КАК, КЪДЕ И КАКВО ДА ДАРИМ? и СПЕШНИ НУЖДИ на ДБМ - 2

• 186 856
  • 441
  •   1
Отговори
# 210
  • sofia
Здравейте. Събрала съм доста зимни обувки от децата в много добро състояние. Грехота е да ги оставя до контейнерите за боклук. Иска ми се някое детенце да им се порадва. За съжаление не зная къде да ги занеса, а и нямам транспорт. Много ще се радвам на Вашето съдействие.

Калина, здравейте.
Можете ли да ги изпратите в гр. Трън?

# 211
ДБМ - Пазарджик

По повод тази история - https://www.facebook.com/notes/%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1 … 5/619695991421702 - имаме нужда от обувки - 29,5см - отговаря на 45 номер
28см - отговаря на 43-44номер;
дрехи -  зимни за високи младежи

# 212
  • sofia

Здравейте, приятели.
Искам да разкажа няколко истории, с които се сблъскахме тази година и за жалост положението става все по-лошо с нуждаещите се деца в страната. Не говоря за тези в институциите. Стигам до извода , а и преките ми наблюдения се потвърждават с всеки изминал месец, с всяко позвъняване на телефона....
Може би помните (темата още я има) спешната акция за децата от гр. Трън. За щастие, благодарение на вас, положението е овладяно, периодично постъпват дарения, ние също се чуваме с тях и пътуваме да видим децата и семействата им. Ще продължим да пътуваме до там когато можем . На нас ни се иска да е по-често, но за сега определени обсоятелства не ни позволяват.
Преди около месец, наша приятелка ни каза, че в общ. Монтана има изкл. много нуждаещи се деца в семейства. От ромската общност, в бедни райони и в изкл. мизерия......Гери Богданова от БАОО бе така добра да закара при поредното си пътуване събрани от нас и "Надежда за малките" дрешки и мн. др. неща. Правейки супервизия на района и децата в риск, тя ни каза, че положението е повече от зле. Закараните от нея вещи са покрили една малка чест от необходимото. Сподели, че в по-лоши условия не е попадала.......Няколко дни след това получихме много мило обаждане от здравния медиатор за гр. Бойчиновци, който ни благодари и не спря да говори за това колко семейства са били облечени .....
Преди няколко дни, той пак се обади и каза, че са правили обход отново в общината. В момента около 50 деца(20 от тях новородени) мизерстват. Да, знам какво може би се запитате.....Но аз вече не се питам и знам, че за да ни потърсят, означава, че има шанс и воля тези деца да бъдат спасени. Никога не съм ходила в този район, няма и да отида вероятно скоро.

Искаме да им помогнем, но в момента нямаме нито времето, нито ресурса да организираме каквато и да било дарителска акция. Човека каза, че се радват на всичко, особено ако има и подаръци за Коледа.
Ние ще съберем каквото имаме и ще им го предадем. Но то не е много. Всеки ден получаваме писма в пощата ни за дарения от дрехи и играчки. На децата в домовете, с които работим, наистина не им трябват. Ако нещо е нужно, ние пишем конкретно и молим за конкретен дом или семейство. Тези сигнали и молби за помощ в крайно бедните райони  обаче, ни хвърлят в музиката и не можем да стоим безучастни.
Здравният медиатор си остави адреса и помоли да предаване информацията на тези, които биха съдействали и биха дарили дрехи и всичко останало . Особено за новородените и децата. Няма конкретни нужди, той каза ВСИЧКО!
Не можем да събираме и транспортираме даренията до там. Молим, който има възможност да изпраща каквото прецени на тези семейства. Даренията ще минават през общината и медиатора. Вярваме на информацията , защото я имаме от човек, който е бил, видял и снимал условията.
Положението в много семейства в България е критично, но знам, че има и много , които искат да дарят на такива. За това и пиша......Който иска , ще му предоставя контакти.

