Прием Детски Градини Варна - 2011 тема №2

• 42 798
  • 777
  •   1
Отговори
# 675
 Защо родителите  не записват децата си.Мoля ви,Родители,ако сте се отказали или имате възможност да си запишете детето,моля ви направете го.

# 676
  • Варна
Ами той работния ден май приключи.Днес нали беше последния срок...

# 677
А защо училищата стигат? В смисъл стоят си предишните училища и предишните градини.В градините местата не стигат, а в училищата напротив, закриха се много паралелки, две смени се обединиха в една и т.н.
Това тепърва ще се види дали е така Simple Smile....ако нещата са били добре за сегашните седмокласници (набори 1996, 7 и 8 са малки), то за многото деца след 2000 г. може и училища да трябват, особено ако въведат целодневно обучение за 1-4 клас!
Да за целодневното, ако се въведе до 4-ти клас и аз се чудя как ще се получи с паралелките...
Иначе пък е удобно за доста родители пък...

Здравейте , родена съм във Варна и до сега си живея тук. Закрити гради има за район младост знам за 2 , а е много възможно да са и повече. Едната беше станала офис сграда , а другата е пустееща. За училищата на 2 смени са защото няма свободно стаи за всички паралелки. Майка ми е учителка в Белослав и там се наложи да се дострои още едно крило за да може да продължават да са една смяна , и да не минават на 1 и 2 смяна. Така , че май излиза , че и от училища има нужда , ако искаме да има само една смяна и да е по добре за децата.

# 678
Не,оказа се,че е утре

# 679

утре е крайния срок (вторник, включително)

За проверките на предимствата не мога да ви дам точен отговор.

Обадете се на 659151 и попитайте какъв е реда за проверка на коректността на заведени заявления с предимства.

# 680
Не,оказа се,че е утре

Странно и на мен ми казаха , че е до днес. Цитирам: до 06.06 или понеделник като ден

# 681
Не,оказа се,че е утре
Странно и на мен ми казаха , че е до днес. Цитирам: до 06.06 или понеделник като ден
Лошо няма, така хората ще имат още 1 ден за да запишат децата си. Все пак има хора които са на почивка и се притесняват да не изтърват срока, така че новината е добра.

# 682
  • Варна
Не,оказа се,че е утре

Ти нали го ли записа вече?

# 683
МИЛИ,ДАМИ!
УТРЕ ПРЕД ОБЩИНА ВАРНА ЩЕ ИМА ЖИВО ИЗЛЪЧВАНЕ ПО TV7 ЗА ПРОБЛЕМА С ПРИЕМА В ДГ 2011Г.
СРЕЩАТА ЩЕ СЕ СЪСТОИ ОТ 8,45 ПРЕД ОБЩИНАТА. ЩЕ ПРИСЪСТВА И ЗАМЕСТНИК КМЕТА БАЗИТОВ.
КОЙТО ИСКА НЕКА ДА ЗАПОВЯДА.

# 684
Не,оказа се,че е утре

Ти нали го ли записа вече?

Записах го , но не пречи да следя темата

# 685
МИЛИ,ДАМИ!
УТРЕ ПРЕД ОБЩИНА ВАРНА ЩЕ ИМА ЖИВО ИЗЛЪЧВАНЕ ПО TV7 ЗА ПРОБЛЕМА С ПРИЕМА В ДГ 2011Г.
СРЕЩАТА ЩЕ СЕ СЪСТОИ ОТ 8,45 ПРЕД ОБЩИНАТА. ЩЕ ПРИСЪСТВА И ЗАМЕСТНИК КМЕТА БАЗИТОВ.
КОЙТО ИСКА НЕКА ДА ЗАПОВЯДА.

Ще се постарая да съм там

# 686
Polina82, всички разбрахме, че твоите познати са на почивка в Турция. Може за тях едноседмичният срок да е осем дни, т.е. от вторник до вторник вкл.  Wink И ти можеше да отидеш, щом си толкова спокойна и да размислиш, че едносменно обучение като в развитите страни няма как да има. Погледни по колко училища - основни, начални или гимназии се помещават в една сграда....само може да мечтаем или да имигрираме.......но да не излизам от темата...

# 687
Аз чакам Регистер да влезе и да ни каже какви са тези уредени предимства. Чакам и някаква инициатива да се проверят тези предимства. Има толкова много деца с предимство, и ми се струва невъзможно.

newsm10 Точно така, какво е това предимство второто дете да посещава същата детска градина, към момента на подаване на документите по-малкото няма навършени три години, а малко след обявяване на резултатите където второто е 100% вътре по-голямото дете вече е изписано и ще ходи на училище, така и не виждам смисъл от това предимство, нали логиката е родителите да не обикалят сутрин и вечер по различни градини да си води и прибира децата newsm78

# 688
За срещата утре. На другаря БЪзиДов (сори, но така си му викам открай време) изобщо не му пука какви тревоги имаме. За него това е дежурен сценарий-да мине и да му се маха от главата. Предимството в случая е, че ще има отражение от някоя масова медия. Би трябвало поне да се маркират искания, за чието изпълнение да се следи или да им търсят после сметка (макар и "всяко чудо за три дни"и при медиите)
1. Увеличаване на базата-строителство на нови детски заведения или разширяване на вече съществуващи. Обсъждано е и се приказва, че ще го направят, но мащабите са символични.
2. (Съвсем утопично предложение) Да се постави като условие на всеки голям инвеститор на територията на общината да участва в строежа или разширяването на базата за децата. Това да им е като изискването да има зелена площ около новопостроените търговски или жилищни площи. В нашата държава не знам как ще стане тази работа, но дано един светъл ден узреем за такива отговорности.
3. Да се състави комисия с участието на представители на родителите (и други трябва да има, но не съм го измислила), която да провери прословутите кандидати с "предимства".
4. Да се разработят критерии, алгоритъм, нова система за класиране за детски ясли и градини.

# 689

Напълно съм съгласна с поставените конктретни въпроси, аз добавям още 1:
5. Как можем да инициираме общински терен - незастроен - да се превърне в ДГ и то в Одесос?

Последна редакция: вт, 07 юни 2011, 10:03 от G-G

Общи условия

Активация на акаунт