КАК, КЪДЕ И КАКВО ДА ДАРИМ? и СПЕШНИ НУЖДИ на ДБМ - 2

• 186 806
  • 441
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Имам подходящи одеалца  памучни, пухено зимно и такова което е с клипси става на чувалче много крисиво имам и кошничка която мога да дам но ако ги изпратя незнам с еконт дали няма да е много скъпо. Проучи в близост до вас офис на еконт дай адрес.

# 136
  • София
Колегите от ПУЛС имат ли тема,мейл или само телефон?Размери на момичетата(годините не ми говорят нищо,обувките ми се виждат големичък номер -?)Къде трябва да се предадат нещата?

# 137
  • Sofia - TelAviv
Колегите от ПУЛС имат ли тема,мейл или само телефон?Размери на момичетата(годините не ми говорят нищо,обувките ми се виждат големичък номер -?)Къде трябва да се предадат нещата?

lluna, това е кризисен център и там непрекъснато има нови хора. 
Позвъни на телефона, който сме дали в съобщението, тъй като това е човека за контакт за събиране на нужните вещи.

bouquet

# 138
  • край Дунав
За нуждите на звено Видин- необходими са ни памперси  по-голям размер за момиче с ДЦП. Ако някой би могъл да дари ще сме изключително задължени.

# 139
  • sofia
За нуждите на звено Видин- необходими са ни памперси  по-голям размер за момиче с ДЦП. Ако някой би могъл да дари ще сме изключително задължени.

Диде, дай размер и количество.

# 140
  • край Дунав
За около 45-50 кг момиче. Бройките-според възможностите.

# 141
Здравейте! От няколко месеца съм безработна и имам доста време за размисъл кои са важните неща в живота. Търся си активно работа, но засега без резултат. Напоследък имам чувството, че губя ценно време без да върша нещо смислено. Реших , че сега е моментът да даря времето си на хора,които имат нужда от внимание. Дали е разумно просто да отида в един дом за деца,лишени от родителски грижи и да предложа, например да се занимавам с някои от тях по някакъв начин. Не зная изобщо как се процедира. Бихте ли ми дали съвет. Също мога да занеса някои неща - играчки,дрешки. Избрала съм си дома в кв. Надежда. Някой посещавал ли го е?

# 142
  • sofia
Здравейте! От няколко месеца съм безработна и имам доста време за размисъл кои са важните неща в живота. Търся си активно работа, но засега без резултат. Напоследък имам чувството, че губя ценно време без да върша нещо смислено. Реших , че сега е моментът да даря времето си на хора,които имат нужда от внимание. Дали е разумно просто да отида в един дом за деца,лишени от родителски грижи и да предложа, например да се занимавам с някои от тях по някакъв начин. Не зная изобщо как се процедира. Бихте ли ми дали съвет. Също мога да занеса някои неща - играчки,дрешки. Избрала съм си дома в кв. Надежда. Някой посещавал ли го е?

Здравейте.
Ще се опитам да Ви насоча и помогна да сте полезна.
В дома аз съм била един път и поради липса на време и др. причини не се наложи да ходя пак. Ако не се лъжа там са деца от 7 до 18 год. Изключително трудна възраст. Не познавам директора, дълго време имаше временен такъв....Сега не знам как е.
Където и да е, практиката е следната:
1. Отивате и намирате директора, психолога или соц. работник на дома.
2. Представяте се и декларирате как, с какво и колко често искате да правите еди какво си. Не очаквайте да Ви приемат с отворени обятия. Просто са такива и всеки нов ангажимент им идва повечко.
3. Не питайте за децата, а за нуждите и потребностите им. Кажете какво можете и преценете заедно как можете да сте полезна.
4. Би следвало да спазвате вътрешния правилник на дома и етичния кодекс за работа с деца.
5. Не се поддавайте на молби за дарения. Децата нямат нужда от тях, те имат нужда от внимание и грижа. Социализация.
6. Не се сърдете ако Ви кажат, че няма как да сте полезна, може и така да е. Децата свикват с хората, привързват се и чакат внимание. Разочарованието им при прекратяване на контакта е много болезнен за тях. Хванете ли се на хорото, съвета ми е, намерете начин да го планирате дългосрочно.
7. Хубаво е да кажете в прав текст намеренията си , за да няма неприятни моменти. И за вас, и за децата , и за персонала на дома.

Всичко това са основни правила, без зна4ение кои са децата , кой е дома и кой е директора. В бебешките домове е малко по-различна парктиката, но този, за който питате не е такъв.

Успех  bouquet

# 143
  • край Дунав
 Peace  Имаме кореспонденция вече с дарител за памперсите!   Hug  Страхотни сте! Зарадвахме майката.  Grinning

# 144
Имам почти нов дискмен, и много дискове с музика, дали бих намерила на кой да го подаря или такива неща са за хвърляне?

# 145
Имам почти нов дискмен, и много дискове с музика, дали бих намерила на кой да го подаря или такива неща са за хвърляне?
Мисля, че е по-добре да пишете в темата за Защитеното жилище "Заедно", там са всичките младежи и тиййнс...

# 146
Здравейте момичета,имам много свободно време и искам да помагам както мога.имам дрешки,обувки и т.н.моля някой от Пловдив да се свърже с мен.

# 147
  • Sofia - TelAviv
Здравейте момичета,имам много свободно време и искам да помагам както мога.имам дрешки,обувки и т.н.моля някой от Пловдив да се свърже с мен.

Здравейте,
Моля ви пишете в темата за Пловдив, за да видят момичетата, че искате да се срещнете с тях и да помагате. В сайта ни има и техни координати.

# 148

В сайта ни има и техни координати.
Кой е сайта Ви  Blush

# 149
  • sofia

В сайта ни има и техни координати.
Кой е сайта Ви  Blush

Ето Рони Hug

http://www.fdbm.org/bg/contact.html

но си имат тема и тук в подфорума.

Общи условия

Активация на акаунт