ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 18

• 35 661
  • 755
  •   1
Отговори
# 15
На много хора се опитвам тактично да обърна внимание и просто да ги подтикна сами да потърсят инфо за ваксините, но уви! Промяната определено идва след проблемите, за жалост (и пак не е сигурно).
Моя позната скоро сподели, че синът й прави астматични пристъпи. Нямат фамилна обремененост, но племенникът й и той бил така. И се чуди защо. Аз й казах ако й предстоят ваксини да отложи, тя вика - а, той си ги има всичките. Не е от тях. До 6 год. ще отшумят проблемите. Само малко търпение...
Благодаря за темата!   bouquet

# 16
И аз тука. Между другото педиатъра ни прати в РЗИ /бившото ХЕИ/ да говоря с епидемиолог по повод състоянието на сина ми след последната ваксина/бихме я декември 2010/. Та същата ми обясни, че е нужен някакъв документ, откъдето да става ясно какво, как и кога точно са се проявили странични реакции за да ни прати на комисия. Нямало нужда да е някаква епикриза, можело и да е написано ей така на ръка newsm78 Thinking Казах на педиатъра, а той естествено заяви, че не може да пише нещо което вече е минало, т.е. се е случило преди 4 -5 месеца. И ме върна да я допитам какво точно е имала предвид. Интересно ми е дали на някой му се е случвало нещо такова и какво може да издаде личния или педиатъра за да послужи пред комисия. Другия ми въпрос е: За колко време комисията освобождава от ваксини? Има ли някакъв срок, който се прилага при всички или се установява с оглед отделното лице?

# 17
...За колко време комисията освобождава от ваксини? Има ли някакъв срок, който се прилага при всички или се установява с оглед отделното лице?
Чувала съм, че обикновено ги отлагат за след година. Но по принцип е много трудно да се извоюва това им решение.

# 18
Мерси и тук на момичетата, които ми писаха на лични.  Hug

Много ми е чудно - а като си платиш глобите какво следва? Имат ли по-нататъшен елемент на принуда? Защото така на всеки материално осигурен, който иска да откаже ваксините, не би му пукало.... освен ако не е въпрос на принципи

И още нещо - другите ми две деца са ваксинирани, за тях получавам детски / с мъжа ми не сме женени и неговите доходи не ни се броят/. По закон нямам право да получавам само за детето, което не е ваксинирано нали?

# 19

И още нещо - другите ми две деца са ваксинирани, за тях получавам детски / с мъжа ми не сме женени и неговите доходи не ни се броят/. По закон нямам право да получавам само за детето, което не е ваксинирано нали?

Да, няма да получаваш детски, независимо че принадлежиш към определена социална група и ти се полагат по социален критерий. Поне докато няма решение на делото на Темида. Всички чакаме с огромен интерес развитието..

# 20
И аз тука. Между другото педиатъра ни прати в РЗИ /бившото ХЕИ/ да говоря с епидемиолог по повод състоянието на сина ми след последната ваксина/бихме я декември 2010/. Та същата ми обясни, че е нужен някакъв документ, откъдето да става ясно какво, как и кога точно са се проявили странични реакции за да ни прати на комисия. Нямало нужда да е някаква епикриза, можело и да е написано ей така на ръка newsm78 Thinking Казах на педиатъра, а той естествено заяви, че не може да пише нещо което вече е минало, т.е. се е случило преди 4 -5 месеца. И ме върна да я допитам какво точно е имала предвид. Интересно ми е дали на някой му се е случвало нещо такова и какво може да издаде личния или педиатъра за да послужи пред комисия. Другия ми въпрос е: За колко време комисията освобождава от ваксини? Има ли някакъв срок, който се прилага при всички или се установява с оглед отделното лице?

