ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 18

• 36 726
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
Моят диск на Коток пристигна днес!  Peace
А моите два вчера Wink

# 481
# 482
Ужасна картина с това китайско дете Cry.Лека му пръст.
Аз в момента чета книгата ВАКСИНИТЕ - въпроси и отговори и я побутнах на майка ми да се просвети малко.А тя веднага :Ти какво ,да не мислиш да не слагаш,а как ще е защитено това дете Shocked Отговорих само : те някои са с кратък срок на "покритие" и дотам.Но поне е разбрана и не се опитва да ме убеждава или разубеждава за "странните" ми / за широката публика / убеждения изобщо за начина на живот на мен и семейството ми.
И понеже наближава да раждам искам малко "професионална" помощ Wink.
Какво трябва да попълня точно за да се откажа от ваксината в болницата след раждането.Някаква декларация ли е или информирано съгласие newsm78
Видях декларациите на първа страница,но нещо не мога дасе ориентирам.Само декларацията за родилното ли трябва да се подпише? Те ли ще ми я дадат или трябва да си я нося готова попълнена?
И нали съм една съмнителна,мислите ли че могат да сложат ваксината без да разбера и без да я запишат.Май е тъп въпроса,защото нали ги отчитат,но все пак?
Много станаха въпросите,но искам всичко да ми е подготвено,а не на зора да се чудя и това какво трябва да бъде.
Благодаря ви   bouquet

Последна редакция: пт, 27 май 2011, 12:57 от ВяраВики

# 483
Вчера се срещнах със семейството на пострадало (в дългосрочен и трудно обратим аспект) от ваксина дете. Бях потресена колко много проблеми са им създадени на хората, за детето да не говорим...
Вярно, че и някои от болестите за които има ваксина, могат да създадет големи проблеми, но въпросът е кой риск е по-голям за съответното дете и не мисля, че отговорът може да бъде даден от МЗ или която и да е държавна институция... Това е въпрос, на който само родителите могат да отговорят след като са получили достатъчно информация.

# 484
Meg!, а дали тези родители не биха били съгласни да опишат тук какво точно се е случило, вследствие на коя ваксина. Потвърдили ли са, че уврежданията са точно от ваксината?
Или ако можеш ти накратко да разкажеш с тяхно разрешение...

# 485
Какво трябва да попълня точно за да се откажа от ваксината в болницата след раждането.Някаква декларация ли е или информирано съгласие newsm78

Съвет от мен... Отиди до болницата, в която смяташ да раждаш... Искай информираното съгласие, за да се запознаеш по-подробно с него, а не в последният момент по време на самото раждане... Ако в информираното съгласие не пише нищо за бебето, поискай и за него (може би в неонатологията)... Да видим какво пише в тези документи, пък ще измислим какво е най-добре да направиш... В някои болници, искат от родителите да заплатят клиничната пътека на бебето, ако откажат ваксините... В някои не искат да се плаща, но срещу представена декларация за отказ... Различно е... Освен това, като се отчете болницата, РИОКОЗ (мисля вече РЗИ) разбират, че не сте имунизирали бебето си и започват да пишат актове... Тези актове могат да се обжалват, разбира се... Общо взето, това са вариантите...

# 486
В този конкретен случай са минали 5 години от въпросната васина. Промените в менталното развитие на детето са били почти моментални, но точно тогава в семейството се появява още едно дете и отдават тези промени на новата ситуация. С времето обаче застоят и регресът се задълбочават... Сега вече семйството е сигурно кога и защо са започнали проблемите, но нямат доказателства, освен собствените си наблюдения върху момента на промяната.
Ваксината е всъщност реваксинация с някаква комбинирана, която тогава се е слагала на 22 м. 

# 487
Ваксината е всъщност реваксинация с някаква комбинирана, която тогава се е слагала на 22 м. 

На 22 месеца се е слагал 5-ти прием полиомиелит - тривалентна полиомиелитна ваксина (неясно за мен жива или умряла)....

# 488

На 22 месеца се е слагал 5-ти прием полиомиелит - тривалентна полиомиелитна ваксина (неясно за мен жива или умряла)....

Да, за нея става дума, майката каза, че била кобинирана - полио плюс още нещо, но след 5 г. вече не помнеше какво е било точно...

# 489
Да, за нея става дума, майката каза, че била кобинирана - полио плюс още нещо, но след 5 г. вече не помнеше какво е било точно...
Странни са ми тези ваксини на 22 месеца (годинка и 10). Не присъстват въобще в имунизационния календар. Rolling Eyes
Или нещо пак не съм разбрал...

# 490
Странни са ми тези ваксини на 22 месеца (годинка и 10). Не присъстват въобще в имунизационния календар. Rolling Eyes
Или нещо пак не съм разбрал...

Пак нещо не си разбрал...  Laughing  От тогава променяха имун. календар много пъти и две реимунизации с полио отпаднаха...

# 491
Ясно. Аз като млад татко какво се обаждам Wink

# 492
ВяраВики, аз съм си подготвила декларация за отказ от ваксини в родилното, но ми казаха че никой не я искал. Поне при нас. В информираното съгласие за детето имало къде да се посочи, че се отказваме от ваксини. Ако детето е до теб, мисля че няма начин да сложат ваксина дори и по погрешка. Аз затова мисля да си взема ВИП стая.
Пожелавам ти успех!
Книгата на Коток е много полезна.  Peace

# 493
ВяраВики, аз съм си подготвила декларация за отказ от ваксини в родилното, но ми казаха че никой не я искал. Поне при нас. В информираното съгласие за детето имало къде да се посочи, че се отказваме от ваксини. Ако детето е до теб, мисля че няма начин да сложат ваксина дори и по погрешка. Аз затова мисля да си взема ВИП стая.
Пожелавам ти успех!

Не леж на тая кълка... Една майка сподели в тази тема, че бебето е било при нея, но отишла до тоалетна и като се върнала заварила сестрата да държи и успокоява разплаканото й бебе... На въпросителният поглед на майката, сестрата отговорила с усмивка "ваксинка - хепатит Б"... Мисля, че майката също беше отказала ваксините, но въпросната сестра така и не прочела/не разбрала и тръгнала да имунизира по план-график из стаите... Най-добре на леглото на бебето да има залепена табела с надпис "отказ от ваксини" или нещо от сорта, за недогледали сестри...

# 494
Според мен съветът на stelt77 е много полезен. Добре е да се поиска предварително ИС от болницата, в която жената ще ражда. Както изглежда има разлики в отделните болници.

В едно предаване по телевизията (съвсем наскоро) представителки на "Естествено" споменаха, че отдавна работят в посока жените да имат право да се запознаят с ИС и документа да им бъде представен предварително. А не по време на родилния процес, когато не са в състояние да го обмислят детайлно или са принудени да подпишат без да четат. Срещала съм фрапантни случаи, в които на родилката се отказва всякаква помощ, защото не е съгласна да подпише ИС, поради отказ от определени процедури.

Затова смятам, че запознаването с ИС и обмислянето на всички подробности, е наложително да стане предварително. Ако има пропуски в ИС, които са важни за раждащата жена, но не са споменати, може да се напише декларация с конкретните желяния, която да се представи на завеждащия отделение.

Общи условия

Активация на акаунт