КАК, КЪДЕ И КАКВО ДА ДАРИМ? и СПЕШНИ НУЖДИ на ДБМ - 2

• 186 843
  • 441
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте,

Озовах се с чисто нова официална рокля, която няма да нося. Идеално става за бал за някое момиче. Вие имате ли връзка с някой дом, в който някое дете ще и се зарадва? Размер 12 (английска), но е някъде между М и S.

# 241
Само да добавя, че цените с бг пощи са доста по-приемливи за колет от 15 до 20 кг цената е 6.30.
Аз съм пращала големи кашони не са ми взимали повече от 4 лв и нещо, това е до 15 кг.цената.

# 242
Само да добавя, че цените с бг пощи са доста по-приемливи за колет от 15 до 20 кг цената е 6.30.
Аз съм пращала големи кашони не са ми взимали повече от 4 лв и нещо, това е до 15 кг.цената.
Да, но това е когато кашона е много голям и като общо тежи 15кг. А моите бяха 4 по-малки кашона, та за това сумата ми се поувеличи. Simple Smile

# 243
Това са тарифите на БГ пощи за колетни пратки!

За колетни пратки без обявена стойност

Тегло - кг      I зона      II зона   
          Цена (в лв.)      Цена (в лв.)   
до 1кг.           1,25      2,25   
над 1 до 3       1,60      2,60   
над 3 до 5      1,90      3,20   
над 5 до 7      2,20      3,80   
над 7 до 10      2,50      4,40   
над 10 до 15      3,15      5,00   
над 15 до 20      4,40      6,30   

I зона - Населеното място на подаването и доставката е едно и също       
IIзона - Населеното място на подаването е различно от това на доставката    

# 244
  • София
здравейте,

искам да изпратя дрешки за деца до 5-7 годишна възраст. Изчетох доста от темите в подфорума и достигнах до извода, че май в гр. Трън най-спешно се нуждаят от тях? Ако има и друг дом с подобни нужда, моля ориентирайте ме.

Освен това искам да даря дрехи за тийнейджъри до 17-18г. Към кого да се обърна? Дали в  Защитено жилище ЗАЕДНО ще ги приемат?

Благодаря предварително.

Последна редакция: сб, 26 апр 2014, 16:41 от missence

# 245
Здравейте някоя мама да има излишни дрешки 1-2 годинки момиченце?Моля пишете ми на ЛС Simple Smile

# 246
  • пловдив
Момичета, прекрасно е, че желаете да помогнете  Hug Нуждаещи се за съжаление има доста.... В тази тема се пишат спешните нужди най вече за домовете, които посещават момичетата от Фондация ДБМ. До колкото ми е известно, към момента в тези домове няма спешна нужда от дрехи. Тъй като бройката на доброволците във фондацията не е голяма и физически е невъзможно да посетят всички домове на територията на страната, а сме убедени, че нужди има на не малко места изпълнителния директор на фондацията създаде тема в този форум, в която всеки, който има спешна нужда или знае за такава извън домовете , които посещават ДБМ да пускат имфо в нея. От желаещите да помогнат се иска да си изберат място, да се обадят на написаните координати и лично да се уговорят както за нуждите, така и за начина на изпращане.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=695988.0
Има само няколко действащи звена на ДБМ - в София, в Пловдив, в Бургас и в Пазарджик. В повечето от тях доброволците са 3-4 човека, които както може би знаете членуват на доброволни начала / само в свободното си лично време- след работа и след ежедневните семейни проблеми/ Затова и физически е много трудно да успеят да изчетата всяка излязла имформация за нужда, да я проверят на място / уви има и некоректни апели за помощ/ и после да я  предадат на човек пожелал да помогне Sad  Това беше и идеята да се пусне общата тема, за да се спести пътя през няколко човека....  Убедена съм, че в тази тема ще откриете място, на което да изпратите своята помощ още повече, ако не сте от някой от изброените градове.   Освен това всяко от звената по градове си има отделна тема, в която пише настояща нужда / примерно звено Пазарджик събират бански за децата от един от домовете, които посещават 7-18г, Пловдив наскоро събирахме абитуриенски костюми, София събират нови или запазени бебешки дрешки и плюшени играчки за втората им гаражна разпродажба със средствата от която осъществяват няколко от проектите си.... /
Здравейте някоя мама да има излишни дрешки 1-2 годинки момиченце?Моля пишете ми на ЛС Simple Smile
Виждам, че си от Пловдив. Опиши ми на ЛС повече подробности.... Самотна майка.... или безработица.... или болно детенце.... някакъв адрес или телефон за контакт.... и ще пусна молбата в пловдивската тема , за да я имаме в предвид, когато получаваме дрешки да заделим за момиченцето  Peace

