ВЪПРОСИ към хомеопати - 15

• 52 165
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
Ми те варненските хомеопати са 5-6 всичко на всичко.. и да ги напише полза едва ли ще има, защото алтернтивата е ограничена.. а и аз веднага махам най-малко известните и остават Хаджиева, Михайлов, Джеджев и Елия Костова.. на печелившите честито..

# 181
Здравейте!Синът ми е със много голяма трета сливица.Тази зима му създаваше много проблеми и Януари месец почнахме да я лекуваме.Хомеопатът му изписа лекарство,след месец каза,че действа добре и продължихме същото,после веднъж го смени,и после пак се върнахме на първото.Тя смята,че действа добре,но просто третата сливица се лекувала много бавно.Сега сме вече май месец,но детето се разболя леко по великден и от тогава вече трета седмица през нощта носът му е ужасно запушен и не може да диша.Ако лечението е правилно,нормално ли е толкова време да не се е свила сливицата?

Лечението на третата сливица наистина е бавен лечебен процес, а и трябва да се спазва строга безмлечна диета.

Аз също приемам,че може да е бавен,но възможно ли е за 5 месеца да няма поне малко подобрение в дишането.А и ако евентуално не се оправя колко време трябва да изчакам за да предприема нещо друго?А за диета хомеопата нищо не спомена...

# 182
  • Пловдив
А като питаш хом. какво ти отговаря...Той/Тя какви "прогнози" за подобрение дава?А през тези 5мес.много ХЛ ли сменихте и често ли боледуваше детето?

Аз мога да ти кажа да питаш хом. за всичко,което те притеснява и ако не те удовлетворяват отговорите или ако все мрънка и овърта-го смени! Peace

# 183
  • София
Моля, ако някой има инфо за вентулина и какво прави той, какво съдържа и прочие, да сподели!

# 184
  • София,
Моля, ако някой има инфо за вентулина и какво прави той, какво съдържа и прочие, да сподели!
Ако  имаш в предвид лекарствения препарат Вентолин, той е силен бронходилататор, действието му е да разтваря бронхите и улеснява функцията на белия дроб, улеснява дишането. Използва се предимно при асматици и хора с проблеми на белия дроб и дихателната система изобщо. ПО принцип е доста силно лекарство, ако се се използва правилно или се предозира е много опасно, може да причини силна превъзбудимост, сърцебиене, треперене. Изобщо трябва да се използва много внимателно, но незнам защо в днешно време лекарите го изписват като сироп за кашлца, това изобщо не е така Shocked.

# 185
  • Пловдив
Ако  имаш в предвид лекарствения препарат Вентолин, той е силен бронходилататор, действието му е да разтваря бронхите и улеснява функцията на белия дроб, улеснява дишането. Използва се предимно при асматици и хора с проблеми на белия дроб и дихателната система изобщо. ПО принцип е доста силно лекарство, ако се се използва правилно или се предозира е много опасно, може да причини силна превъзбудимост, сърцебиене, треперене. Изобщо трябва да се използва много внимателно, но незнам защо в днешно време лекарите го изписват като сироп за кашлца, това изобщо не е така Shocked.
Сиропът за кашлица си е сироп, има и вентолин който се вдишва...разпръсква и т.н.( различни неща са). Предозирането при него е много опасно. Многократно са ни изписвали при инхалациите, които правехме. Една от причините да не разрешават инхалации в дом. условия е именно опасното предозиране с вентоли-а. Изчислява се на килограми, но при деца...дали ще е 0,3 или 0,5 е от огромно значение....С две думи не правете това у дома!
пп Съжалявам за отклонението, но се изкуших.

# 186
  • София,
Ако  имаш в предвид лекарствения препарат Вентолин, той е силен бронходилататор, действието му е да разтваря бронхите и улеснява функцията на белия дроб, улеснява дишането. Използва се предимно при асматици и хора с проблеми на белия дроб и дихателната система изобщо. ПО принцип е доста силно лекарство, ако се се използва правилно или се предозира е много опасно, може да причини силна превъзбудимост, сърцебиене, треперене. Изобщо трябва да се използва много внимателно, но незнам защо в днешно време лекарите го изписват като сироп за кашлца, това изобщо не е така Shocked.
Сиропът за кашлица си е сироп, има и вентолин който се вдишва...разпръсква и т.н.( различни неща са). Предозирането при него е много опасно. Многократно са ни изписвали при инхалациите, които правехме. Една от причините да не разрешават инхалации в дом. условия е именно опасното предозиране с вентоли-а. Изчислява се на килограми, но при деца...дали ще е 0,3 или 0,5 е от огромно значение....С две думи не правете това у дома!
пп Съжалявам за отклонението, но се изкуших.
Сиропът е сироп наистина като лекарствена форма, но обърнете внимание че не е сироп за кашлица, като обикновените билкови сиропи, това имах в предвид, а лекарите масово го изписват като обикновен сироп за кашлица, което е напълно недопустимо и вредно, употребяването на всичките три лекарствени форми на този препарат трябва задължително да се прави под силен лекарски контрол - особено първия прием, без значение дали ще е прием на сироп, инхалация с инхалер или с небулизатор Peace. Действието му и в трите случая става по различен начин и е с натрупване, т.е. по различно време настъпва действието му, най вредна обаче е формата СИРОП Naughty. Ако случайно са Ви го изписали консултирайте се с хомеопата си, защото има поне няколко хомеопатични лекарства, които могат да подобрят състоянието и да имат същото действие като това лекарство, просто не бързайте с употребата му Peace.

