КАК, КЪДЕ И КАКВО ДА ДАРИМ? и СПЕШНИ НУЖДИ на ДБМ - 2

• 186 871
  • 441
  •   1
Отговори
# 195
Мога да изпратя сандали (нови) на висок ток н41 ако някоя абитуриентка с голям крак е остнала без обувки  Peace

# 196
  • пловдив
ДБМ Пазарджик имат нужда от помощ!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=509922.0

"Скъпи приятели, имаме нужда пак от вашата подкрепа! - във връзка с програмата ни "ПРИЕМИ МЕ - всяко дете у дома, не в дом!" , която е насочена към подпомагане на професионалната приемна грижа от областта ни.

Днес са настанени две момиченца на 10 и 11г. при приемна майка, само с дрешките на гърба си. Имат спешна нужда от дрехи и всичко от първа необходимост.

Можете да се свържете с нас на Лични съобщения или на някой от посочените телефони:

http://www.fdbm.org/bg/crew_by_city_3.html

В тази връзка, имаме подадена информация от Община Пазарджик, че след седмица предстои настаняване И на други две деца в приемно семейство: момче и момиче на 5 и 6год. - за тях също ще ви бъдем благодарни, ако имате възможност да ни помогнете с дрешки.

Движението на българските майки - Пазарджик - има вече официален склад, благодарение на дарител, но за съжаление ние имаме събрани дрешки за деца от 0 до 2 годишна възраст и не можем да отреагираме веднага на нуждите на тези деца:
10 и 11 год. - момиченца;
и 5г. и 6 год - момче и момиче

Благодарим ви предварителни приятели!"

# 197
  • София
Добро утро и прекрасен ден на всички!

Не знам дали тук е мястото, но бих искала да помоля за насоки къде в София мога да даря количество бебешки дрешки 0-3 и 3-6 месеца? Имам един голям кашон от сина ми- някои съвсем нови и  етикет, а и такива, които са леко захабени, т.к. той също доизносваше подарени дрешки.

Благодаря ви предварително!

# 198
  • sofia
Добро утро и прекрасен ден на всички!

Не знам дали тук е мястото, но бих искала да помоля за насоки къде в София мога да даря количество бебешки дрешки 0-3 и 3-6 месеца? Имам един голям кашон от сина ми- някои съвсем нови и  етикет, а и такива, които са леко захабени, т.к. той също доизносваше подарени дрешки.

Благодаря ви предварително!

Можете да ми звъннете и да се видим. В момента няма нужда, но постоянно изсакчат нужди и ги даваме тогава. Или на нуждаещо се семействи или в някой дом. Аз съм в Гео Милев и тел. ми е 0894 606188, Роси Букова.

# 199
  • София
Благодаря ви!
Освен с кашона дрехи, най-вероятно ще цъфна и с малко играчки, изостанали памперси и пр. Не шофирам, но при първа възможност на съпруга, ще ви звънна.   bouquet

# 200
  • sofia
За децата, които посещават ранчо Ел Пасо по същия порект , са необходими дебели и здрави зимни якета, чорапи и клинове.
Молим за 15 бр. зимни якета, размери :
130 см.- 4 бр. момчета, 2 бр. момичета.
140 см.- 6 бр. момчета , 2 бр. момичета
160 см.-1бр. момиче.

Това са размерите, които ще ви ориентират и за чорапките. Тези дрехи си стоят в ранчото и децата си ги ползват само там.
Дарените якета преди 2 год. вече са им малки, но са здрави и ще ги дадем на по-малките деца от дома.
Благодарим предварително Hug

# 201
  • Варна
Здравейте ,има едно яке за момчешко,не е много дебело за големи студове,но е ново носено е 2-3 пъти от брат ми ,къде мога да го пратя и има ли нужда от нещо друго?

# 202
  • sofia
Здравейте ,има едно яке за момчешко,не е много дебело за големи студове,но е ново носено е 2-3 пъти от брат ми ,къде мога да го пратя и има ли нужда от нещо друго?

Можеш ли да го изпратиш на адреса на дома в с. Доганово?
с. Доганово
общ. Елин Пелин
обл. София
ДДЛРГ
директор Оля Ленкова.

Благодарим ти  bouquet

# 203
  • София
Здравейте!
И аз имам разни дрешки за даряване - предимно за по-големи хора, между 15 и 25 години, но дамските стават и за момичета - аз съм дребничка.
Имаме няколко чифта дънки, тениски, дамски блузки, пуловерчета и ризки.

Може ли да ме посъветвате къде мога да ги занеса?

# 204
  • sofia
Здравейте!
И аз имам разни дрешки за даряване - предимно за по-големи хора, между 15 и 25 години, но дамските стават и за момичета - аз съм дребничка.
Имаме няколко чифта дънки, тениски, дамски блузки, пуловерчета и ризки.

Може ли да ме посъветвате къде мога да ги занеса?

