Нежелана бременност.Ще заобичам ли бебето?

• 44 773
  • 699
  •   1
Отговори
# 210
Albena, не знам как влязох в тези коловози, как допуснах това. През тези години много се промених - в отрицателна посока. Странно, защото имам едно дете, чакам и второ, а НЕ съм щастлива. А нали победих в битката на живота си(преборих стерилитета) ?
Любов не ми достига, вероятно и на съпруга ми също. Предполагам това е причината.

Като ме реанимираха през нощта, на следващия ден ми съобщиха диагнозата, по скоро ги дочух като си говорят. Но никой лекар не ми обясни за какво точно става въпрос. Тогава го помолих по телефона да прочете малко инфо от мрежата.  След седмица, вече като ме раздвижиха, ми обясниха, че всичко е преминало, къде да се лекувам и как да се пазя по нататък.
     Тук мислено благодаря на анестизолозите, една недостатъчно оценена лекарска професия. Но тези хора ми спасиха живота, действаха светкавично.. Всички венци и лаври сякаш ги обират гинеколозите.

# 211
Ами, след раждането ще почнат ежедневните проблеми покрай новороденото и по-голямото детенце.Следродилна депресия, безсънни нощи, плач, умора, дребни кавги покрай всичко това....Всички знаем, че майчинството хич не е лесна работа.На Хари ще й трябват много сили и здрави нерви.При натрупания в момента гняв не знам как ще се справят двамата рамо до рамо. newsm78Моето мнение е, че откровения разговор е по-добре да се състои преди раждането.
Аз мисля, че за сигурността живота на нероденото още дете, е по-добре това не става сега Stop

# 212
Hari75, и някакви супер сериозни мерки против забременяване вземай после Confused
И аз това тъкмо щях да пиша. След като не може да взема хапчета, щях да я съветвам да си сложи спирала няколко месеца след раждането, че нещата понякога се случват и случайно (дори и да го е нямало секса по график който е описала, пак е можело да стане второто).

Още като чух"да правим второ дете" си представих болницата, стаята с плочките, където се случи "онова".  И всички страхове се материализираха. Сякаш почувствах болките от абокатите, контракции, всичко..
Между преждевременното раждане и настоящата бременност имаш една успешна бременност, решила си се на нея, предполагам без да надделяват тези травматични спомени. Опитай се да го направиш и сега.....

# 213
Ina 22, след отказът ми от процедура, се започна един ужасен секс по гравик. Който беше упорито саботиран от мен, но така и не намерих сили твърдо да кажа НЕ. Исках да избегна скандалите и просто се скатавах.

Лошо.. Sad.По мое мнение, след като всичко се оправи, като родиш детето и си стъпиш на краката, мисля че е  повече от наложително със съпругът ти, двамата, да посетите семеен консулнтант-терапевт.. Но трябва да си кажете нещата в очите, ти по-скоро, и да работите двамата за да оправите ситуацията. А всичко е поправимо, когато има добра воля от двете страни Peace
Ооо, Шанталче, това е изключено. Мъжът ми не е такъв човек, който ще вземе да говори пред някой друг за проблемите си - семейни още повече. Просто сами трябва да мерим път един към друг. Да, аз знам че се обичаме, но някак си "тайно"))

# 214

Още като чух"да правим второ дете" си представих болницата, стаята с плочките, където се случи "онова".  И всички страхове се материализираха. Сякаш почувствах болките от абокатите, контракции, всичко..
Между преждевременното раждане и настоящата бременност имаш една успешна бременност, решила си се на нея, предполагам без да надделяват тези травматични спомени. Опитай се да го направиш и сега.....
[/quote]

Охооо, страх имаше, голям даже. Всичко се случва в една и съща болница, дори в една и съща операционна... Виждах и "онази стая" когато минавах със системата за задържане покрай нея. Дори и същата санитарка, която видях за пръв път след аборта, от тогава не мога да я гледам, просто кошмар, обръщам се на другата страна, все едно виждам самия дявол, не че нещо е виновна жената..
Дори лежах на съседното легло в реанимация. Само че вторият път бях победител, с гривничка на ръцете!!!

# 215
Сигурна съм че е имало голям страх, моята мисъл беше друга - че си намерила сили в себе си да се бориш за бебето, да опиташ и да дадеш всичко възможно за да успеете, въпреки преживяното...
Просто да опиташ и този път с тази нагласа.

