Не мога да увелича кърмата си

• 2 298
  • 16
  •   1
Отговори
  От както се е родил синът ми се цедя и така му давам кърма. Вече сме само на едно млечно хранене. Цедях на ден по около 300мл. и остатъка го замразявам. От 2 дена ми намаля ужасно кърмата- изцеждам за целия ден 150- 160мл. Почнах да пия повече течности и дано това помогне. Дали да пробвам да се цедя по повече пъти или това вече е края...

# 1
Започни да цедиш и нощно време, поне 2 пъти; ако детето няма алергии наблегни на орехите, при мен има страхотен ефект комбинацията от лактогонен чай и вода от варено жито (жито не ям Sick ) - в 2л. вода слагам 2 шепи жито, след като заври варя 20-30мин. По 2 чаши от чая на ден и всичката вода. Ако обичаш жито, си го сваряваш до готово за ядене и си го правиш както го обичаш.

Успех! Hug

# 2
  Да си призная това с цеденето вечер не ми допада, но ако трябва и това ще почна да правя.
Мерси много за отговорът.

# 3
Дес,
поздравления за упоритостта толкова време да цедиш и да даваш изцедена кърма - това си е постижение, откъдето и да го погледнеш.
Колко пъти дневно цедиш в момента?

В толкова голяма възраст на детето нивата на пролактина вече са много ниски (близки до нормалните) и допълнителна стимулация може и да не даде ефекта, който има в началото след раждането - особено когато бебето не суче директно, а се изцежда с помпа.
Разбира се, би могла да пробваш с зачестено цедене от двете гърди - и да видиш дали ще има ефект за 4-5 дни.  Чак нощем не виждам смисъл да цедиш - особено ако детето не се буди, но рано сутрин е един добър вариант (около 6-7 сутринта да е първото цедене).
Случайно да си пред цикъл? Често това води до временно намаляване на кърмата, после нещата се оправят.
От лактогонни препарати не мисля, че има особен смисъл. Пийвай си достатъчно течности, както и правиш, и пробвай по-често цедене - това е.

Хубаво е да имаш предвид, че при цедене се изгражда съвсем друга рутина от тази при кърменето на гърда - и все някога млякото "свършва", защото търсенето/предлагането съвсем не е така съвършено напаснато, както при кърмене. Общо взето около 1 година цедене е рекордът на майките, даващи изцедена кърма от шише. Така че ти си свършила страхотна работа, поздравления!

Прочетох, че даваш на сина си само веднъж шише с издецена кърма, а останалото замразяваш. С каква цел го пазиш? Би могла да даваш и по-често, стига да имаш количества, на тази възраст все още млякото им е съществена част от менюто. 300 и повече мл на ден не са много за бебето Simple Smile

# 4
  Синът ми е с цепка на небцето и за това се цедя. Сега Юни ще му правят операция и я събирам, за да мога да имам за там, защото в болницата пак ще се цедя, но не знам колко ще имам възможност.
  Сега се цедя по 5 пъти на ден.
  Като се замислих наближава време пак да ми идва и дано да е от това.
  Той сам си направи 4 хранения,а и вечер не си пий мляко с кеф както преди.
  Вечер се буди, но със сигурност не е гладен. Доста ни мъчат зъбките. И аз в малкто време, в което той спи не спа и аз ще съм като зомби през деня.

# 5
  • Германия
Освен по-често цедене, вече има положителни отзиви и за това   Wink

# 6
  • Анкх-Морпорк
Дес, след операцията много няма да му е до ядене... Първите дни ядат колкото да не е без хич, а после вече ще сте си у дома. За цедене не се притеснявай, отделението е доста човешки уредено, не вярвам някой да ти пречи, а и стаите са за по 2 души само и често оставят майката и детенцето сами.
Желая ви успех!  Hug

# 7
Кърмата се увеличава и с някои храни - суров лук, маслини, яйца. Другото са го написали преди мен.

# 8
  Мерси на всички за отговорите ви. Намаляването се е дължало на МЦ, който ме изненада с 8 дена.

# 9
Здравейте, аз мога да кажа при мен как действат нещата.
Аз имам близнаци на 8 месеца и сме само на кърма от 2 им ден, родиха се недоносени и за това започнах да се цедя. До ден днешен се цедя ( с две помпи на Анвент) и слава богу кърмата им стига. Имам замразена над 20литра, която още не съм използвала, като захранвам и трето дете.

Как увеличих и стимулирам кърмата си :
1/ В началото се цедях по 10 пъти на ден (беше лесно, бебетата бяха в Токуда).
2/ Пия по 2 литра български лактогонен чай на ден и ям доста жито с много сурови орехи.
3/ И нещото,което супер мн ми помага е lactation up  (http://www.kurmene.bg/index.php?p=2) Него го пия когато имам лактационна криза.
Да си кажа, че от 3 меесец имам цикъл и около цикъл, 5-6 дни кърмата ми намалява. Тогава пия мн чай, ям жито и пия lactation-на.
Сега се цедя по 4-5 пъти на ден, все още около 1200мл-1300мл за 24 часа, но винаги запазвам НОЩНОТО ЦЕДЕНЕ.

# 10
  nikolina-pikolina, освен едно голямо браво, друго не мога да ти кажа.

# 11
nikolina-pikolina, ти си герой!!! 

# 12
  • Пловдив
Браво, вие сте героини Wink Аз не мога да си представя и през нощта (след 24 ч) да се цедя Crazy Без това цеденето е толкова неприятно и досадно. Кога остава за малко сън ? Аз ли съм слаба, или наистина е трудно  Cry ?

# 13
Светла, на мен определено цеденето не ми е нито досадно, нито гадно, то ми е като кърменето. трябва да е с желания. Аз си пускам някой филм и си гледам и се цедя, но аз съм с две помпи и изпомпвам около 300мл за 15 мин.

# 14
  Аз да си призная, че вече ми е писнало от това цедене. Поне аз няма възможност да седна и на спокойствие да се изцедя. Аз допуснах и грешки в началото, и никога не съм има в изобили и съм в постоянна борба с кърмата. Но лично аз съм повече и от доволна, че и дотук изкарахме. Ще се опитам до годинката му и ще спирам, че като си вида помпата и ме хваща лудост Crazy

Общи условия

Активация на акаунт