Най-приятна и най просташка ТВ РЕКЛАМА-тема 6

• 75 520
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Бейк ролз пълнозърнест, с вкус на ДЗАДЗИКИ?!?!? От какъв зор дзадзики? Може би никой не знае какво е салата Снежанка? А защо не са го написали на турски джаджък в унисон с масово обсебилите ни турски сериали? Побеснях  Crossing Arms Да се чудя аз какво да обяснявам на детето ми - Мамо, какво е дзадзики? - Ами Снежанка, маме - А защо не са написали Снежанка?  Rolling Eyes

# 541
  • София
Бейк ролз пълнозърнест, с вкус на ДЗАДЗИКИ?!?!? От какъв зор дзадзики? Може би никой не знае какво е салата Снежанка? А защо не са го написали на турски джаджък в унисон с масово обсебилите ни турски сериали? Побеснях  Crossing Arms Да се чудя аз какво да обяснявам на детето ми - Мамо, какво е дзадзики? - Ами Снежанка, маме - А защо не са написали Снежанка?  Rolling Eyes
Тц, не е от турски. Лош кавър е от гръцки Laughing
Другото, което гледах във верига супермаркети - Фета Чийз hahaha

# 542
Е друго си е дзадзики, звучи някак екзотично, нищо общо с простия ни таратор Laughing

Рекламата с "мъжката" криза и мен ме кефи. Това не е ли гласът на Нед от ББ.

Мега-баба и мега дядо и мен ме дразни Grinning

# 543
Харесва ми рекламата,където момченцето разказва,че домът е неговото място - рекламата на МКБ юнионбанк

# 544
  • София
Да, така е, дзадзики е на гръцки, джаджък е на турски. Ама викате, Снежанка мноу просто някак си...

И на мен ми се струва, че в рекламата с кризата говори Найден от ББ и се чудех дали си внушавам.

# 545
  • Велико Търново
Това за гласа на Найден си го помислих още първия път като чух рекламата (обикновено не ги гледам). Оня ден майка ми също сподели някакво такова съмнение. А сега, четейки тук, виждам, че не сме само ние, дето го разпознаваме. Значи наистина може да се окаже, че е той...  Simple Smile

Що се отнася до "дзадзики"-то... понеже съм работила в тази област... български фирми-производителки на ароматизиращи и овкусяващи вещества за хранителната промишленост няма (а и дори и да има, те не са с кой знае какво присъствие на пазара), така че е нормално да са от внос. Та... под това име се предлага самият овкусител. Явно производителите в чужбина са възприели гръцкото наименование за таратор, а то пък впоследствие се възприема и от производителите на съответния хранителен продукт (колко е хранителен е отделна тема, де).
Друг вече е въпросът, че поне в рекламата е можело по някакъв начин да пояснят за какво иде реч. На мен ми се наложи да обяснявам що е то "дзадзики" и на отдавна излезли от детската възраст членове на семейството.  Grinning

Последна редакция: ср, 15 фев 2012, 12:26 от DamaPika

# 546
Ето, научих нещо ново - що е то дзадзики  Whistling
Благодаря ви за инфото, беше ме срам да попитам има ли някакво значение тази дума  Laughing

# 547
И аз не знаех какво е дзадзики. Вече знам.  Simple Smile

# 548
Аз от гугъл го научих скоро Laughing. Беше ми интересно и очаквах нещо много тайнствено и необикновенно - а, то сухар с вкус на таратор Whistling

И да питам аз, що е то Фета Чийз, че чичко гугъл мълчи като партизанин Grinning

# 549
  • София
И да питам аз, що е то Фета Чийз, че чичко гугъл мълчи като партизанин Grinning
Сирене Фета (пак от гръцки) - това е бяло сирене с повишено съдържание на мазнини, прилича на едновремешната Дунавия.

ДамаПика, благодаря за поясненията за дзадзикито, това обяснява нещата  Peace (нищо, че не ги прави по-приемливи за мен Simple Smile ).

# 550
  • София
Фета е гръцко сирене, ама това пък Чийз добавящо етикета е Crazy
Все едно- Шипков jam Joy

# 551
  • Майнатаун
На мен много ми харесва репликата от една реклама където малко момиченце пита едно момченце:
-Ти какво си?
-Чесън!
-А ухаеш на цветенце!!!
Май беше за някакъв прах, не знам кой точно, само тази част рекламата съм запомнила. Embarassed
Иначе любимата ми реклама е на Муколизин, с хора от малки ягодки.Всеки път като я чуя и аз запявам с момиченцата. Heart Eyes Mr. Green

# 552
Иначе любимата ми реклама е на Муколизин, с хора от малки ягодки.Всеки път като я чуя и аз запявам с момиченцата. Heart Eyes Mr. Green

Толкова ме е яд на тази реклама.
За мен това си е подигравка с песента  Crossing Arms

# 553

Мен ми е гнусна...особено в частта "отхрачва ли " /или нещо такова /"малкото дете".... бляк. Все си представям някви хвърчащи храчки Laughing Sick
А тва, че са гепили такава хубава песен за храчките им, направо са за изтребване Crossing Arms

# 554
  • София
Децата ми също се впечатляват от муколизинския гавър. Факт е, че ако бяха чули първо оригинала, нямаше да ги впечатли толкова (естествено, без ягодови роклички - детските песнички, особено класическите, май нямат клипчета). По същата линия се дразня много, че се научиха първо да пеят: Данонино който не яде, той голям не ще да порасте... вместо "зеленчуци който не яде..." пак от една реклама. Визуалната част от нещата е голяма сила.
А Муколизина се рекламира усилено, защото е внесена огромна партида, на която скоро ще й изтече срока на годност и заради това се пресира потребителя да купува. Ако купувате, гледайте внимателно срок.

Общи условия

Активация на акаунт