Нежелана бременност.Ще заобичам ли бебето?

• 44 661
  • 699
  •   1
Отговори
# 75

Хари75, мислила ли си за психолог? Не бива да те плаши едно такова посещение, но мисля, че ще ти помогне...Опитай.
Определено има нужда от психолог.
Това момиче има нужда от помощ.
на същото мнение съм,и въобще възможно е, и нужда от психиатър да има....,
за мен при дисбаланс в организма и объркана биохимия, а някак си нещата ми звучат като симптоми за това, е нужно лечение,дали обаче на този етап е допустимо,идея си нямам ....говоря от опит,не правя вятър.....

# 76
Всички бременни ли ги избива на лудост или само някои. Simple Smile

Само тези със сериозен здравословен проблем, предполагам. Но ако мозъчето ти можеше да смели думата "сериозен", нямаше да задаваш тъпи въпроси в такава тема.

Що да не задавам тъпи въпроси? Simple Smile Тъп човек, тъпи въпроси задава, не всички са умни като теб Флип. Wink
Та съвсем скоро тук имаше тема в която една друга бременна се оплакваше, че не и помагат, а тя горката имала не знам си какъв проблем, тежка бременост и тн. а то се оказа, че тя имала същите проблеми като всяка една бременна жена. Simple Smile
Сега пък друга се оплаква, че е болна и бременна и не искала и не обича бебето си.
Определено бременните жени тук не са съвсем добре.
Иска ми се  някоя бременна да пусне тема в която да каже колко е щастлива и как с трепет очаква да гушне бебчето си, а не само да се оплаква. Simple Smile

Hari75, хубаво е, че осъзнаваш проблема си, дръж се сериозно и не се глези. Мисли за себе си и за децата си.

# 77
Виктория,нищо лично,но когато походиш в чужди обувки,тогава сподели дали са ти удобни....на теория всички сме "железни"......

# 78
  • София
Виктория, иди в бъдещи майки или в отчетните и ще видиш доста щастливи бременни. Тук в СО обикновено пишат жени с проблем, които искат съвет. В случая проблемът е сериозен. Белодробна емболия знаеш ли какво е? Виж в Гугъл. Да лежиш 9 месеца без движение и чист въздух можеш ли да си представиш какво е? Не, нали? Да не можеш да поиграеш с детето си - и това ли е лиготия? Много ясно, че ти е тъп въпросът, освен че е обиден и нетактичен.

Сигурно твоите терзания са по-сериозни ("Чаровни ли сте?" "На коя среща правите секс?" и т.н. преписани от Розали бисери), но няма да е зле най-после да се усетиш, че в този форум пишат скучни и побъркани жени със с здрависловни проблеми, проблеми с децата си, проблеми в семействата си. Ако ти нарушават тийнейджърската безгрижност, свободна си намериш форум, достоен за плиткоумието ти.

# 79
  • София
Вики, права си.

Срещала съм безкрай бременни, които ахкат, охкат, капризничат и се лигавят, образно казано.
Правят от мухата - слон. Преувеличават непрекъснато. Държат се така, сякаш това е техния звезден миг, петнайсет минути слава и ги използват до дупка.
Търсят си внимание, а всъщност нищо им няма. Не са болни, а просто бременни.

Обаче тук случая е различен.
Повярвай ми, разпознавам безпогрешно, кога има истински проблем.

Не ми харесва това момиче, никак не ми харесва.

# 80
Flip, оправи си правописа и тогава ми говори за плиткоумие. Wink

# 81
  • София
Виктория, престани.

# 82
Аzzy, просто си събирам си мислите, за един по дълиг пост  Peace

# 83
  • София
Естествено, че жената има сериозен проблем. Щом не може да става от леглото и е претърпяла спонтанен аборт в 6 месец с белодробно увреждане, значи не може да става въпрос за лигавене или преувеличаване. Говоря само за чисто физическите проблеми - какво се случва с психиката и душевността й, не мога и да си представя. Всяка би се "побъркала" на нейно място. Идиотски коментари за състоянието й говорят единствено за междоушния капацитет на този, който ги е написал.

