ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 18

• 35 739
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
(3) Родители или настойници, които не осигуряват провеждането на задължителните имунизации на децата си, се наказват с глоба от 50 до 100 лв. При повторно извършване на нарушението глобата е от 100 до 200 лв.

не пише имунизация а имунизациии т.е говори се общо, зависи как ще се тълкува според мен е за изцяло не ваксиниране... 1 глоба....2 път глоба.....3 път...НИЩО....
Чл. 13. За административни нарушения могат да се предвиждат и налагат следните административни наказания:

а) обществено порицание;

б) глоба;

в) временно лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност.
.....т.е родителите ги касае глоба....едва ли някакво си обществено порицание ще .... Mr. Green

# 526
Аз говорех за т. 3. датата и мястото на извършване на нарушението;

ЛЛ-тата се отчитат на тримесечие, а за това време може да си пропуснал 3 имунизации и да ти пишат един АУАН... Според мен, наказанията са за всяка несложена ваксина - поне така е заплашила една служителка на РЗИ - че ще глобява родителите при всяка несложена ваксина... Обаче не съм много сигурна дали е възможно това, а тълкуването на някои нормативи е според тълкувателя... Евентуално в съда може да се посочи, че родителят вече е наказан и повторно наказание не се налага, което според мен няма да издържи...

chukchi, не вярвам, че при АУАН и НП за непоставени имунизации, на някого му е много зор защо не си ги поставил... Едно на ръка е ако си освободен от имунизации, съвсем друго ако си решил на своя глава да не ги поставяш, защото детето ти е имало реакция... Административният съд не се интересува от друго, освен от административни нарушения, демек дори и детето ти да е имало реакции, тях това не ги интересува... В този случай, ако обжалваш НП на основание, че детето ти е имало предишна реакция, ще загубиш...

# 527
Нашите се отчитат на половин година Rolling Eyes

# 528
Днес разбрах , че глобата във Франция за отказани ваксини- две са задължителните е над 3000евро и до 6месеца затвор!Ей голям комунизъм в това отношение!Уж франсетата се правят на много толерантни към всичко!!!
Хубавото е , че след септември се отписвам от всички педиатри там и се връщаме официално в България за няколко години.Да се надявам , че след като се върнем отново към френско нещата ще бъдат променени.Тук ще ми бъде доста по-лесно с отказите.

# 529
Да, mari, аз имам същата информация за там... Само не ми е ясно дали няма легален начин за отказ (не освобождаване, а точно отказ)... Също би трябвало да има дела от родители, които са глобени или които не искат да поставят ваксини - все пак законите на ЕС важат и за Франция - информирано съгласие, туй онуй... Не си представям, че съвсем пък никой не си е потърсил правата легално...

# 530
MMR causes Measles!

Или МПР ваксината причинява морбили. (дребна шарка)

Цитат
The MMR vaccines, given to children for measles, can actually cause measles!
МПР ваксината, давана на деца, може да предизвика дребна шарка!

Цитат
But the real argument against MMR is not that it can cause the very disease that purports to treat. It is not even that the vaccine does not really work in offering us immunity. Or indeed that the MMR vaccine is strongly associated with serious disease-inducing-effects (DIEs), like Autism. It is because measles is not really a serious disease!
Истинския аргумент не е, че може до предизвика болестта, която се смята, че лекува. Дори не е и в това, че не работи и създава имунитет. А в това, че ваксината е силно свързана с тежки заболявания, като аутизъм! Все пак дребната шарка, не е сериозно заболяване!

# 531
Sdd varna - а заведоха ли ви ги с входящи номера тези декларации?защото ти може да си я подпишеш,ама те да ти я "загубят" Sad
И друг въпрос не съвсем по темата,но с идея за ваксините.
Къде пише,че трябва да имаш ЛЛ. newsm78 Защото аз по принцип водя дъщеря си в частна клиника,която е нон-стоп  и джипито ми е само за ваксините досега и чат пат за някое направление.

# 532
Стелт, може би има някаква вратичка!Но като си помисля каква бюрокрация е във френско, пращат те от институция на институция за всичко, чакане...разправяне!Може би намерихме подходящ момент да се приберем в бг!Тук ще ми е доста по-лесно както изглежда.

# 533
...Къде пише,че трябва да имаш ЛЛ. newsm78 Защото аз по принцип водя дъщеря си в частна клиника,която е нон-стоп и джипито ми е само за ваксините досега и чат пат за някое направление.
Кой е казал, че трябва да имаш?! Ние нямаме и сигурно затова детето ми е едно от най-здравите, които познавам... Обичам да говоря с лекари и да им задавам неудобни въпроси, както и да им показвам колко не си разбират собствената "работа"!

