Прием Детски Градини Варна - 2011 тема №2

• 42 747
  • 777
  •   1
Отговори
# 750
  • Варна
Гледах интервюто с Базитов. Въобще не му пука, нито пък го интересува. След не знам си колко години щяло да се разкрият не знам си колко места. Когато моето дете вече е на училище, ако въобще и в училищата има места, 'щото то е тръгнало така, че и в училищата няма да има места. Това майче, което говори, каза, че ще се опитат някак си с таткото да правят рокади със смените на работата им, както и, че ще помага бабата. Само, че такива като нас дето нямат баби и дядовци и дето не могат да си правят рокади със смените ще го ядат такъв голям(ще ме извините за израза, ама е точен)... На тази беднотия и на този труден живот някакви си изтупани със скъпи костюми и корумпирани отвсякъде управници, наядени и самодоволни, решават съдбата на семейството ми. Тоест:аз ще трябва да напусна работа,( която не е толкова добре платена, но поне плаща сметките) и ние съвсем да затънем в беднотия. И без това се ограничаваме от толкова неща(говоря за храна),а не питайте пък като трябват лекарства за детето ми какъв зор е с парите. А ние като се разболеем гледаме въобще да не си купуваме лекарства и да ни мине ей така, от само себе си. А за нови дрехи пък е абсурдно да говорим. На детето ми се купуват дрехи втора употреба. А на нас никакви, караме си със тези ,които имаме от години. Искам да попитам тези намазани физиономии в общината: като напусна работа детето ми с какво да го храня със хляб и сол ли, или с камъни, а може би да се научим с тати да фотосинтезираме? А може би по-добре за вас е такива като нас да ни няма, защото те само създават проблеми и нямат пари да дават под масата и да ви гушат.
АЗ СЪМ ТАЗИ МАЙКА,КОЯТО ЩЕ СЕ ОПИТА ДА СКАЛЪПИ НЕЩАТА ЗА ИДНИТЕ ДВЕ ГОДИНИ.И ДА СА НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ БАБАТА И ДЯДОТО,ЗАЩОТО НАИСТИНА МНОГО НИ ПОМАГАТ.МИЛИЧКА,ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ АЗ ИМАМ УГОВОРЕНА СРЕЩА С БАЗИТОВ ЗА ДРУГАТА СЕДМИЦА В ЧЕТВЪРТЪК 16,06,2011 ОТ 9 ЧАСА. АКО ИСКАШ МОЖЕ ДА ДОЙДЕШ И ДАМУ ГО КАЖЕШ ЛИЧНО.
Какво трябва да каже на г-н Базитов? Той прави каквото трябва и може за да работят детските градини със Варна, но няма начин да намери още 700 места за тази година. Просто това е положението за момента.
Иначе baz, не мога да разбера нещо. Казваш, че двамата със съпруга ти работите и пак нямате пари. Не ми е работа, но как така не ви стигат дори за дрехи да си купите?
Ако аз бях при такива условия едва ли щях да мисля за дете  newsm78
По-скоро си мисля че малко преувеличаваш  Thinking
Shocked
Що за мнение?
Може би по-бедните хора не бива да имат деца, така ли?
А не ви ли идва на ум, че много семейства живеят така?Особено откакто започна кризата!

# 751
И аз ти желая да са ти живи и здрави. Голямо богатство е да имаш такава помощ.Само, че както казах няма как да правя рокади със смени и съответно всеки работен ден съм на работа и няма мърдане. В момента съм си у дома, защото сме болни( не аз де, аз си ходя болна на работа. Ама малкия човек не може да ходи болен на ясла). Тоест вероятно тогава ще съм на работа, ако сме здрави(дай боже). Просто днес беше много удобно за мен да отида пред общината, ама чак днес разбрах и то от тук. А по-късно гледах и интервюто и ме обхвана страшен бяс за това, че си играят със съдбите на семейства, които са в трудно положение(като нас). А съм сигурна, че има и в още по-лошо положение от нас.

# 752
И аз ти желая да са ти живи и здрави. Голямо богатство е да имаш такава помощ.Само, че както казах няма как да правя рокади със смени и съответно всеки работен ден съм на работа и няма мърдане. В момента съм си у дома, защото сме болни( не аз де, аз си ходя болна на работа. Ама малкия човек не може да ходи болен на ясла). Тоест вероятно тогава ще съм на работа, ако сме здрави(дай боже). Просто днес беше много удобно за мен да отида пред общината, ама чак днес разбрах и то от тук. А по-късно гледах и интервюто и ме обхвана страшен бяс за това, че си играят със съдбите на семейства, които са в трудно положение(като нас). А съм сигурна, че има и в още по-лошо положение от нас.
Съжалявам че сте болни, скорошно оздравяване. При яслите винаги има много болести, и в градините също, много деца на едно място винаги е така.
Ние се гледаме все още вкъщи, не сме ходили на ясла, пробвахме, но след 4 разболявания за няма и месец се отказах и реших да гледам детето вкъщи до градината. Иначе ми се искаше да ходи на ясла, не че работя, но това си беше свободно време за мен за да пооправя вкъщи, да отида на козметик, да напазарувам, или просто да си почина. Надявам се че наесен в градината ще е по-добро положението с болестите, все пак и възрастта си има значение.
Иначе лотарията си е точно игра, дали ще ти излезе късмета. На това се чудих, да седи човек и да чака да му излезе късмета ..., ами ако не излезе? Вярно, има детегледачки, има частни градини, но аз предпочитам държавните заради опита, персонала и т.н. За яслата не държа, но за градината е добре за детето.