здравейте,
......
Освен това искам да даря дрехи за тийнейджъри до 17-18г. Към кого да се обърна? Дали в  Защитено жилище ЗАЕДНО ще ги приемат?

Благодаря предварително.

Винаги приемат с благодарност всяка помощ . Можеш да питаш и в темата
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=392816.450 ,
можеш да питаш и с ЛС http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=2039
а можеш и направо да изпратиш Защитено жилище „ЗАЕДНО”,с.Гурмазово,  гр.Божурище, Област София
Постоянните нужди там освен дрехи са и хавлии, бельо, домашни потреби, учебници... можеш да питаш и за тях ако имаш излишни  Peace

# 247
  • София
 Hug много благодаря за информацията.

Ще се постарая през почивните дни да приготвя пратките и след празниците да ги изпратя   bouquet

# 248
  • София
Трябва да разчистя, поради преместване в по-малко жилище. Разполагам със сервизи за хранене, чаши за кафе и евентуални и други неща. Не мога да изпращам с куриери, от София съм. Ако някой проявява интерес и има възможност да ги вземе от адрес да ми пише на ЛС.

# 249
Здравейте, искам да подаря дрешки за момченце 2-3 годинки, както и за момиче 15-18 години.
Също и играчки за момченце, който има нужда, нека ми пише на лични.
Също така имам работеща печка Indesit и хладилник, които се нуждаят само от почистване и бих ги подарила на някой в нужда (стига да може да ги вземе, че нямам транспорт).  bouquet

# 250
  • София
Трябва да разчистя, поради преместване в по-малко жилище. Разполагам със сервизи за хранене, чаши за кафе и евентуални и други неща. Не мога да изпращам с куриери, от София съм. Ако някой проявява интерес и има възможност да ги вземе от адрес да ми пише на ЛС.

И аз имам в излишък чаши за кафе.

# 251

Ако можете да ги изпратите, мога да им намеря собственици Simple Smile

# 252
  • София

Ако можете да ги изпратите, мога да им намеря собственици Simple Smile

И аз както момичето съм от Сф и също мога да ги дам тук. Ако някой може да ги вземе и да ви ги донесе-ОК.

# 253
Здравейте, искам да подаря дрешки за момченце 2-3 годинки, както и за момиче 15-18 години.
Също и играчки за момченце, който има нужда, нека ми пише на лични.
Също така имам работеща печка Indesit и хладилник, които се нуждаят само от почистване и бих ги подарила на някой в нужда (стига да може да ги вземе, че нямам транспорт).  bouquet
Здравейте,

през In TIme куриери, можете безплатно да ги изпратите в Добрич. ето списък с нуждаещите се и телефони:

https://docs.google.com/a/powerteam.bg/spreadsheets/d/1fJwll98h7 … /edit?pli=1#gid=0

В момемнта от покъщнина, особенно ел. уреди имат ОГРОМНА нужда.

Апела ми е към всички хора - има нужда от всякакви мебели там, всякакви ел. уреди Peace

# 254
  • София
За съжаление мебели не ще мога да пратя. Аз съм сама и не мога да сваля дивана до долу, а как ще се праща-идея нямам.

Общи условия

Активация на акаунт