Прием Детски Градини Варна - 2011 тема №2

• 42 756
  • 777
  •   1
Отговори
# 735
Ясмина, писала си точно това, което се канех да пиша и аз от вчера!  Hug
След като не се строят държавни, нека се подпомогне хем частния бизнес, хем семействата, чиито деца не са приети в държавни градини и ясли. Но трябва да се преразгледат и правилата за откриване на частни градини. Не ми се навлиза в подробности, но покрай това, че давах дъщеря ми на частна ясла известно време, се запознах с изискванията, които са толкова много и някои от тях доста абсурдни, че авантюристите, решили да отворят градина, накрая се принуждават да я преименуват в Детски център, тъй като летвата там е по-ниска. Никоя от частните градини и ясли не отговарят напълно, но си плащат където трябва и на когото трябва да си затваря очите...  Rolling Eyes

# 736
а да, и в случай, че ми се нахвърлите за безучастието в бъдещите планове за проверки:

аз съм една от тези, чието предимство искате да отнемете и не съм заинтересована да проверявам. А и в утопии не вярвам.
Никой няма да ти отнеме предимството , ако е РЕАЛНО, аз също имам две предимства и съответните документи за това и не се страхувам от проверки , имам три акта за раждане и докумет  от ТЕЛК , теб , какво те тревожи и защо да не бъдат извършени проверки , ние трябва да сме ЗА да подкрепим майчетата , които нямат предимства . А какво ще се промени ??? Според мен много , защото , докато си затваряме очите , все така ще ни мачкат , утре ще газят нашите деца , не разбирате ли ??

Абсолютно нищо не ме тревожи. Предимството ми (да е живо и здраво) е съвсем реално, но е на 6 години, което явно се оказва проблем.
А нашите деца ще ги газят пак наши деца. И този проблем не се решава с проверки по детските  градини.

# 737
Защо шуменски ли Simple Smile
Нищо лично, просто ще стане нарицателно за успешно класирано дете Laughing

http://www.moreto.net/novini.php?n=134821

цитат: Някои родители нямат късмет децата им да имат късмет
Комшията ми си плати и му взеха детето на градина ,какви томболи
А тои живее на квартира и си е жител на Шумен
и се шегуваха че тяхната група е шуменска защото от 18 деца 4 са от Шумен

# 738
Защо шуменски ли Simple Smile
Нищо лично, просто ще стане нарицателно за успешно класирано дете Laughing

http://www.moreto.net/novini.php?n=134821

цитат: Някои родители нямат късмет децата им да имат късмет
Комшията ми си плати и му взеха детето на градина ,какви томболи
А тои живее на квартира и си е жител на Шумен
и се шегуваха че тяхната група е шуменска защото от 18 деца 4 са от Шумен
Евала на хората от Шумен, явно са оправни. И точно са го писали: Какви томболи? Томболата си е една, там не може да се хитрува, преди това трябва да се уредиш, сетили са се хората.

# 739
Silvia, извинявай, не разбрах. Какво означава:"второ класиране нямя да бъде провеждано". В какъв смисъл? newsm78

# 740
Аз искам да благодаря на Силвия, че поне реално прави нещо по въпроса.

НЯМА НУЖДА САМО НА МЕН НА БЛАГОДАРИТЕ.TANETO ОТ ФОРУМА СЪЩО БЕШЕ ТАМ. ИМАШЕ И ОЩЕ 5-6 МАЙЧЕТА,ЗА КОЕТО ИСКАМ ДА ИМ БЛАГОДАРЯ,ЧЕ УСПЯХА ДА НАМЕРЯТ ВРЕМЕ И ДОЙДОХА. Hug

# 741
Silvia, извинявай, не разбрах. Какво означава:"второ класиране нямя да бъде провеждано". В какъв смисъл? newsm78

В СМИСЪЛ,ЧЕ ПЪРВОТО КЛАСИРАНЕ НЯМА ДА БЪДЕ ОТЛОЖЕНО,ЗА ДА СЕ ПРОВЕДЕ НОВО НА НЕГОВО МЯСТО.

