Нежелана бременност.Ще заобичам ли бебето?

• 44 677
  • 699
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Хари, наистина звучиш по-оптимистично. Това е добра новина Simple Smile

# 556
  • София
Заглавието на темата не е актуално вече Grinning

Всъщност, никога не е било, както казах в самото начало, но сега и Хари би трябвало да го е осъзнала.
Нежелано може да е било забременяването, но бременността си е желана. А за обичта към бебето изобщо няма какво да говоря, като чета последните постове на Хари.

Хари, браво, момиче, чудесно се справяш, тук сме, радваме ти се всички, хубаво е, че пак си тук и ти! Hug

# 557
Заглавието на темата не е актуално вече Grinning
.....

Да, личи си отвсякъде и това е най-добрата новина, която прочетох/чух днес  Hug

Добре дошла отново в къщи и сред нас, Хари   bouquet Оттук нататък ще ти е по-лесно, сигурна съм; най-вече защото ти самата вече си в мир със себе си  Hug

# 558
  • София
Добре дошла,  хари! Радвам се, че си ок.

Докато бях в болницата, забелязах как се отразяват емоциите на бебенцето в мен. Нямате представа, когато си под стрес , какво се случва с тоновете на детето. Когато моят пулс се учести, неговият направо полудява. И обратното когато съм спокойна и то е спокойно. Същото се отнася и за контракциите, на графиката се отчитат всички тези състояния, удивителното е че когато се успокоя, те коренно се променят в рамките на минути. Затова спокойствието наистина е много важно, особено сега. Решила съм да се ядосвам колкото може по-малко, доколкото е възможно.
Това е много хубаво, но подозирам, че пак ще те вкара в капана на вината. Емоциите са каквито са и реагирането им винаги е по- здравословно за всички от стаяването им. Не вярвам в магическото превръщане на човека от негативен в позитивен, и съответно мигновеното елиминиране на дразнителите. Ако ще се успокояваш направи го за себе си. Стига си слага нови и нови дертове и вини на главата. Обикни се и се отпусни, заради себе си! Hug

# 559
Здравей Хари, радвам се че си добре и мислиш положително. Пожелавам ти много спокойствие и щастливи моменти с любимите хора.   bouquet

# 560
Всъщност.. нещата не са чак толкова розови. Единственото хубаво в цялата работа е, че накрая ще се появи едно мъниче. И аз вече съм го приела:)
Другото всичкото остава: неизяснени отношения, обида, хлад..

Едно знам, като се роди бебето, няма да дам повече на никой да докосва сина ми. Знам, ще е много трудно в началото, но надявам се да се справя. Писна ми да гледам отстрани безобразия, защото съм безпомощна. Ще се помъча да взема нещата в свои ръце, дано да успея. Нямам търпение отново да почна да ХОДЯ. Сега разбирам какво им е на хората с увреждания, затворени в една стая, напълно зависими..

Сега гледам как лятото минава покрай мен, покрай прозореца ми по точно. Странно, но мисля само как да компенсирам после липсата на внимание към сина ми. Искам да излизаме заедно на разходки, да бъдем заедно, а не само да го изпращам с очи през терасата, когато успея да се дотътря до нея. Вече май го ревнувам от другите, знам ли.. Но като се роди бебето даже и не мога да си представя как ще се стекат нещата..
В момента гледам да си спестя всякакви конфликти, просто защото се чувствам слаба.

# 561
  • София
Hari75   Hug Пиши в подфорума за проблемно забременяване. Там много момичета лежат за задържане, ще те разберат и ще ти споделят как се справят. Да се почувстваш истински разбран е голяма утеха в трудни моменти. И си намери някакво занимание подходящо за лежащи, играй някаква компютърна игра, например, за да се разсейваш и да не циклиш все в едно и също раздразнение. Умишлено не препоръчвам четене, защото, когато човек е така напрегнат и изнервен трудно се концентрира, прочетените думи си минават, а мислите за изнервянето вървят ли вървят. Отпусни се и се опитай да си доставиш някакво удоволствие. Hug

# 562
О Хари, искам да мога да ти кажа нещо което коренно ще промени света ти, но...не мога. Те нещата по принцип никога не са толкова розови или черни, колкото самите ние си мислим. Thinking Мъничето ще се появи и определено ще промени отношенията ви. Не разбирам обаче вината към сина ти, той е още малък и определено знае коя е майка му, а това никой не може да го промени. Лято пак ще има, но твоята мъка няма кой да върне. Сега помисли за предстоящите хубави моменти и сама си подреди емоциите. Не е необходимо да бъдем идеални, а и е невъзможно. Ние всички грешим и нараняваме хората около себе си, неволно или не... такъв е живота Peace

# 563
Към авторката:
Антонима на любов не е омраза, а безразличие. Ти не си безразлична към бебето, така че съм убедена, че нещата ще се наредят. Успех!

