Кърменето-невъзможно

• 1 224
  • 18
  •   1
Отговори
Момичета ,имам нужда от помощта ви за следния проблем :

Когато бебчето ми навърши 2-3 седмици започна да се държи странно по време на кърмене-извърта глава встрани ,опъва се назад ,започва да маха с ръчички ,да рита с крачета и да плаче .Чува се пукане в корема ,често има и газове .Всичко говори за някакъв дискомфорт в корема .
Интересно е ,че когато го махна от гърдата не плаче ,успокоява се ,просто стои гладен и си хапе юмручетата и постепенно става неспокоен .Хранене има само когато е полусъбуден-трябва да го хвана точно в момента на събуждане.Когато отвори очи-вече не може да суче -започва пак да се извърта и опъва.Налага се да го приспивам ,за да го храня ,а това става все по-трудно ,защото вече не спи толкова много .Времето ни минава в опити за приспиване и хранене.Едно хранене продължава 2-3 часа и идва време за следващото кърмене .Така минава целият ден.
Опитвам да дохранвам с изцедена кърма ,но не иска да пие от шише ,нито с лъжичка ,чашка ,капкомер .Минимални количества давам със спринцовка ,но не му харесва и плаче.
Гастроентерологът изписа Атропин-нямаше никакъв ефект.След това изписа Мотилиум и Зантак-също без подобрение .Според нея този период се израства ,но на мен ми се струва ,че няма край .
Пробвахме с хомеопатия -също няма резултат .

Има ли майка ,чието дете е имало подобно държание по време на хранене ?Как се е справила ?
Вече не знам към кого да се обърна  Tired

# 1
Не знам дали ще съм ти от помощ, защото когато моят отказва да яде, просто го оставям, като погладува и му отмине каквото му е било, сам се връща към сучене. Но ако наистина проблема е в коремчето силно ти препоръчвам Инфакол. При нас се оказаха магически тези капки Praynig . При нас се оказа, че детето е с лактозна непоносимост и беше страшно с коликите. На 5м. започнах да давам Инфакол и всичко стана като по книжките. Разбира се пазя диета, но вече си позволявам все повече неща.
 Hug Успех!

# 2
... когато моят отказва да яде, просто го оставям, като погладува и му отмине каквото му е било, сам се връща към сучене...
Колкото и да гладува ,не може да суче ако е буден.Започва да се извива и плаче още в самото начало на кърменето .
Инфакол не е ли за колики .Аз мисля ,че при нас не са точно колики ,защото когато го отделя от гърдата се успокоява ,а при коликите има плач часове наред и са в определен момент от деня ,докато при нас е при всяко хранене това състояние .

# 3

Когато бебчето ми навърши 2-3 седмици започна да се държи странно по време на кърмене-извърта глава встрани ,опъва се назад ,започва да маха с ръчички ,да рита с крачета и да плаче .Чува се пукане в корема ,често има и газове .Всичко говори за някакъв дискомфорт в корема .

-да,-колики;

Освен Инфакол (или Лефакс), давай на всяко хранене и Колийф (те са именно за лактазата-причина за коликите; ензимни капки са)-определено имат ефект Peace
Ограничи приема на газообразуващи храни и прясно мляко;
Дърпането от гърда може и да е поради силната струя в началото..пробвай в началото да изцедиш леко и после да дадеш да суче; също и в сънено с-е..

# 4
Благодаря ви много за отговорите !
Не е от силната струя-това го минахме и знам как реагира в такава ситуация .
Започнах да давам Инфакол ,засега няма промяна .Трудно е да се дава преди хранене каквото и да е ,защото това означава да го събудя(иначе няма как да го преглътне) ,което пък означава да нямам хранене.Няма вариант да се храни когато е буден-убедих се в това  1000%  Tired.
На големия ми син съм давала Колийф ,те пък се разтваряха даже в кърма .
Силно се надявам да са просто колики ,защото това означава да отшумят към края на 3. месец ,което е скоро  Praynig !

# 5
Това все едно аз съм го писала за моето бебе! Е почти същото...и при нас е един рев, когато стане време за хранене - бори се, рита, реве... но пък виж като и дам шише го изпива на един дъх. При това 2 дни примерно се храни от гърда без проблем, а на третия отказва... аз вече се отчаях, че мога да намеря причина и като не иска се цедя и давам от шише, въпреки че знам че не трябва да я свиквам. При нас не проработи оставянето да гладува - изнервя се още повече, нито пък да е полузаспала. Ще ми е интересно да чуя мнения по въпроса и да следя темата. Успех с кърменето и се надявам скоро да не е невъзможно!