# 742
Гледах интервюто с Базитов. Въобще не му пука, нито пък го интересува. След не знам си колко години щяло да се разкрият не знам си колко места. Когато моето дете вече е на училище, ако въобще и в училищата има места, 'щото то е тръгнало така, че и в училищата няма да има места. Това майче, което говори, каза, че ще се опитат някак си с таткото да правят рокади със смените на работата им, както и, че ще помага бабата. Само, че такива като нас дето нямат баби и дядовци и дето не могат да си правят рокади със смените ще го ядат такъв голям(ще ме извините за израза, ама е точен)... На тази беднотия и на този труден живот някакви си изтупани със скъпи костюми и корумпирани отвсякъде управници, наядени и самодоволни, решават съдбата на семейството ми. Тоест:аз ще трябва да напусна работа,( която не е толкова добре платена, но поне плаща сметките) и ние съвсем да затънем в беднотия. И без това се ограничаваме от толкова неща(говоря за храна),а не питайте пък като трябват лекарства за детето ми какъв зор е с парите. А ние като се разболеем гледаме въобще да не си купуваме лекарства и да ни мине ей така, от само себе си. А за нови дрехи пък е абсурдно да говорим. На детето ми се купуват дрехи втора употреба. А на нас никакви, караме си със тези ,които имаме от години. Искам да попитам тези намазани физиономии в общината: като напусна работа детето ми с какво да го храня със хляб и сол ли, или с камъни, а може би да се научим с тати да фотосинтезираме? А може би по-добре за вас е такива като нас да ни няма, защото те само създават проблеми и нямат пари да дават под масата и да ви гушат.

# 743
Съжелявам, че едва днес видях, че ще има среща с Базитов. Ако знаех, щях днес да дойда лично да кажа тези неща.

# 744
"07.06.2011

На внимание на всички родители! Уведомяваме родителите, че съгласно Процедурата, изнесените списъци с класирани деца и резервите в тях са валидни и активни до 30.06. включително. Незаетите места ще бъдат оповестени от Дирекция Образование, чрез Електронния регистър в началото на месец юли. Заявленията за новосформирани групи няма да могат да бъдат променяни до 30.06. "

от новините на електронен регистър

# 745
  • Варна
Гледах интервюто с Базитов. Въобще не му пука, нито пък го интересува. След не знам си колко години щяло да се разкрият не знам си колко места. Когато моето дете вече е на училище, ако въобще и в училищата има места, 'щото то е тръгнало така, че и в училищата няма да има места. Това майче, което говори, каза, че ще се опитат някак си с таткото да правят рокади със смените на работата им, както и, че ще помага бабата. Само, че такива като нас дето нямат баби и дядовци и дето не могат да си правят рокади със смените ще го ядат такъв голям(ще ме извините за израза, ама е точен)... На тази беднотия и на този труден живот някакви си изтупани със скъпи костюми и корумпирани отвсякъде управници, наядени и самодоволни, решават съдбата на семейството ми. Тоест:аз ще трябва да напусна работа,( която не е толкова добре платена, но поне плаща сметките) и ние съвсем да затънем в беднотия. И без това се ограничаваме от толкова неща(говоря за храна),а не питайте пък като трябват лекарства за детето ми какъв зор е с парите. А ние като се разболеем гледаме въобще да не си купуваме лекарства и да ни мине ей така, от само себе си. А за нови дрехи пък е абсурдно да говорим. На детето ми се купуват дрехи втора употреба. А на нас никакви, караме си със тези ,които имаме от години. Искам да попитам тези намазани физиономии в общината: като напусна работа детето ми с какво да го храня със хляб и сол ли, или с камъни, а може би да се научим с тати да фотосинтезираме? А може би по-добре за вас е такива като нас да ни няма, защото те само създават проблеми и нямат пари да дават под масата и да ви гушат.