За психолог - не знам, жената едва ли може да посети такъв в това състояние, а ще е трудно после с двете дечица... То не става с едно или две посещения, трябва системна и продължителна съвместна работа. Много добре е, ако намери начин да го прави, но засега е по-важно по някакъв бърз начин да се освободи от гнева, който я задушава.

# 84
  • Tам през Атлантическия океан
Hari75, виртуална и силна прегръдка от мен

..... прочетох всичко, просто те прегръщам   Hug

# 85
  • София
Ако има достъп до компюър и интернет, ще се справим.
Не може да замести живия контакт, докрай, но става.
Стига да го пожелае.

Само да събере смелост да пише.
Моля ви, не я плашете!

Хари75, чакам те!
Не се плаши, просто напиши това, което чувстваш, не се чувствай задължена да го украсяваш и редактираш, за да звучи приемливо. Просто го излей, такова, каквото е, без да се страхуваш, че звучи плашещо.

# 86
Eластина, да, това ме вълнува, как се преобразява човек, след като види малката душица. И че тя самата носи Любов, въпреки ужасните преживявания преди това. Благодаря, вече знам че може да бъде хубаво Hug
В патололгия ще си вляза планово след седмица, аз съм си редовна там, тъй че..

# 87
  • Tам през Атлантическия океан
Силата на любовта...

Децата в едно семейство започнали спор помежду си, кого майка им обича най-силно и като не могли да се разберат помежду си, отишли при нея да го разреши. Майката взела една свещ, запалила я и казала: -Тази свещ съм аз, а нейният пламък - моята любов! След това взела още една свещ, запалила я от своята и казала: -Това е първородното ми дете. Аз му дадох от своя огън, своята любов. Нима от това пламъкът на моята свещ намаля? Пламъкът на моята свещ остана същия. И така тя запалила толкова свещи, колкото деца имала, но пламъкът на нейната свещ останал все така топъл и силен.

Hug

# 88
  • София
...
Та съвсем скоро тук имаше тема в която една друга бременна се оплакваше, че ...
Сега пък друга се оплаква, че ...
Определено бременните жени тук не са съвсем добре.
...

Виктория, някога налагало ли ти се е да лежиш неподвижно на легло?
Сигурно си мислиш: "Ехее, какъв кеф! Лежиш, лентяйстваш и другите те обслужват."
Питай някой лежащ колко му е кеф.
Да лежиш неподвижно е истинско мъчение.
За пръв път ми се наложи да го изтърпя, когато ме приеха по спешност преди раждането.
Закачиха ме на системи и един апарат и не трябваше да ставам. Първите няколко часа някак издържах. Но след това всичко започна да ме боли, а на сутринта със сълзи на очи съм молила да ме откачат поне от апарата, за да стана за минута-две.
Да не говорим, че Хари е отдалечена от детето си, за което копнее и вижда как то се отчуждава от нея.

––––––––––––––––––––––
––––––––––––––––––––––

Хари, мисля, че ако намериш начин да прекарваш повече време с детето си, няма да се чувстваш толкова зле. Например  детето да играе повече в стаята, в която лежиш.
Ако намериш някое момиче, което да обгрижва детето, докато е с теб, малкото ще лудува  наоколо и от време на време ще идва да се гушне при мама.
Когато плащаш на човек, ще можеш да изискваш от него и да налагаш правила. Нещо, което не можеш да получиш от роднините.

# 89
Arizona  Да, след инцидента се оказа че имам генетично обусловена тромбофилия, която се активизира по време на бременност. Плюс антинуклеарни автоантитела които допълнително влошават показателите на кръвта и евентуално могат да отключат лупус. Тъй че съм на кръворазреждаща терапия, но поне знам да се следя.
А какво правя, за да разрушавам семейството си? Аз общо взето лежа и мълча.

Общи условия

Активация на акаунт