От днес.......колеги се обадиха, че в с.Ковачевци, Радомирско е открит поредния бежански лагер. Настанени са доста хора, между тях 30 бебета. Голи! Сигнала е от кмета.....КОлегите утре ще кажат нещо конкретно , но ще трябва и там да помогнем........Нямам и конретени контакти, но хората ще си организират транспорт до София, за да вземат събраното.
Вече не знам, за кого по напред да се събира и тн.......Ужасно е! Едиственото, което можем да направим , е да ви информираме и да се опитаме да логистираме някакси тези дарения. Ще поискам утре адрес в с. Ковачевци.....

Благодаря ви , защото знам, че всеки ще си прецени на кого и как може да помогне.
пишете и на мейла ни, защото почти не ми остава време да влизам тук редовно Confused

dvbgm@yahoo.com
 Понякога си мисля, че цялата ни държава е едно нуждаещо се кълбо от мизерия........

# 213
Здравейте,искам да подаря дрешки и играчки,имате ли координати на някоя мама в нужда?

# 214
  • София

Може би помните (темата още я има) спешната акция за децата от гр. Трън. За щастие, благодарение на вас, положението е овладяно, периодично постъпват дарения, ние също се чуваме с тях и пътуваме да видим децата и семействата им. Ще продължим да пътуваме до там когато можем . На нас ни се иска да е по-често, но за сега определени обсоятелства не ни позволяват.
Преди около месец, наша приятелка ни каза, че в общ. Монтана има изкл. много нуждаещи се деца в семейства. От ромската общност, в бедни райони и в изкл. мизерия......Гери Богданова от БАОО бе така добра да закара при поредното си пътуване събрани от нас и "Надежда за малките" дрешки и мн. др. неща. Правейки супервизия на района и децата в риск, тя ни каза, че положението е повече от зле. Закараните от нея вещи са покрили една малка чест от необходимото. Сподели, че в по-лоши условия не е попадала.......Няколко дни след това получихме много мило обаждане от здравния медиатор за гр. Бойчиновци, който ни благодари и не спря да говори за това колко семейства са били облечени .....
Преди няколко дни, той пак се обади и каза, че са правили обход отново в общината. В момента около 50 деца(20 от тях новородени) мизерстват. Да, знам какво може би се запитате.....Но аз вече не се питам и знам, че за да ни потърсят, означава, че има шанс и воля тези деца да бъдат спасени. Никога не съм ходила в този район, няма и да отида вероятно скоро.

Искаме да им помогнем, но в момента нямаме нито времето, нито ресурса да организираме каквато и да било дарителска акция. Човека каза, че се радват на всичко, особено ако има и подаръци за Коледа.
Ние ще съберем каквото имаме и ще им го предадем. Но то не е много. Всеки ден получаваме писма в пощата ни за дарения от дрехи и играчки. На децата в домовете, с които работим, наистина не им трябват. Ако нещо е нужно, ние пишем конкретно и молим за конкретен дом или семейство. Тези сигнали и молби за помощ в крайно бедните райони  обаче, ни хвърлят в музиката и не можем да стоим безучастни.
Здравният медиатор си остави адреса и помоли да предаване информацията на тези, които биха съдействали и биха дарили дрехи и всичко останало . Особено за новородените и децата. Няма конкретни нужди, той каза ВСИЧКО!
Не можем да събираме и транспортираме даренията до там. Молим, който има възможност да изпраща каквото прецени на тези семейства. Даренията ще минават през общината и медиатора. Вярваме на информацията , защото я имаме от човек, който е бил, видял и снимал условията.
Положението в много семейства в България е критично, но знам, че има и много , които искат да дарят на такива. За това и пиша......Който иска , ще му предоставя контакти.

От моя малък внук /сега стана на 1 год/ има доста бебешки дрешки - негови и от приятелки, ще говоря със снахата да ги отдели. Мога да ги изпратя с Еконт, защото откриха пункт до нашия блок и е удобно. Може да ми пратите адрес на ЛС. Надявам се, че ще помогнем с каквото можем. Иначе възможностите ни са ограничени.

