Прием Детски Градини Варна - 2011 тема №2

• 42 777
  • 777
  •   1
Отговори
# 690
За съжаление кучетата си лаят, кервана си върви  Rolling Eyes
Нищо не се е променило от преди 7 години, всяка година положението е едно и също.

# 691
За срещата утре. На другаря БЪзиДов (сори, но така си му викам открай време) изобщо не му пука какви тревоги имаме. За него това е дежурен сценарий-да мине и да му се маха от главата. Предимството в случая е, че ще има отражение от някоя масова медия. Би трябвало поне да се маркират искания, за чието изпълнение да се следи или да им търсят после сметка (макар и "всяко чудо за три дни"и при медиите)
1. Увеличаване на базата-строителство на нови детски заведения или разширяване на вече съществуващи. Обсъждано е и се приказва, че ще го направят, но мащабите са символични.
2. (Съвсем утопично предложение) Да се постави като условие на всеки голям инвеститор на територията на общината да участва в строежа или разширяването на базата за децата. Това да им е като изискването да има зелена площ около новопостроените търговски или жилищни площи. В нашата държава не знам как ще стане тази работа, но дано един светъл ден узреем за такива отговорности.
3. Да се състави комисия с участието на представители на родителите (и други трябва да има, но не съм го измислила), която да провери прословутите кандидати с "предимства".
4. Да се разработят критерии, алгоритъм, нова система за класиране за детски ясли и градини.

ЩЕ СИ ИЗВАДЯ ПРЕДЛОЖЕНИЯТА ТИ НА ЕДИН ЛИСТ И ЩЕ МУ ГИ ПРЕДСТАВЯ В ПИСМЕН ВИД, УТРЕ НА СРЕЩАТА.
ТИ НЯМА ЛИ ДА УСПЕЕШ ДА ДОЙДЕШ?

# 692
  • Варна

4. Да се разработят критерии, алгоритъм, нова система за класиране за детски ясли и градини.[/b]

Бубе, докато няма достатъчно места в детските градини, каквато и система да се разработи, винаги ще има недоволни родители.
Ако пък някой прекрасен ден има достатъчно места, то тогава споровете ще са защо еди кой си е приет в тази градина, а не в онази Mr. Green Mr. Green Mr. Green ама това в сферата на мечтите.

Какво стана със сградата на Малкия принц, нали договора им за наем беше изтекъл доста отдавна, не е ли редно отново да стане общинско детско заведение?

# 693
НЯКОЙ,АКО ИМА ОЩЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ,НЕКА ПИШЕ!

# 694
За съжаление аз съм на работа от 8ч. И само като си помисля за потенциалния развой на събитията утре, от сърце пожелавам кураж на момичетата!
Не мога да го възприема, защото нямам пряк досег с такава порода хора, но тези, които ни поставят в това положение са загърбили понятия като съвест и достойнство и са толкова безцеремонни, че всичко човечно им е вече чуждо.
Въх! Вече ме избива на литературни излияния  Mr. Green

# 695
  • Варна
Само за инфо, след като вземат сградата на Малкия принц на това място ще се строи ... МОЛ Simple Smile Някой да се изненадва? Сигурно е, между другото, има си и проект, и инвеститор.

# 696
  • Варна
Само за инфо, след като вземат сградата на Малкия принц на това място ще се строи ... МОЛ Simple Smile Някой да се изненадва? Сигурно е, между другото, има си и проект, и инвеститор.
Ми не....много ни трябва поредния МОЛ ooooh!

# 697

Ами то станахме като по филмите. Само дето там сценаристите могат да разработят хепи енд и всички да са щастливи... Нали сме официално 300 000! За какво са ни толкова молове! Явно за градините ни броят по един начин, а за моловете по друг. Във Фейсбук имаше и група против броя на моловете, но да се усеща някой да се е трогнал?

# 698
  • Варна
Ми не....много ни трябва поредния МОЛ ooooh!

....ама разбира се-Чайка, Левски, Бриз, ....моля ви, останахме си без МОЛ  ooooh!  Tired

Бубе, добре се го оформила ....аз ако имам възможност да отида, бих се провикнала и предложила на господина Б. да го подпомогнем малко майките ....Щото му знам отговора за строежа на градини -първо няма свободни парцели, после няма свободни пари, все бюЖета му не стига ...

....Е, вместо да бутаме по 500-1000...лв (и нагоре)на директорка ....като се съберат тия 700родители можем да финансираме строежа.