# 216
Хари, прегръщам те, държа те в прегръдките си силно Hug. Ти наистина си победител! Знам че ще намерите път един към друг. Пожелавам ти да даваш и получаваш любов! Много ми е трудно да ти кажа каквото и да било.... не бъди гневна. Бебетата усещат всичко и детето ти те чака да го гушнеш. Искам да мога да ти помогна...

# 217
Hari75, и някакви супер сериозни мерки против забременяване вземай после Confused
Dana, предложиха ми стерилизация. Водя вътрешна битка със себе си, направо се разкъсвам. Самата дума, мисъл, ми звучи крайно и ужасяващо. До раждането трябва да съм взела решение.

# 218
Какви мерки, какво чудо???? Не разбирам, ти имаш здравословни проблеми. Оцеляла си и това е чудо! След като се пребориш и този път със всичко е нужен просто един разговор със съпруга ти. Така да се каже сваляте картите на масата. Той трябва да е луд да иска още деца от теб!!! ooooh!

# 219
Охооо, страх имаше, голям даже. Всичко се случва в една и съща болница, дори в една и съща операционна... Виждах и "онази стая" когато минавах със системата за задържане покрай нея. Дори и същата санитарка, която видях за пръв път след аборта, от тогава не мога да я гледам, просто кошмар, обръщам се на другата страна, все едно виждам самия дявол, не че нещо е виновна жената..
Дори лежах на съседното легло в реанимация. Само че вторият път бях победител, с гривничка на ръцете!!!

Нещо не мога да схвана...Отлично знам какво си чувствала, защото и аз минах през моя ад, при който за малко не ме изпуснаха заради грешна диагноза.При мен обаче беше в ранна бременност....Когато решавах къде да родя след това, отидох на оглед в същата болница(беше след ремонт).Избягах облята в сълзи, защото осезаемо усетих същото чувство-как умирах там.И реших, че не мога да родя там, където умирах.Смених болницата, лекаря и всичко, което ме караше да се чувствам дискомфортно.Ти не можа ли да направиш същото?Нямаше ли алтернатива?

[/quote]

# 220
Arizona, затова съм тук, да бреборя колебанията си.
Всички вие много ми помагате. От вчера се чувствам по добре, позитивна, мисля за мъничето, радвам се много като ритка... 
Сутринта дори стоях на терасата на слънце, сега планирам да чета нещо ведро  Simple Smile
 Албена, Ментова, благодаря момичета!

# 221
Какви мерки, какво чудо???? Не разбирам, ти имаш здравословни проблеми. Оцеляла си и това е чудо! След като се пребориш и този път със всичко е нужен просто един разговор със съпруга ти. Така да се каже сваляте картите на масата. Той трябва да е луд да иска още деца от теб!!! ooooh!
Става дума , ако случайно стане нещо, да няма НИКАКВи рискове.

# 222
  • София
Няма бременност, която да ти гарантира НИКАКВИ рискове. И най-най-здравата жена и чудесно протичаща бременност могат в един момент да се обърнат с негативен резултат и за майката и за бебето.

Сигурна съм, че всичко ще бъде добре накрая. След няколко месеца ще се чудиш как си могла да си задаваш такива въпроси. Като се роди мъничето и те погледне за пръв път и ще разбереш, че децата се обичат по равно, макар и различно.
 Hug

# 223
Мia 71, веднагически смених лекаря, който ме доведе до това състояние.
За съжаление АГ болницата тук е само една. В нея се намира и отделението за патологична бременност, където ме поеха и отгледаха така да се каже)) Там работи и страхотната специалистка на която се доверих.  
Операционни, реанимация, лаборатория са едни и същи за целия АГ комплекс.

Кlemy, и аз това се надявам)  Hug /страхотен аватар - не мога да устоя на печени люти чушки)))/

# 224
  • София
...
П.П. За отглеждането на първото дете - давай точни и ясни указания и не давай да ти се налагат, само защото си на легло. Детето е твое, длъжни да се грижат така за него, както ти прецениш. Ако се налага повиши тон, ти си майката.  Peace

Последна редакция: сб, 07 май 2011, 15:07 от Klemy

Общи условия

Активация на акаунт