# 215
  • sofia
Rimar, пускам координатите на лични.
Господинът молеше и се чудеше как да облекат децата, така че каквото и да изпратите ще е от полза. За Бойчиновци можете да изпратите, а от с. Ковачевци ще има кола този петък до офиса на колегите от Български дарителски форум. Не зная за къд еискате да ги предоставите, но ми пишете.
Давам контаките на Бойчиновци.
Благодарим ви много  bouquet

# 216
  • sofia
Благодарим на всички, които ни писаха и се свързаха с нас.
Г-н Найденов е предупреден и очаква пратките ви.

bouquet

# 217

Калина, здравейте.
[/quote]
По човек бих могла. Чувалът е доста голям и тежък (от големите джъмбовски чували). Зная и за два дома в гр Кюстендил, но нямам транспорт, нито познати в тази посока(( Ако някой пътува с удоволствие ще ги пратя по него.

# 218
  • sofia

Калина, здравейте.
По човек бих могла. Чувалът е доста голям и тежък (от големите джъмбовски чували). Зная и за два дома в гр Кюстендил, но нямам транспорт, нито познати в тази посока(( Ако някой пътува с удоволствие ще ги пратя по него.
[/quote]

Калина, здравейте.
В Кюстендил вече не съществуват и двата дома, които се намираха в Хисарлъка. Така че, съветвам Ви, изпратете ги за гр. Трън.
Благодарим  bouquet

# 219
Къде да изпратя бельо за младежи? Предимно сутиени( повече от 35 броя), чорапи, бикини и малко слипове. Пращала съм в Гурмазово преди. Пак ли там, или има и други домове с младежи? Под младежи имам предвид 16+ Simple Smile

# 220
  • sofia
Къде да изпратя бельо за младежи? Предимно сутиени( повече от 35 броя), чорапи, бикини и малко слипове. Пращала съм в Гурмазово преди. Пак ли там, или има и други домове с младежи? Под младежи имам предвид 16+ Simple Smile

Можете да ги изпратите в дома в с.Доганово, където децата са до 20 г.
с. Доганово.
общ. Ел Пелин
обл. София
ДДЛРГ, директор Оля Ленкова.

По принцип нуждата от долно бельо е сериозна и където и да решите, ще са полезни много.

# 221

Калина, здравейте.
В Кюстендил вече не съществуват и двата дома, които се намираха в Хисарлъка. Така че, съветвам Ви, изпратете ги за гр. Трън.
Благодарим  bouquet
[/quote]
Ще проверя дали ще мога по пощата или с еконт - не зная как вървят там цените, а муждувременно ако някой пътува, веднага ги пращам) А какви са координатите в Трън?

# 222
  • Sofia
здравейте, имам много бебешки дрешки и играчки за деца. Ще ми се да ги изпратя за град Трън, но където имат най-голяма нужда, там бих ги пратила....моля само да ми дадете адрес, за да ги пратя по БГ пощи. Благодаря ви!

# 223
  • София
  Здравейте!
  Имам една торба пъзели дървени и картонени от 12 до 25 части, както и кубчета за редене на картинки и бих искала да ги даря на някой, който има нужда от такива играчки - например на някой център за работа с деца с увреждания. За София мога да ги занеса лично.

# 224
  • София
Момичета, изпращането на дрешки в Монтанско ще ме затрудни. Офисът на Еконт, който ми е близо работи от 9 до 18ч., което съвпада с моето работно време, плюс пътя става още по-невъзможно. Вариант бяха съботите, но сега и те са работни.
Отделно има разлика в цената дали е на адрес или до техен пункт /не е евтино, поне според мен - до 10 кг е към 16лв/
Дали някой ще има път натам или към Трън?

Общи условия

Активация на акаунт