# 534
Човек не е длъжен да има ЛЛ, но без него всички врати на системата са затворени... Така и така плащаме здравни осигуровки (задължително), поне някаква ползва да можем да извлечем от тая систима...
За ЛЛ на дете е същото, с таз иразлика, че ако не е избран, от РОИКОЗ са така любезни бързичко да напомнят на родителите, че детето им подлежи на задължителни ваксинации и по тази причина трябва да изберат ЛЛ..

# 535
Човек не е длъжен да има ЛЛ, но без него всички врати на системата са затворени... Така и така плащаме здравни осигуровки (задължително), поне някаква ползва да можем да извлечем от тая систима...
За ЛЛ на дете е същото, с таз иразлика, че ако не е избран, от РОИКОЗ са така любезни бързичко да напомнят на родителите, че детето им подлежи на задължителни ваксинации и по тази причина трябва да изберат ЛЛ..

Peace

ЛЛ на детето е този, който издава третият болничен лист (първият е от АГ-то 45 дни преди раждане, вторият е от болницата, в която раждаш и третият - от ЛЛ на детето, че имаш живо дете и оставаш у дома си да го гледаш), а мисля че и четвъртият за гледане на малко дете... По въпроса за задължителните профилактични прегледи и имунизации не съм особено сигурна дали не може да се ползва частен педиатър законово...

# 536
поне някаква ползва да можем да извлечем от тая система...
Единствената полза, която иска да извлече СИСТЕМАТА ОТ ТЕБ става реалност, когато се разболееш! Затова аз съм избрал за себе си - смъртна им присъда и никакви "профилактични" прегледи, с които евентуално биха открили нещо си... Обявил съм личен бойкот на системата, която взе здравето ми! На детето си не го давам! Супер меркантилно мислене е насадено в повечето, но не всички доктори.

четвъртият е за гледане на малко дете...
Тежко на този, който живее в София и разчита на помощите от държавата за отглеждане на малко дете Sad

# 537
четвъртият е за гледане на малко дете...
Тежко на този, който живее в София и разчита на помощите от държавата за отглеждане на малко дете Sad

Говоря за болничен - това, което се полага на родителите до навършване на 1-годишна възраст на детето... Болничният е според заплатата, а майчинството е фиксирано и повярвай ми, не само в София не може да се гледа дете с тези пари...  Wink

# 538
Чукчи, не е точно така. Може и да не ползва здравната система човек, но ако няма ЛЛ може да му спострадат првата да ползва социалната система, за коят също чинно си плаща и пак по задължение. Примерът е точно с болничните. Плащам си осигуровките и имам пълното право да си получа компесанцията в случая на взъникване на събитие (т.е. когато се разоболея или очаквам дете), но затова ми трябват чинно попълнени и разписани документи от ЛЛ или от ЛЛ на детето...

# 539
ВяраВики, не са ги завеждали, поне не пред мен. Обаче освен тези декларации, подписвах и още един куп други документи, от които в единия бяха изброени някакви действия, за които давам съгласие /нещо от типа за венозно вливане на кръв и т.н., в случай на екстрени обстоятелства/, и едно от действията беше за ваксинациите. Задрасках тази точка и написах собственоръчно че отказвам ваксините, понеже второто ми дете е пострадало от пентаксим, като е отключило тежка епилепсия. Вярно, че могат да ги "загубят", ама в листа, с който изписват детето, трябва да впишат сложените ваксини, респ. че не са сложили. От там ще лъсне. Вероятно единствения сигурен начин е да им го повториш няколко пъти, вкл. като се роди. А също и бащата да е настоятелен. Не знам, аз съм раждала и трите пъти в частни болници, мъжа ми е бил там /е не в родилната зала/ и потвърди и той. После пък, ако е в стаята с теб /бебето/, ще упражняваш контрол.
А за ЛЛ, важното е да не запишеш детето веднъж. Запишеш ли го веднъж, влизаш в системата и край. Няма излизане. Ако нямаш личен лекар, вероятно няма на кого да направиш впечатление, че не го ваксинираш. А простотии от типа на болнични, служебни и медицински бележки и други али-бали, всеки доктор може да издаде, особено частния. Не е нужно да е ЛЛ.

Общи условия

Активация на акаунт