# 187
  • София
Имах предвид точно за инхалации с него при асматичен пристъп, но тъй като не съм му фен, а ми дуднат от родата, та затова исках да се подготвя за отпора.

# 188
  • София,
Имах предвид точно за инхалации с него при асматичен пристъп, но тъй като не съм му фен, а ми дуднат от родата, та затова исках да се подготвя за отпора.
Абе ти си действай с хомеопатията и не се притеснявай, не е фатално, ако някой път се наложи и една две инхалации с вентолин, просто понякога наистина се налага, например неможеш да се свържеш с хомеопата или взетото лекарство не действа, а детето почва да се задушава, тогава е по добре да направиш една инхалация две инхалации, но честата употреба не е за препоръчванетолкова странични ефекти има, че идея си нямаш?

# 189
  • Пловдив
Нека си говори родата, детето си е твое Hug
Домашните знаят колко съм крайна и думи не са ми казали, след като казах, че минаваме на хомеопатия. Казала съм ...ако имат по-добро предложение, ще ги изслушам, в противен случай коментарите не в мое присъствие и още по-малко пред детето Naughty.
В нашият случай не е без значение, че имам пълната подкрепа на таткото Heart Eyes, то не е само подкрепа, а убеденост в правотата на действията ни.

# 190
  • София
mamaden, наистина е важно да има подкрепа поне от таткото. Нашият татко също се лекува с хомеопатия и това много ми помага, защото ме подкрепя и в кризисни ситуации, понеже не се паникьосва като мен, ме успокоява и реагира много адекватно.
За Вентолина да споделя, при последния пристъп бяхме доста зле, едва дишаше и понеже лекарството което даваме по принцип в такива ситуации не помогна, много се притесних и реших да й направя една инхалация с Вентолин. Ами да ви кажа че въобще не я подобри. Съответно след като се чух с хомеопата, даде друго лекарство и детето се оправи. Така че наистина хомеопатичните лекарства за такива случаи действат дори по-добре и по-бързо от Вентолини и Орбазони.  Peace Но пък наистина в краен случай, когато детето страда и е животозастрашаващо, ествствено че по-добре да се ползва Вентолин, че и Орбазон ако трябва, няма да седиш и да чакаш.

# 191
А като питаш хом. какво ти отговаря...Той/Тя какви "прогнози" за подобрение дава?А през тези 5мес.много ХЛ ли сменихте и често ли боледуваше детето?

Аз мога да ти кажа да питаш хом. за всичко,което те притеснява и ако не те удовлетворяват отговорите или ако все мрънка и овърта-го смени! Peace
Аз ходя отдавна при нея.От 5 мес.лекуваме конкретно третата сливица.Тя казва,че трябва да сме търпеливи и че третата сливица се лекува много бавно.Малкия имаше и запушване на евстахиевата тръба и не чуваше добре.Слуха се подобри още в началото и тя смята,че след като е имало подобрение лекарството е правилно,но после нещата зациклиха нещо(поне според мен).Дишането изобщо не се подобрява

# 192
  • София
Нашия татко отдавна е за, но родата от време на време запява старата песен, особено при криза, както е в момента. Сина ми е силно алергичен към домашен прах и периодически прави кризи. за съжаление постоянно подобрение от хомеопатичните при него не е имало, а само за момента и ...това ги кара да се съмняват. То да ви кажа и аз губя вяра понякога, особено в нощ като изминалата, когато детето лежи до мен и от гърлото му свири като от стар пушач - асматик!

Поръчах инхалатор и ще го инхалирам с физиологичен разтвор.

# 193
  • Пловдив
Нашия татко отдавна е за, но родата от време на време запява старата песен, особено при криза, както е в момента. Сина ми е силно алергичен към домашен прах и периодически прави кризи. за съжаление постоянно подобрение от хомеопатичните при него не е имало, а само за момента и ...това ги кара да се съмняват. То да ви кажа и аз губя вяра понякога, особено в нощ като изминалата, когато детето лежи до мен и от гърлото му свири като от стар пушач - асматик!

Поръчах инхалатор и ще го инхалирам с физиологичен разтвор.
А от кога се лекува детето с хомеопатия? Това, че подобрението е само в момента на криза, ме кара да мисля, че нещо не се случва както трябва Rolling Eyes(но аз не съм хомеопат де). А той с астма ли е, или с алергия към дом. прах. Алергията как е установиха?

# 194
  • София
Детето се лекува с хомеопатия от както на месец и половина се отървахме от коликите. Алергията е установена есента с тест, преди това боледуваше често и лекувахме моментното сътояние - т.е. каквото беше хванал в момента, а той хваща доста вируси, особено респираторни. Оправя се, понякога бързо, но след 2-3-4 седмици пак се тръшва или от поредния вирус или си прави спазъма. Но обикновенно започва с хрема, кихане, кашлица и спазъм!

Общи условия

Активация на акаунт