# 564
Боже каква тема! Какви коментари....! Достойна за бг мама tooth
Авторке, хубаво, че си се отворила на признания, но това ли е цялата истина или има част от нея, която премълчаваш?  Rolling Eyes Или пък още не си я осъзнала?.... Thinking Ако поотупаме признанията от баластрата и отнемем от драматизма им, всичко ще изглежда по -...човешко. Бебето ти никога не е било нежелано от теб, затова си участвала в създаването му. Но ето че нещата вървят трудно, има и рискове и те е хванал познатия страх. И хайде да намерим виновника - ми ,разбира се... мъжът, този егоист... Joy Не за него е темата обаче... За твое успокоение ще ти кажа да не се плашиш, тялото ти знае, че ще се справи и затова е решило да не изхвърля бебето. Прочетох и предишните ти постове и виждам, че твоят организъм има вече няколко победи при трудни обстоятелства и има изграден защитен механизъм, който го пази. По тази причина можеш да бъдеш спокойна за предстоящото раждане.  Peace
 По-сложен е въпроса с духа ти. Сигурно си чувала израза " изкушен от смъртта". Той се отнася за хората, които са имали вече среща с нея. Тези, които са се разминали по щастливо стечение на обстоятелствата на косъм, развиват страх от нея и се пазят. Има обаче и такива, на които се е наложило да се преборят за себе си. Точно те са изкушените. Победиш ли я веднъж, искаш да се докажеш пак...  box Mr. Green Независимо дали го съзнаваш напълно, или го вършиш на подсъзнателно ниво. Изкушила си се.............. Mr. Green Недей обаче да прехвърляш всичко на този "ужасен" твой мъж. Не че не е виновен заради егоизма си, но ти му използваш слабостите Crazy Да не си помислиш сега, че се каня да ти вменявам чувство за вина? Laughing Няма такова нещо, това са естествени инстинкти, също като майчиния, и им се подчиняваме, нищо повече.  Надявам се, че раждането ще ти се отрази благотворно на душата и ще слезеш бързо и естествено от въртележката, на която се въртиш от доста време. Пожелавам ти успех! И недей да превръщаш егоистичния си мъж в многострадална Геновева Mr. Green Едва ли го заслужава  Joy

# 565
Бояна, аз се подвизавам в "рискова бременност" и видях там такава темичка, но там някак си настроенията са съвсем различни. Не ме вълнува медицинската страна на лежането, която основно се обсъжда там, така да се каже  Simple Smile Иначе успявам и да почета и игрички играя,  и тук при вас си ми е мн. приятно  Hug

# 566
Albena , A.S.I.A. благодаря!

# 567
unadaptable, радвам се, че тази тема успя да те разсмее  Grinning

Да, това е цялата истина, колко повече да се разкрия??

"Бебето ти никога не е било нежелано от теб, затова си участвала в създаването му.Но ето че нещата вървят трудно, има и рискове и те е хванал познатия страх."       - През целият си съзнателен живот съм искала 1(ЕДНО) дете, а инцидентът допълнително затвърди желанието ми. Така че, не съм се сетила изведнъж да не го искам, защото видиш ли, нещата с бременността тръгнали кофти.

" тялото ти знае, че ще се справи и затова е решило да не изхвърля бебето"    - ха ха ха. Баш си беше решило то, и то на няколко пъти. Как ти се струват 3 пъти с отлепяне на плоден сак, последния -плацента. Показатели на кръв, болки и контракции, няма да коментирам))

"твоят организъм има вече няколко победи при трудни обстоятелства и има изграден защитен механизъм"       - защитният ми механизъм беше мобилният ми телефон, бързите анестизиолози и трансфузерът с хепарин. Ако чаках на тялото само да се защитава, сега нямаше да пиша тук.

" изкушен от смъртта" - не не съм чувала. Въобще доста ирационално обяснение, дори трудно го осмислих. Надявам се и така да си остана, неразбрала го  Wink

Уважавам съпруга си(!), поела съм и моята вина, целта на темата ми е съвсем различна от първичното хвърляне на кал.

И аз се надявам след раждането всичко да си дойде на мястото, хормоните да се успокоят и въобще "да настане такъв живот, че само си викам дано-о-о"))
Благодаря ти!

# 568
,  По-сложен е въпроса с духа ти. Сигурно си чувала израза " изкушен от смъртта". Той се отнася за хората, които са имали вече среща с нея. Тези, които са се разминали по щастливо стечение на обстоятелствата на косъм, развиват страх от нея и се пазят. Има обаче и такива, на които се е наложило да се преборят за себе си. Точно те са изкушените. Победиш ли я веднъж, искаш да се докажеш пак...  box Mr. Green Независимо дали го съзнаваш напълно, или го вършиш на подсъзнателно ниво.
това от личен опит ли е,.... Simple Smile,

Хари,здравей,спокойствие ти пожелавам и стоицизъм.....

# 569
Боже каква тема! Какви коментари....! Достойна за бг мама tooth
Авторке,....

Няма тема, в която да си отвориш  устата  да не се о*ереш.
Нивото ти на разбиране и общуване е на дете от предучилищна  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт