Прием Детски Градини Варна - 2011 тема №2

• 42 766
  • 777
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
Това е доста утопично като идея, грам не се замисляте за какво говорите. Значи да обобщим... тръгвате от градина на градина, казвате на директорката да ви даде досиетата (никога няма да се случи), почвате да ровите в документите, да ги копирате (никога няма да ви позволят, защита на лични данни) и после тръгвате по инстанции??????
Това са глупости и никога няма да се случат...

# 721
Това е доста утопично като идея, грам не се замисляте за какво говорите. Значи да обобщим... тръгвате от градина на градина, казвате на директорката да ви даде досиетата (никога няма да се случи), почвате да ровите в документите, да ги копирате (никога няма да ви позволят, защита на лични данни) и после тръгвате по инстанции??????
+1, който е трябвало е проверявал документите, не е наша работа да се ровим където не ни е работа. Laughing

# 722
Има си начини това да стане Simple Smile отделен е въпроса , кой иска да се занимава   bouquet

# 723
  • Варна
Ами... успех, за мен това са празни приказки.

# 724
Ами... успех, за мен това са празни приказки.
прочетох писаното от майчето , което е било на среща с Базитов и останах с впечатлението , че при определена ораганизация може да се направи
ето :
Проверки за предимствата ако ще се правят,то ще е само в ДГ, да се погледнат документите,в смисъл дали са подадени,но казаха,че документ издаден от ТЕЛК не може да се обори.

А на мен успех , не ми трябва , моето дете е прието с 2 предимства , РЕАЛНИ и истински , но ми е криво за другите мами , които трябва да четат наглите коментари на някой  уредили  се майки .

# 725

или ако се случат, децата за които се борят да влязат в градините ще са вече 3-та група.
Освен ако не са идеалисти и не се борят за бъдещи поколения.
Колкото майки днес е имало пред общината, толкова ще започнат и проверките.

Само за инфо: http://neverojatno.wordpress.com/2011/06/05/sintagma/
Има едни 20-тина % преекспонация, но отразява общо взето реалността.

Разбирам безизходицата ви и опита за сламка да се хванете, но едва ли ще се получи.
Все пак - успех.

# 726
  • Варна
На ме също ми е много криво, моето дете е прието без нито едно предимство, но е УЖАСНО нечестно да не ти приемат детето. НО... за това не са виновни децата с предимства. Всичко тръгна от мнението на онази безхаберна майка, не я помня, която изсипа един тон глупости за фалшиви предимства. Не се връзвайте на такива глупости.

# 727
а да, и в случай, че ми се нахвърлите за безучастието в бъдещите планове за проверки:

аз съм една от тези, чието предимство искате да отнемете и не съм заинтересована да проверявам. А и в утопии не вярвам.

# 728
  • Варна
Аз мисля, че енергията трябва да се насочи към други приоритети, например строеж на ДГ, а не към проверки на предимства. Ако открият нещо, то ще е за 1,2,3 случая - какво ще промени това? Ще има места за всички деца или ще ви е по-лесно, когато знаете, че има справедливост?

Обаче, най-много се дразня от това, че както и миналата година, всички си траехме до томболата, да видим кой приет и кой не, и чак сега се сетихме за протести и срещи, а още от началото беше ясно, че неприети деца ще има...казвам го с болка, не с упрек!  bouquet

# 729
А вие точно кое предимство смятате, че са си измислили родителите, че да го оборвате, не мога да си обясня  newsm78
Например такива, за които наглите шуменски тласкачки (полина82 и сие) си признават публично Simple Smile
Никой не оспорва ТЕЛК, самотни, деца в риск, сираци....НО явно има поне едно предимство, с което може да се спекулира.
Всички осъзнават, че преразглеждане на предимствата не решава проблема. Но и те трябва да са на 100% ясни и конкретни. Щом може да се шикалкави с тях, трябва да са написани в наредбите изключително ясно и конкретно.
Срещата макар и с познатите приказки не беше безполезна. Показва, че има хора, на които не им е все едно и вместо да се хващат за сламки, предпочитат да говорят за проблемите.

Между другото ще има проверка-извадка - в определени градини ще се проверяват случайни деца с предимства.

п.п. И строежи ще има, почакайте до 2014 г.  Wink

# 730
Аз мисля, че енергията трябва да се насочи към други приоритети, например строеж на ДГ, а не към проверки на предимства. Ако открият нещо, то ще е за 1,2,3 случая - какво ще промени това? Ще има места за всички деца или ще ви е по-лесно, когато знаете, че има справедливост?

