питане за клостилбегит

• 31 869
  • 183
  •   1
Отговори
# 75

gess , здравей! Искам да те попитам ,нормално ли е днес цял ден да ми придърпват яйчниците? Това дали е защото наближава датата на цикъла? Thinking

Радинче, придърпването в яйчниците може да се дължи на много неща, не знам при теб какъв е случаят. Понякога може да е признак на бременност, но при мен се е случвало, а не съм била бременна, такаче не искам да ти давам големи надежди, които после евентуално да не оправдаят. Клостилбегитът и утрогестанът може да ти докарат всякакви симптоми. Мисля, че няма нищо обезпокоително обаче, така че недей да се тревожиш, освен ако не стане много болезнено.  Simple Smile Обаче дори да се окаже, че не си бременна и ти дойде, непременно отиди пак при лекарката да те види на видеозон, за да не се окаже че ти е останал някой неспукан фоликул.

Здравейте и от мен момичета
И аз този месец съм на Клостилбегит  и Утрогестан
Въпроса ми е ако някой е запознат:
Аз имам поликистоза ,откриха ми я преди 2 месеца- от миналия съм на Клостил сега ще включваме и Утрогестан.Доктора ми каза че ще почна да го вземам ден след потвърдената ОВУ,но аз прочетох из нета,че при поликистоза било препоръчителон да се почне с Утрогестана два дни преди ОВУ?
Това няма ли да попречи на ОВУ-то- някой знае ли нещо по въпроса,мисля да питам и доктора като отида,но ако не е така да не се изложа само.....
 Hug
къде го прочете ?
По принцип прогестероновите препарати, приемани преди овулацията, 6-7 дни, я потискат, взиман 1-2 дни преди овулацията може дори да я подпомогне, но предвид стимулацията, не е необходимо да го почваш по-рано, слушай лекаря си.

Подкрепям!  Peace По-добре слушай лекаря!  Simple Smile

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 15:48 от Boten Mary

# 76
  • София
Здравейте и от мен момичета
И аз този месец съм на Клостилбегит  и Утрогестан
Въпроса ми е ако някой е запознат:
Аз имам поликистоза ,откриха ми я преди 2 месеца- от миналия съм на Клостил сега ще включваме и Утрогестан.Доктора ми каза че ще почна да го вземам ден след потвърдената ОВУ,но аз прочетох из нета,че при поликистоза било препоръчителон да се почне с Утрогестана два дни преди ОВУ?
Това няма ли да попречи на ОВУ-то- някой знае ли нещо по въпроса,мисля да питам и доктора като отида,но ако не е така да не се изложа само.....
 Hug
къде го прочете ?
По принцип прогестероновите препарати, приемани преди овулацията, 6-7 дни, я потискат, взиман 1-2 дни преди овулацията може дори да я подпомогне, но предвид стимулацията, не е необходимо да го почваш по-рано, слушай лекаря си.

Подкрепям!  Peace По-добре слушай лекаря!  Simple Smile
Благодаря ви
Сигурно точно това съм прочела че подпомага овулацията...
Разбира се че ще слушам лекаря си
Само са информация ми беше въпроса....
 Hug

# 77
Здравйте и от мен момичета. Аз рядко участвам във форумите - вече 1 година само чета. Днес попаднах на тази тема и реших да споделя мнение и евентуално да ми дадете кураж, защото виждам, че тук много се подкрепат  всички момичета и жени.
Този месец и аз пия за първи път Клостилбегит, защото вече година и малко, бебчето не става. Ние ходим при лекар, който е специалист по репродукивно здраве. Правихме спермограма на мъжа ми, след това имахме лечение, чрез което премахвахме бактерии, после ми правиха проходимост на тръбите. След неуспешните опити, лекарят ми предписа Клостилбегита и го пих от 3 до 7 ден. Днес е 8 ден всъщност и ходих да ми проследи фоликулите. Каза, че има 3 или 4 ,не съм сигурна точно, с размер 12, 16, 14, 10 нещо такова. В понеделник пак ще ходя и след това не знам със сигурност - чакаме овулацията. Много отдавна спрях да си правя ову тестове, защото само ме ядосват и нищо не се получаваше.
Тук видях че Radin4eto се е поболяла, но според мен трябва да се ориентира към друг лекар - специалист.Не е достатъчно клиниката да е частна само.  Все пак стискам палци както на нея така и на всички останали тук. Аз сега силно се надявам да успеем, защото вече съм отпуска и съм спокойна необременявана от нищо, но като че ли имам нужда от малко кураж от Вас мамчета!
Поздрави! Simple Smile
п.с. Не разбрах какво се случи с момичето открило тази тема?

