защото държат на ваксини. Иначе и те са са хора, както всички останали. Има и свестни между тях, но на общия фон, те бледнеят...

# 380
Mirama, Не ми харесват педиатрите, защото държат на ваксини. Иначе и те са са хора, както всички останали. Има и свестни между тях, но на общия фон, те бледнеят...

Е, това вече е друго нещо. )

Аз просто не им обръщам внимание, вместо да се тровя с негативни емоции за това дали ми харесват, или не. )

# 381
Нали разбираме обаче, че нито един педиатър няма да оставят на работа, ако започне такава антиреклама или дейности....Все пак са вложили години упорит труд (поне повечето, надявам се), и изведнъж рискуват да им отнемат правата.....

# 382
момичета,
днес ни биха инфлорикс, която замества пентаксим. Обаче не намирам листовката  newsm78, за да се ограмотя, някой може ли да ми помогне? т.е. като цяло не намирам никаква информация.... бъркам ли някъде?

според моята педи пентаксим била по-хубава, защото не била толкова болезнена, егати довода  Thinking

# 383
момичета,
днес ни биха инфлорикс, която замества пентаксим. Обаче не намирам листовката  newsm78, за да се ограмотя, някой може ли да ми помогне? т.е. като цяло не намирам никаква информация.... бъркам ли някъде?

Бъркаш основно там, че не е Инфлорикс, а е или Синфлорикс, или Инфанрикс.
Извинявай, ама наистина не разбирам - може ли да позволиш да бият нещо на детето ти, а ти дори името на това "нещо" не знаеш, какво остава пък за съставките?!  ooooh!

П.С. Тази, която "замествала" Пентаксима, била Инфанрикс.
  Tired

# 384
Инфанрикс е поредната ваксина, която никога не бих сложил на детето си! Брутални странични реакции и това са само официално съобщените. А алуминия вътре пък въобще не ми се коментира. Да го хвалят колкото си искат разните му педиатри...

# 385
Джуличка аз също преди да попадна на темата ти(за тревогите ти с малкия), която ме провокира да се поровя по въпроса  за ваксините  и да изчета всички теми по 2 пъти, също не знаех коя ваксина как се казва, за предпазване от коя болест е, само бях чула че има някаква, която можеш да си купиш и била много хубава(това е 2007 с първото ми дете още)

# 386
Джуличка аз също преди да попадна на темата ти(за тревогите ти с малкия), която ме провокира да се поровя по въпроса  за ваксините  и да изчета всички теми по 2 пъти, също не знаех коя ваксина как се казва, за предпазване от коя болест е, само бях чула че има някаква, която можеш да си купиш и била много хубава(това е 2007 с първото ми дете още)

Е, хубаво де, да не си знаела и да си била заблудена (поне аз бях такава тъпа овца! ooooh!) го разбирам!
Ама първо да я сложиш, пък после да се сетиш да питаш?
Не знам.
  Rolling Eyes

# 387
момичета,
днес ни биха инфлорикс, която замества пентаксим. Обаче не намирам листовката  newsm78, за да се ограмотя, някой може ли да ми помогне? т.е. като цяло не намирам никаква информация.... бъркам ли някъде?

Бъркаш основно там, че не е Инфлорикс, а е или Синфлорикс, или Инфанрикс.
Извинявай, ама наистина не разбирам - може ли да позволиш да бият нещо на детето ти, а ти дори името на това "нещо" не знаеш, какво остава пък за съставките?!  ooooh!

П.С. Тази, която "замествала" Пентаксима, била Инфанрикс.
  Tired

Джуличка, щом педи така е преценила коя съм аз та да й се бъркам. Нямам медицинско образование и не разбирам кой знае колко от "съставките" на ваксините.
Явно съм безотговорна майка, защото първо слагам на детето си ваксини, а после се интересувам.
Но ето че попаднах тук, където научавам какви ли не неща. мисля, че това е целта на темата или .....
Какво да направя като отивам за ваксина, очаквам, че ще ни сложат пентаксим, а те ми заявяват, че тази която слагат е същата като пентаксим (ама не е)!? Какво да направя като друга фирма е спечелила търга!? Какво да направя като ни е такава самата държава?!

# 388

Цитат

Цитат
                Джуличка, щом педи така е преценила коя съм аз та да й се бъркам. Нямам медицинско образование и не разбирам кой знае колко от "съставките" на ваксините.
Явно съм безотговорна майка, защото първо слагам на детето си ваксини, а после се интересувам.
Но ето че попаднах тук, където научавам какви ли не неща. мисля, че това е целта на темата или .....
Какво да направя като отивам за ваксина, очаквам, че ще ни сложат пентаксим, а те ми заявяват, че тази която слагат е същата като пентаксим (ама не е)!? Какво да направя като друга фирма е спечелила търга!? Какво да направя като ни е такава самата държава?!  

Извинявай,ама ти чакаш дьржавата ли да ти помага?Че дьржава,която печели за сметка здравето и живота на поданиците си,дали ги е грижа?На това отгоре не спазва собственните си закони?Трябва сама да се оправяш.Огледай се,информирай се.Извини ме,но не можеш да очакваш друго,ако чакаш някой друг да защити детето ти.

# 389
  • София

Hug ще се ограмотиш, няма старшно! Тук се учим и как да не се подгъваме пред лекарските авторитети  Grinning иначе те разбирам - и аз бях ужасно изпълнителна и слушах и изпълнявах всички инструкции (без тези на мама разбира се, нали трябва да има бунт срещу родителя), докато не се роди детето и се усетих, че вече нося отговорност за друг

Общи условия

Активация на акаунт