Обаче, най-много се дразня от това, че както и миналата година, всички си траехме до томболата, да видим кой приет и кой не, и чак сега се сетихме за протести и срещи, а още от началото беше ясно, че неприети деца ще има...казвам го с болка, не с упрек!  bouquet

newsm10

A Базитов каза ли колко ДГ са заложени за строеж 2012-14. Че дефицит от 700 места се покрива с поне 23 групи. Пък не знам в колко градини ще ги пръсне.

# 731
а да, и в случай, че ми се нахвърлите за безучастието в бъдещите планове за проверки:

аз съм една от тези, чието предимство искате да отнемете и не съм заинтересована да проверявам. А и в утопии не вярвам.
Никой няма да ти отнеме предимството , ако е РЕАЛНО, аз също имам две предимства и съответните документи за това и не се страхувам от проверки , имам три акта за раждане и докумет  от ТЕЛК , теб , какво те тревожи и защо да не бъдат извършени проверки , ние трябва да сме ЗА да подкрепим майчетата , които нямат предимства . А какво ще се промени ??? Според мен много , защото , докато си затваряме очите , все така ще ни мачкат , утре ще газят нашите деца , не разбирате ли ??

# 732
Майчета , подавайте молби , обадете се на телефона , който остави Регистър и разберете , как може да направите проверка , на децата с предимство ...невярвам уредилите се с предимства да имат документ от ТЕЛК за да го оборват , много е трудно дори за болните дечица да вземат такъв документ ,камо ли да издадат на някой за градина , както знаете с ТЕЛКА  върви и финансова помощ , така ,че е абсурд ..... Най вероятно , някоя директорка е помогнала на ТЛАСКАЩИТЕ родители и ще е много добре да се разбре , че така НЯМА да става .. Естествено , че немогат всички дечица да влязат , но и 5 да влязат например ,които са 1 резерва ще е голям  успех сега и за в бъдеще . Децата с предимство във всяка градина , не са кои знае колко и могат да се проверят ...  bouquet
Някои хора няма с какво да се занимават и само за проверки мислят  #Crazy
Всичко вече е минало и заминало, децата са записани, няма да има ново класиране, като сме подавали документите за кандидатстване са ги проверявали, няма нужда от излишна бюрокрация и проверки. Каквато и система да се измисли, каквото и да се промени, все едни 700 деца нямат място в градините.

МИЛИЧКА,НЕ БЕШЕ ЛИ ТИ ЕДНА ОТ МАЙКИТЕ,КОЯТО СИ Е УРЕДИЛА ПРЕДИМСТВО.
ДА НЕ БИ СЕГА ДА СЕ УПЛАШИ,ЧЕ ИСКАМЕ ДА СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ПРОВЕРКИ?
НО ЗНАЕШ ЛИ,ЕЙ ТАКИВА КАТО ТЕБ МЕ НАДЪХВАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ ДА СИ ТЪРСЯ ПРАВАТА,ЗА КОЕТО ТИ БЛАГОДАРЯ!
ГОСПОДИН БАЗИТОВ НИ ПРЕДЛОЖИ ДА КАЖЕМ ЗА КОИ ГРАДИНИ ИСКАМЕ ДА СЕ НАПРАВИ ТАКАВА ПРОВЕРКА И КАЗА,ЧЕ НЯМА ДА ИМА ПРОБЛЕМ. И ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ЗА ДРУГАТА СЕДМИЦА СЪМ СЕ ЗАПИСАЛА ЗА ПРИЕМНИЯТ МУ ДЕН И ЩЕ ОТИДА И ЩЕ ГО ПОМОЛЯ НАИСТИНА ДА ПУСНЕ ТАКАВА ПРОВЕРКА.
И ПАК КАЗВАМ,ВСИЧКИ СЕ ВРЪЩА ДВОЙНО И ТРОЙНО!

# 733
Аз искам да благодаря на Силвия, че поне реално прави нещо по въпроса.

# 734
Например такива, за които наглите шуменски тласкачки (полина82 и сие) си признават публично
Защо ме обиждаш на шуменка? Винаги съм била варненка, и още съм.
А това за тласкачките, хм ..., за някои може да е обида, за други похвала, зависи от гледната точка. Някои са способни и успяват да уредят децата си, други не са. И не съм признавала нищо публично. Ама нали всеки иска да плюе, а после да чете.
Иначе, да се проверяват предимствата не ми изглежда логично, какво да проверяват? Нали документите вече са глдани веднъж при кандидатстването? Някой да не мисли че нещо се е променило по документите за това време? Само излишна работа на вятъра, документите са си пак същите които сме подали.

Общи условия

Активация на акаунт