# 78
Ди_доди, добре дошла  Simple Smile Успех, отглеждаш си хубави фоликулчета, дано това ти е първата и последна стимулация.

Момичета, освен с Клостилбегит, питайте вашите лекари и за Фемара- аз правих стимулация с Фемара, има много по-малко странични ефекти, щади организма и не влияе на лигавицата.
Лошото е, че е драстично по-скъп препарат от Кломида/ Клостилбегита.

# 79
Този месец и аз бях на клостил. Пих го от 3 до 7 ден, на 11 ден имах два фоликула съответно по 20мм и 21мм. Биха ми Прегнил и след четири дни ходих на преглед, оказа се че са се спукали (което предположих, защото имах силни болки в гърдите)

# 80
  • София
Момичета да ви питам
Отхрачващия сироп за втечняване на ЦС кога и как го приемате?
Аз и този месец съм на стимулация с клостилбегит и от него ЦС става неблагоприятна за ...плувците
Та четох за сиропа- на едни места пише  от 10ден на цикъла,на други ден два преди ОВУ да се започне
На трето място прочетох час -два преди секс да се взема
Но никаде не видях по колко да се приема - по веднъж или няколко пъти на ден? 
Нека някой пил сироп за отхрачване да сподели

# 81
marenady, не разбрах защо след като на 11 ден са ти били прегнил за спуване е трябвало да отидеш чак след 4 дни. Това се явява 15 ден от МЦ и е почти сигурна овулация, но ако лекуващия лекар така е преценил, ОК. А сега какво, правите ли опити?
Аз сега съм 11 ден от цикъла и ще видим доктора какво ще каже след малко.

# 82
gess,Имам едно запитване,свърших Утрогестана,още не ми е дошло,имам напрежение в гърдите,корема ми все едно тухла има и ми се повдига.Би ли ми погледнала графиката за мнение.
Много ти благодаря,имам нужда от кураж!

# 83
Първият път забременях,пиейки Клостилбегит,но не го пих по тази схема.
Аз го приемах от 5-я ден от началото на МЦ.

# 84
Биха ми Прегнила на 11-я ден и се очакваше да се пукнат след ден-два. През това време правихме секс и след 4 дни отидох да проверя дали наистина са се спукали или да пробваме с нова инжекция.

# 85
E, чудесно тогава. На мен също тази вечер ще ми бият Прегнил (11 ден) и доктора каза след 36 часа да започваме в рамките на 24 часа да правим секс, колкото успеем, всъшност трябва да успеем. И също след 4 дни да отида и да види дали са се спукали и дали всичко е ок! Така че явно сме по една и съща програма, пък дано се похвалим скоро!:)

# 86
Даже мога да позная кой е докторът Laughing

# 87
Simple Smile Възможно е, явно си от Русе. Аз съм чувала за двама доктори в града, които провеждат това лечение - ест., може и другите да го правят, на всички които се надяват на лечението  newsm10 - успех. Ти по колко хапченца взимаше на ден?

vnd, чела съм за този сироп, не съм ползвала. Твоят лекуващ лекар не ти ли каза как се приема  или ти сама реши? При мен доктора вчера констатира че и лигавицата е ОК!

# 88
Момичета да ви питам
Отхрачващия сироп за втечняване на ЦС кога и как го приемате?
Аз и този месец съм на стимулация с клостилбегит и от него ЦС става неблагоприятна за ...плувците
Та четох за сиропа- на едни места пише  от 10ден на цикъла,на други ден два преди ОВУ да се започне
На трето място прочетох час -два преди секс да се взема
Но никаде не видях по колко да се приема - по веднъж или няколко пъти на ден?  
Нека някой пил сироп за отхрачване да сподели

сиропа трябва да съдържа Гуайфенезин, т.е основната му съставка да е такава. Аз пих обаче Ацц 200, 3-4 дни около овулацията, 30мин. преди секс.
Мисля, че РЕФЕЗИН е сироп с гуайфенезин   Wink сиропа се пие по същия начин, по една лъжичка 30мин. преди секс, в дните около овулацията.

# 89
di_dody_di аз пих по половин хапче на ден, което явно се оказа достатъчно. Бях си намислила и сироп да почвам, само че забравих...

Общи условия

Активация на акаунт