Жалкото е,че дори и казано на шега това,ако в някой утопичен момент се случи, местата няма да стигнат за всички доброволно отделил от хляба си за общото благо ....

А още по-жалкото е,че днес ще мине и замине за господина Б ., а ние следващите 4 години ще ходим като просяци да се молим за място  Tired

# 699
Той ако не беше дал филиала на Звездичка на Руското училище, сега щеше да има още приети деца. Но тихо и кротко се обеща на родителите че ако се съгласят да се направи тази врътка, децата им ще са приети автоматично в руското училище. Явно все още някой вярва на голи обещания. Затова и приема на Звездичка беше намален.....за наше съжаление Simple Smile Нашият златен номер е 3441 и сме пуснали корени в резервите  Laughing

# 700
Той си е направо Бъзиков, направо на подбив ни взима.
 А иначе съм малко по-спокойна, че МОЛската вълна се премества малко по-към морето  Rolling Eyes.
 Ние ако се съберем повечеко майки и се инициираме, като едното нишо може да си намерим терен, да си го купим и да си построим сами някоя и друга детска градина. На мястото на Общината ми се вижда много подходящо, ако я бутнем, каква хубава голяма градина може да стане....и без това за нишо не става тая сграда, поне място да не заема.

# 701
Какво ви пречат толкова моловете? те ли са виновни че нямало пари за градини?
Не са. Аз лично много обичам да обикалям из моловете, много по-добре е отколкото да вървиш из прашните улички и да се вреш по малките магазинчета докато най-накрая намериш каквото търсиш. Моловете са нещо много по-удобно и обикновено всяка събота когато имам време ги обикаляме семейно. Хем да се разходи човек, хем да напазарува, хем и да седне на кафе ...
Не са ви виновни моловете.

# 702
Не са. Аз лично много обичам да обикалям из моловете, много по-добре е отколкото да вървиш из прашните улички и да се вреш по малките магазинчета докато най-накрая намериш каквото търсиш. Моловете са нещо много по-удобно и обикновено всяка събота когато имам време ги обикаляме семейно. Хем да се разходи човек, хем да напазарува, хем и да седне на кафе ...

Polina82, много ти се радвам на постовете.
За теб няма значение каква е темата, нали?
Важно е да си в опозиция и после се забавляваш със запенилите се след теб.
Лошо нема, ако тва прави деня ти по добър и е единствения начин да се почустваш значима.
Винаги съм готова да помогна на комплексар в нужда.

Айде сега имате всички зелено по тема "МОЛ"-ове, за да не е минал деня и напразно.

# 703
Извинявайте че ви нахлувам в темата, но по т. 1 може да опитате да изровите нормативната база. Има една стара наредба (но не помня номера) в която пише че строителство на ДГ се планира за 75% от общия брой деца, а за яслите - 50%. Не знам как е във Варна, но в София това е далеч от истината. При 14 400 родени деца набор 2008 има осигурени около 4000 места. Те и не кандидатстват всички - само около 8-9 000. Ако си намерите статистиката за родените деца по набори във Варна и въпросната наредба може да питате дали общината я е спазила.

По т. 3 имаме нещо подобно в София, но комисията ни гледа само молби на родители, които не са обхванати от предимствата. Всъшност има всякакви молби. В състава имаше представители на родители, представители на директори и служители от дирекция Образование. От скоро в комисията включиха и директори на чисти ясли и служители на дирекция Здравеопазване. В този състав се обсъждат и алгоритми, класирания и други подобни неща, свързани с кандидатстването. Когато се обсъждат такива въпроси, присъстват и представители на фирмата, която поддържа системата и прави класиранията.

Дано ви е полезно. Успех в борбата.

# 704

Polina82, много ти се радвам на постовете.
За теб няма значение каква е темата, нали?
Важно е да си в опозиция и после се забавляваш със запенилите се след теб.
Лошо нема, ако тва прави деня ти по добър и е единствения начин да се почустваш значима.
Винаги съм готова да помогна на комплексар в нужда.

Айде сега имате всички зелено по тема "МОЛ"-ове, за да не е минал деня и напразно.
Не съм в опозиция, просто не обичам когато вината за липсата на градини се стоварва върху моловете, а те нямат нищо общо с общината, това са частни търговски обекти. На повечето мами тук им дай да се върнем в комунизъма, когато имаше места в градините за всички, а по магазините нямаше нищо ...
Не бива да отричаме напредъка, само защото общината не е направила градини.

Общи условия

Активация на акаунт