# 6
Това все едно аз съм го писала за моето бебе!

Да, и аз така.

clover_d, само едно ще ти помогне, миличка - ТЪРПЕНИЕ.
Това всичкото е наистина от дискомфорт в стомаха, от незрялата храносмилателна система. Синът ми правеше абсолютно същото. Шише приемаше, но аз не приемах да го храня с шише, затова просто правех онова, което ти правиш - хващах да го храня, когато е полубуден, когато е още сънен и т.н. И това помагаше.
Отделно да спомена, че никакви капки при нас не помагаха - нито Инфакол, нито Колийф, нито другите. Тоест - да не се шашкаш, че не му помагаш, а пък на останалите действат. Не е така, всичко е индивидуално.

Ще отмине, не се притеснявай!
Трябва ти да знаеш само едно - много търпение, гушкане и любов. Hug

# 7
Много ми помагате с отговорите си ,защото си мислех ,че съм единствена с този проблем  Hug .
Наистина е голямо изпитание .
Щастливата ,гушкам го и си поплаквам с него даже .Като го гледам как се мъчи ,а с друго не мога да му помогна  Sad .
А кога синът ти израстна този проблем ?Знам ,че е индивидуално ,но-все пак  Rolling Eyes .

Dahila ,аз също се страхувах да не свикне с шише и да отказва гърда ,но при сегашните обстоятелства бих дала всичко поне от шише да пие ,защото отказва всякакви методи за дохранване .Само от гърдата иска ,което по принцип е добре ,но в нашия случай е проблем.

# 8
А пробвала ли си да смениш позата на кърмене? Моят например е най-спокоен като се кърмим легнали.

# 9
А пробвала ли си да смениш позата на кърмене? Моят например е най-спокоен като се кърмим легнали.
Всъщност в 95% от случаите и аз така кърмя ,най-малко го боли така.Другата поза е "кръстосана люлка" ,но през последните 2 с-ци само легнали можем .

# 10
Може би си струва да се обърнеш към консултант по кърмене? Тъй като освен общите идеи, съвети, всеки случай е наистина различен, сигурно ще бъде полезно някой, който има най-много опит, евентуално да чуе/види как точно стоят нещата при вас и да даде полезни насоки.
Пожелавам ви успешно и бързо справяне с проблема! Simple Smile

# 11
Може би си струва да се обърнеш към консултант по кърмене? ...

Поддържам  контакт  с такъв специалист още от преди да родя  Flutter .

...
Има ли майка ,чието дете е имало подобно държание по време на хранене ?Как се е справила ?

-това беше основният въпрос  Peace

# 12
Може би си струва да се обърнеш към консултант по кърмене? ...

Поддържам  контакт  с такъв специалист още от преди да родя  Flutter .

...

-това беше основният въпрос  Peace

Чудесно!  Simple Smile
Още веднъж - успех!

# 13
clover_d, да, и аз си поплаквах.
Не си спомням точно кога отмина, стори ми на мене цяла вечност, разбира се.
Със сигурност беше между третия и четвъртия месец.
Всичко, което описваш ми е много трудно, и всъщност тук дори и консултант по кърмене няма какво толкова да направи, това е нещо, което трябва да се израсте от самото бебе.
Единственото, което можем да правим е да търсим начини, които успокояват бебчето - при едни действа едно, при други - друго.

Сега се сетих нещо важно, как не го казах по рано... ooooh!
Много ни помогнаха петте правила на Д-р Карп
, в мрежата има описано точно за какво става въпрос, ако не успееш да намериш - пиши, ще ти пусна линк. Става въпрос за едновременно прилагане на три неща - повиване(ама не като едновремешното), люшкане, шъткане(или друг монотонен шум - бял шум го наричат - сешоар например) и в това положение кърменето си е възможно отвсякъде:)

# 14
Здравейте,

Кловър  Hug

Моят син има същите реакции по време на кърмене. Много е неприятно в един от най-интимните моменти с бебчето си да не може да се насаладиш. И ми е много мъчно като го гледам как се мъчи. Също като при Кловър не желае да суче от шише- обича само натуралното  Heart EyesПреди време бях пробвала да го храня с шише докато ми зарастнат зърната- беше още по-голям кошмар. Иначе залъгалката си я обича. При нас това, което помага е кърменето права като се разхождам и поклащам и в същото време съм му сложила шапчица, която му покрива очите и така се успокоява временно и си посуква. И това ми коства много ценна енергия-направо имам дни, в които съм като призрак. Последните дни доста отслабнах- даже са ми широки дрехите от преди да забременея  Shocked

Щасливата, звучи ми оптимистично споделеното, че ще отшуми този проблем. Чак не мога да повярвам, че кърменето може да протече нормално и спокойно-така ли беше при вас след като се оправи бебчето? Имаше ли пак проблем с коремчето при захранване? Ти кога започна захранването? Права си, че консултанта няма  с какво толкова да помогне.  Hug

Аз бях пробвала да му шъткам или да му приказвам докато суче, но още повече се раздразва така и затова мълча докато хапва.

Общи условия

Активация на акаунт