Цитат от темата на ДБМ Пловдив Hug

ДДЛРГ Зелениково малко се повидоизмени  Mr. Green
вече си имат и Преходно и защитено жилище с настатени няколко големи деца
Получихме мейл с нуждите от там - ако можем с нещо да помогнем, ще са благодарни-

1   Компютри     
2   Медицински кантар с възможност за измерване на височина     
3   Чанти за училище / тип торба с дълга дръжка                                6 броя   
4   Чаши за чай /съдомиялна     
5   Сервиз за хранене/съдомиялна                                                      12 души   
6   Прибори за хранене - вилици, лъжици и ножове                              12 души   
7   Покривки за маса    110/180     
8   Хартия ксерокс   5бр./пакет                                                       4 бр
9   Санитарни материали: тоалетна хартия, домакински рула, носни кърпички, мокри кърпи     

1   Комплект спално бельо - нормални размери за ъглови легла
2   Халати за баня
3   Пижами
4   Бодита
5   Бикини
6   Сутиени
7   Клинове
8   Къси чорапи
9   Ръкавици
10   Шампоани
11   Балсами
12   Несесери за тоалетни принадлежности
13   Дамски превръзки
14   Якета зимни

Размери

Комплекти бельо, дълъг панталон,                                   
анцузи и др. за момичета,                                       
с ръстове:   

височина
1.168 см   2 брой                                             
2.160 см     3 брой                                           
3.152 см   3 брой                                           
4.146 см   4 брой                                     
5.142 см   3 брой                                                                                     

Обиколка талия   Обиколка ниска  талия   Обиколка ханш   Гръдна обиколка   Брой
1.65                                        80                               89              78                             4
2.62                                        72                               85              84                           3
3.77                                        90                               97              85                            4
4.72                                        92                             100               86                          2
5.                                           93                                                                                   2

# 205
Здравейте, аз също искам да попитам къде мога да даря дрехи за деца /момичета и момчета/ от 0 до 18г? Дрехите предимно са зимни, но има и малко летни. Повечето са връхни - якета, панталони, блузи, анцунзи и т.н.

# 206
  • пловдив
Здравейте, аз също искам да попитам къде мога да даря дрехи за деца /момичета и момчета/ от 0 до 18г? Дрехите предимно са зимни, но има и малко летни. Повечето са връхни - якета, панталони, блузи, анцунзи и т.н.

Ако нямаш възможност да изпратиш с колет на някое от изброените места на първа страница  в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=695988.0  би могла да ги дариш в Димитровград. Съществува Фондация, която от години помага на социално слаби семейства -
https://www.facebook.com/pages/%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1 … 847142439?fref=ts
лицето за контакт на фондацията във форумите на бг мамма е  ФЕЙщица , можеш да и пишеш ЛС и да научиш подробности - http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=13357

# 207
ДБМ - ПАЗАРДЖИК - Имаме нужда от следното:

Става въпрос за ЗИМНИ обувки, здрави, които да издържат на студ и мокро.

по програма: "СЕМЕЙСТВА И ДЕЦА В РИСК":

момиче - 7 клас (13год.) - обувки 38 размер
момиче - 3 клас (9 год.) - обувки 36 номер
момиче - 5 клас (11год.) - обувки 38 номер
момиче - 3 клас (9 год.) - обувки 34 номер

по програма: "ПРИЕМИ МЕ - всяко дете у дома, не в дом!" - приемна грижа:

момиче - 5,5г. - обувки 32 номер
момиче - 11г. - обувки 37 номер

момче - 11г. - обувки 36 номер

момиче - 7г. - обувки 36 номер

момиче 10г. - обувки 35 номер
момиче 11г. - обувки 33 номер

момче - 9г. - обувки 34 номер
момче - 10г. - обувки 35 номер

ЦНСТ Лесичево (център за настаняване от семеен тип):

5 момичета с размер на обувки:
размер 33 - 2 деца
размер 35 - 2 деца
размер 37 - 1 дете

7 момчета:
размер 32 - 1 дете
размер 34 - 2 деца
размер 35 - 1 дете
размер 36 - 2 деца
размер 37 - 1 дете

ЦНСТ-БЧК-Пазарджик (център за настаняване от семеен тип):

момиче – 5,5 год. – обувки 30 номер (16см)
момиче – 9г. - обувки 32 номер (18см)
момче– 10г. - обувки 36 номер (21см)

# 208
Здравейте,

Във връзка с подновения проект САМ - Социална адаптация на младежи (http://www.fdbm.org/bg/projects_article_3.html) на фондация ДБМ, се обръщаме с молба за съдействие.
Един от младежите, включени в проекта - ИД, придоби общинско жилище, което има нужда от ремонт. Ето и списък с необходимите материали и консумативи:

Моноблок – хоризонтално оттичане – 1 бр.
Полилей – 2 бр.
Мивка - 1бр.
Батерия за мивка – 1 бр.
Душ батерия за баня – 1 бр.
Контакти панел – 4 бр.
Контакти – 4 бр.
Ключ контакти за осветление -  4 бр.
Боя за боядисване блажна – 5 кутии
Валяк за боядисване – 1 бр.
Четка за боядисване – 1 бр
Стиропор за изолация на терасата 5 сантиметра – 4 стека х 10 = 40 листа
Мрежа за изолация – 19 квадрата
Лепило за изолация – 3 чувала
Дюбели за изолация -  100 бр.
Ъгли за изолация – 6 бр.
Драскана мазилка – 3 чувала
Фаянс за баня 34x34 = 10 пакета x 1.7 кв. = 17 квадрата, общо квадратура за фаянс  17 квадрата
Теракот за баня  и коридор 34x34 = 5 пакета x 1.7 кв. = 8.5 квадрата, общо квадратура за Теракот  8.5 квадрата
Лепило за теракот и фаянс – 3 чувала

Благодарим на всеки, който има желание и възможност да помогне!

# 209
Здравейте. Събрала съм доста зимни обувки от децата в много добро състояние. Грехота е да ги оставя до контейнерите за боклук. Иска ми се някое детенце да им се порадва. За съжаление не зная къде да ги занеса, а и нямам транспорт. Много ще се радвам на Вашето съдействие.

Общи условия

Активация на акаунт