Ама пък е интересно как си прехвърлят топката...  newsm78
ЛЛ не е попълнил формата за постваксинална реакция, РИОКОЗ пък си търсят техния дан и нищо не ги интересува..  Whistling

Документи за комисия се оформят от ЛЛ - той е вашия застъпник и затова получава заплата! Първо трябва да попълни формата и да сигнализира, а второ - длъжен е да ви издаде нужните направления за специалисти. Те ще назначат изследванията, с които се установява постваксиналната реакция на детето... Sad

# 21
Да, съгласна съм.  При нас обаче ситуацията е малко по-друга. Аз и не поясних.
Реакциите се проявиха една след друга в продължение на 20-ина дни. Случи се точно на празниците/ Коледа, Нова година/.Ние не бяхме в града, а и не отидох в спешното, тъй като и друг път е правил обриви. Помислих че е пак същото. После като се появиха и другите реакции вече свързах нещата. Ще питам обаче личния защо не е попълнил там каквото трябва когато ми заяви, че е направил реакция.

# 22
Здравейте! Очаквам да родя този месец второто си дете. Живеем в град Варна. Моля да ме насочите към някой лекар за личен, който не държи да се бият ваксини. Другото дете е на 2г7м и от рано му спряхме ваксините, но имаме проблеми заради това. За отказ от ваксини в родилното(окръжна) няма да се натискаме, че е трудно и трябва да се плаща, но останалите не искаме да слагаме. От месеци разпитваме познати за такъв лекар, но нямаме резултати. Ако някой смята, че познава подобен нека пише тук или на лични. Въпроса предполага и малко повече взаимно доверие, та може да се уговорим и за среща. БЛАГОДАРЯ!

# 23
  • в матрицата
Joselin ,  интересно ми е да разбера, какво ще каже ЛЛ за  докладването на реакцията и защо не го е направил .

# 24
Значи моето като е на две и половина години, а няма МПР и последния пентаксим, давността е минала? (всъщност за пентаксима не съм сигурна, защото вече не ги следя кое кога се слагаше) Нямаме официално отлагане.

# 25
Здравейте! Очаквам да родя този месец второто си дете. Живеем в град Варна. Моля да ме насочите към някой лекар за личен, който не държи да се бият ваксини. Другото дете е на 2г7м и от рано му спряхме ваксините, но имаме проблеми заради това. За отказ от ваксини в родилното(окръжна) няма да се натискаме, че е трудно и трябва да се плаща, но останалите не искаме да слагаме. От месеци разпитваме познати за такъв лекар, но нямаме резултати. Ако някой смята, че познава подобен нека пише тук или на лични. Въпроса предполага и малко повече взаимно доверие, та може да се уговорим и за среща. БЛАГОДАРЯ!

Никак не е трудно и нищо не се налага да се плаща . Peace

# 26
Моля да ме насочите към някой лекар за личен, който не държи да се бият ваксини. Другото дете е на 2г7м и от рано му спряхме ваксините, но имаме проблеми заради това. За отказ от ваксини в родилното(окръжна) няма да се натискаме, че е трудно и трябва да се плаща, но останалите не искаме да слагаме. От месеци разпитваме познати за такъв лекар, но нямаме резултати. Ако някой смята, че познава подобен нека пише тук или на лични. Въпроса предполага и малко повече взаимно доверие, та може да се уговорим и за среща. БЛАГОДАРЯ!
Здрасти Борка,

Доста е трудно за приемане на някои хора, но най-добрия педиатър е такъв в отпуска или болничен.

Моето дете е на ~година и 10 месеца и досега не е имало нужда от педиатър! (Все още кърмим и използваме максимално сурова храна, и без месо). Боледувало е веднъж от настинка за 2 дни. Разбира се - няма ваксини освен в родилното, които преди време не бях подготвен да откажа.

Педиатър е най-.... професия и повечето са убедени, че ваксините са спасили света.
На тях ще им препоръчам да прочетат поне откъс от тази книга.
Препоръчвам я на всички!!!

# 27
Joselin ,  интересно ми е да разбера, какво ще каже ЛЛ за  докладването на реакцията и защо не го е направил .

Ооо, ще докладвам веднага Simple Smile

# 28
Да се запиша и аз тук. )

Естествено, че и за поставяне на ваксини се плаща на личните лекари. Както им се плаща и само заради това, че имат Х на брой пациенти.
Отделно за профилактичните прегледи, които са длъжни да правят всяка година на всичките си пациенти (а колко от тях се правят наистина е отделен въпрос), и за още доста други неща.

Аз отказах при личната лекарка не съм подписвала, както където и да било другаде.

# 29
Записвам се и аз в темата!

Общи условия

Активация на акаунт