# 753
Оставам безмълвна.....

# 754
Ние се гледаме все още вкъщи, не сме ходили на ясла, пробвахме, но след 4 разболявания за няма и месец се отказах и реших да гледам детето вкъщи до градината. Иначе ми се искаше да ходи на ясла, не че работя, но това си беше свободно време за мен за да пооправя вкъщи, да отида на козметик, да напазарувам, или просто да си почина.
И докато ти се размотаваш и можеш да си позволиш да не работиш, някой трябва да напусне работа, защото за неговото дете няма място в яслата...
Ей това не мога да го разбера - абсолютния егоизъм на някои хора...

# 755
KeniDem явно ви е много намазана филията. Ще ти обясня като на малко дете, понеже ти явно не си на ясно в момента какво е положението с повечето семейства в България: в момента  е криза и  заплатите на много фирми не са вдигани от няколко години, а в някои фирми дори и са намалени. И  преди горе долу стигаха, но цените не спират да се вдигат и няма начин при същите заплати и вдигащи се цени да ни стигат както преди. Да не говорим пък в колко семейства има по един, а по някога и по двама родители безработни. Преди моята заплата се вдигаше макар и малко всяка година, преди ни даваха по празници допълнителни, макар и малки суми. Преди, същото беше и с мъжа ми. Надявам се, че достатъчно просто ти го обясних. СПРИ ДА СЕ ПОДИГРАВАШ С ЧУЖДОТО НЕЩАСТИЕ. ПОДИГРАВАШ СЕ НЕ САМО С МЕН  АМИ И С ДРУГИ МАЙКИ. Достигам до извода, че съвсем целенасочено се опитваш да взривиш цялата тази ситуация. Да не би да работиш в общината, и така да си се уредила?

# 756
И докато ти се размотаваш и можеш да си позволиш да не работиш, някой трябва да напусне работа, защото за неговото дете няма място в яслата...
Ей това не мога да го разбера - абсолютния егоизъм на някои хора...
Бъркаш, не съм егоистка. След като видях че няма да ни бъде на яслата отписах детето още на следващия месец за да може друго дете да заеме мястото.

baz, извинявай, не се подигравам с никого, нито работя в общината Simple Smile, казах вече че не работя, засега мъжът ми изкарва приличен доход и не ми се налага да работя, а и с малко дете, няма начин.
Наистина, напоследък не ми остава много време да гледам какво е положението, то и новини рядко гледам, заради детето, покрай него не ми остава много време. Но не мисля че положението е чак толкова зле, колкото го описваш.
Късмет и да оздравявате скоро.

# 757
П.П. Благодаря за "скорошното оздравяване", ама моля те спри да ни дразниш. Явно не знаеш какво е човек да е в нужда, и  като не си минала през това ,спри, просто спри да човъркаш в раната. От цялата работа си навлече куп негативни мисли по твой адрес.

# 758
Да, положението за много семейства е много зле.

# 759

Предложихме още братчетата и сестричетата на децата ,които са 4 група в ДГ,да не се ползват с предимство.
Задължително условие да стане двамата родители да работят.
При разбъркването на номерата,за всяка ДГ да участваме с различен номер.

Силвия, а дали тези промени ще бъдат заложени скоро в процедурата. Мисълта ми е щом по средата на кандидатсване я измениха, могат да го направят по всяко време, а не да се чака момента, когато се изготвя следващата година процедурата.

Поне наистина нуждаещи - работещи се да земат останалите единични бройки.

Последна редакция: вт, 07 юни 2011, 17:06 от G-G

# 760
  • Варна
baz, извинявай, не се подигравам с никого, нито работя в общината Simple Smile, казах вече че не работя, засега мъжът ми изкарва приличен доход и не ми се налага да работя, а и с малко дете, няма начин.

Разбрахме, че сте изфабрикували предимство за детето. Разбражме, че и държиш да се възхитим на тая оправност. Че не работиш, също разбрахме. Браво - и на теб, и на Полина!
Само едно ви моля и двечките - кажете, че не сте записани в район Одесос!
И спрете да се гаврите с майките на неприетите дечица, че с малко IP познания+връзки където трябва ще ви отиде анонимността на кино. А 2-3 случая на разкрити фалшиви предимства ще дойдат дюшеш на Общината - чудесен предизборен PR!

# 761
И спрете да се гаврите с майките на неприетите дечица, че с малко IP познания+връзки където трябва ще ви отиде анонимността на кино. А 2-3 случая на разкрити фалшиви предимства ще дойдат дюшеш на Общината - чудесен предизборен PR!

Фалшивите предимства са документна измама. Няма нищо общо с политическия PR

# 762
"07.06.2011

Незаетите места ще бъдат оповестени от Дирекция Образование, чрез Електронния регистър в началото на месец юли. Заявленията за новосформирани групи няма да могат да бъдат променяни до 30.06. "

от новините на електронен регистър

Ще ми изпилят нервите.......... кому е нужно това протакане........... те незаетите места ще са си все "Незаети" и към 10.06 (когато очаквах да ги обявят) и на 01.07.......... #Cussing outсега ще трябва да тръпна в очакване до средата на юли (долу-горе тогава ще се оповестят резултатите от новата томбола) af

# 763
Поклитически ПР ще е волята да бъдат разкрити подобни измами

А относно протакането на приема на мен ми намирисва, че докато мъдрите се намъдруват, лудите ще се налудуват.. Какво толкова има да се брои, че ще го правят 3 седмици newsm78

# 764
  • Варна

Фалшивите предимства са документна измама. Няма нищо общо с политическия PR

Още по-добре е така поставено, да.
Писанията на тези двечките би трябвало да са предизвикателство както за нас, така и за вас.

Общи условия

Активация на акаунт