питане за клостилбегит

• 31 858
  • 183
  •   1
Отговори
# 150
  • София
baby2012
При някои момичета Фемарата действа по-добре.
Забелязах също /което ми се стори интересно/ , че няколко момичета заченаха, веднага /1-2мес./  след приема и
Успех - дано да се получи този път

# 151
baby2012
При някои момичета Фемарата действа по-добре.
Забелязах също /което ми се стори интересно/ , че няколко момичета заченаха, веднага /1-2мес./  след приема и
Успех - дано да се получи този път

да, аз имам само 2 стимулирани цикъла, и двата пъти забременях, първия път за жалост завърши с мисед.

# 152
Аз съм пред голяма дилема дали да взимам клостил по2 или Фемара по 1,аз си мислех че е редно да се увеличи дозата на клостила а не да ми предписва друго лекарство?Тово няма ли да е в мой минус Thinking
Хубав ден ви желая!!!

# 153
  • София
Аз съм пред голяма дилема дали да взимам клостил по2 или Фемара по 1,аз си мислех че е редно да се увеличи дозата на клостила а не да ми предписва друго лекарство?Тово няма ли да е в мой минус Thinking
Хубав ден ви желая!!!
Да, когато се започне лечение с Клостибегит - добре е да се завърши схемата /няколко поредни месеца с повишаващи дози/ - но това е по преценка на лекаря.
Все пак той те следи /предполагам правите изследвания на хормони, проследява нарастването на фоликулите на УЗ, подпомагате, ако е нужно О./ ?
Ако нищо от това не се случва - смени лекаря
Ти прави ли Изследване за проходимост на тръбите?
Спермограма /половинката/?

# 154
Имам миссед преди година и половина при който не съм имала фибрилност и в този случай нямало нужда ,с дъщеричката ни не сме имали проблеми нито втория път забременявах от раз но сега???Нищо не намирам за фемарата и ще му звънна да питам дали не е по-добре да пия клостила всеки месец ли ще ги сменяме Cry

# 155
Може ли някой да ми каже разликата в продуктите?Ако клостил по 1 не е достатъчно фемара по 1 по силни ли е?А лигавицата на 10ден беше 8.3 това малко ли е?

# 156
  • София
Може ли някой да ми каже разликата в продуктите?Ако клостил по 1 не е достатъчно фемара по 1 по силни ли е?А лигавицата на 10ден беше 8.3 това малко ли е?
Миличка, на тези въпроси не е редно ние да отговаряме - попитай лекаря си.

За МЛигавица -  добре е , но това нищо не означава /може напр. да  има опасност от хиперплазия/

# 157
Говерих с д-р Бързашки и каза ако не взема Фемарата да взимам 2по1 Клостил Rolling Eyes

# 158
Според мен Фемарата е по-доброто лекарство. За жалост е значително по-скъпо. 10 хапчета= 100лв.
От моя лекар знам, че Фемарата се понася много по-добре от Клостилбегита. Няма странични ефекти, много рядко води до хиперстимулация, не стресира организма и щади лигавицата.
Не става въпрос кое е по-силно, а кое как действа на организма.
Клостила е с основна съставка кломифен цитрат, а Фемара- летрозол.

# 159
Благодаря ти много ще си я пия тази фемара пак да се молим на господ да ми помогне немога да намеря форум за нея  Sad На мен май по 1на ден ми е изписана
Страх ме е да своеволнича пък и нямам основание,спомена че клостила може да доведе до многоплодна бременост може би затова изписа фемара Flutter

# 160
оф, че глупости...
Колкото Клостила може да доведе до многоплодна бременност, толкова и Фемара.
И двете лекарства стимулират яйчниците да образуват фоликули, съответно да има овулация.
При Клостила често се среща свръхстимулация, може би от там многоплодна бременност, а е по-често, защото масово лекарите изписват Кломифен като бонбонки и се пие безразборно. Според мен свръхстимулация се получава, когато не се изпише правилната доза и не се следи от лекар.
В този ред на мисли, цветна снимка и спермограма имате ли?
Ще те следят ли на УЗ?
Как "май" по една, не знаеш ли точно по колко таблетки са ти изписани  и от къде да си ги купиш, защото не навсякъде  продават по 5табл, а цялата опаковка е 100лв.

# 161
Цялата опаковка е 263лв клиниката работи с аптека в плевен която ги продава,цветна снимка нямаме защото преди 18месеца имам миссед а след него не съм имала фибрилност,казах "май"защото схемата не беше пред мен по1 на ден е
Всичко друго е добре

# 162
5 хапчета в аптеката на Щерев, мисля, че се казваше Репродуктивно здраве са 50лв, 10 хапчета, 100лв., ако схемата ти е 5 дни по 1табл, не ти е нужна цяла опаковка, която до колкото имам спомен съдържа 10 хапчета.

# 163
момичета, днес започвам втори месец с костилбегит, първия път нищо не се получи и искам да ви попитам, какви са шансовете за забременяване по този начин, лекарката ми каза, че се прави три пъти, но не мога да намеря много информация  Thinking

# 164
  • София
неземната*
Да, 3 поредни МЦ с нарастваща доза.
Шанса да се зачене е голям, но е задължително  да те следят на УЗ и ако трябва да се подпомага О.

Предполагам имате направени:
- Спермограма
- Изследване за проходимост на тръбите

Общи условия

Активация на акаунт