Ето заради такива семейства трябва да се мисли и да се правят ако трябва и във всяка градина проверки за фалшиви предимства!
При нас Слава Богу все ще закърпим двата края, но да е жив и здрав тати, че аз през август трябва да си напусна работата и ми е много мъчно!Трябва да лиша семейството си от своя доход, защото на общината не им пука за такива като нас и, че детето ми е лишено от правото да посещава ДЗ.
А иначе чинно си плащам данъците, ама каква Файда като не мога да си упражнявам правата??

# 746

АЗ СЪМ ТАЗИ МАЙКА,КОЯТО ЩЕ СЕ ОПИТА ДА СКАЛЪПИ НЕЩАТА ЗА ИДНИТЕ ДВЕ ГОДИНИ.И ДА СА НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ БАБАТА И ДЯДОТО,ЗАЩОТО НАИСТИНА МНОГО НИ ПОМАГАТ.МИЛИЧКА,ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ АЗ ИМАМ УГОВОРЕНА СРЕЩА С БАЗИТОВ ЗА ДРУГАТА СЕДМИЦА В ЧЕТВЪРТЪК 16,06,2011 ОТ 9 ЧАСА. АКО ИСКАШ МОЖЕ ДА ДОЙДЕШ И ДАМУ ГО КАЖЕШ ЛИЧНО.

# 747
АЗ СЪМ ТАЗИ МАЙКА,КОЯТО ЩЕ СЕ ОПИТА ДА СКАЛЪПИ НЕЩАТА ЗА ИДНИТЕ ДВЕ ГОДИНИ.И ДА СА НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ БАБАТА И ДЯДОТО,ЗАЩОТО НАИСТИНА МНОГО НИ ПОМАГАТ.МИЛИЧКА,ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ АЗ ИМАМ УГОВОРЕНА СРЕЩА С БАЗИТОВ ЗА ДРУГАТА СЕДМИЦА В ЧЕТВЪРТЪК 16,06,2011 ОТ 9 ЧАСА. АКО ИСКАШ МОЖЕ ДА ДОЙДЕШ И ДАМУ ГО КАЖЕШ ЛИЧНО.
Какво трябва да каже на г-н Базитов? Той прави каквото трябва и може за да работят детските градини със Варна, но няма начин да намери още 700 места за тази година. Просто това е положението за момента.
Иначе baz, не мога да разбера нещо. Казваш, че двамата със съпруга ти работите и пак нямате пари. Не ми е работа, но как така не ви стигат дори за дрехи да си купите?
Ако аз бях при такива условия едва ли щях да мисля за дете  newsm78
По-скоро си мисля че малко преувеличаваш  Thinking

# 748
здравейте записвам се и аз да следя темата
както се досещате и моето дете не е прието
днес звънях на тел:668-262 на госпожата която отговаря за градините
инфото което ми даде ако правилно съм я разбрала е че няма да има 2 ри прием за родените 2008г
През месец юли трябва да проверим в коя градина има свободни места и отново да подадем документи за класиране само за градините в който има обявени свободни места, като няма ограничение за районите
ако някой желае може да се обади на тел:668-262 за да му обяснят

# 749
Какво трябва да каже на г-н Базитов? Той прави каквото трябва и може за да работят детските градини със Варна, но няма начин да намери още 700 места за тази година. Просто това е положението за момента.
Иначе baz, не мога да разбера нещо. Казваш, че двамата със съпруга ти работите и пак нямате пари. Не ми е работа, но как така не ви стигат дори за дрехи да си купите?
Ако аз бях при такива условия едва ли щях да мисля за дете  newsm78
По-скоро си мисля че малко преувеличаваш  Thinking
Дано детето ти не е прието в градината, където е прието моето  Praynig.

Общи условия

Активация на акаунт