Когато бебчето ми навърши 2-3 седмици започна да се държи странно по време на кърмене-извърта глава встрани ,опъва се назад ,започва да маха с ръчички ,да рита с крачета и да плаче .Чува се пукане в корема ,често има и газове .Всичко говори за някакъв дискомфорт в корема .
Интересно е ,че когато го махна от гърдата не плаче ,успокоява се ,просто стои гладен и си хапе юмручетата и постепенно става неспокоен .Хранене има само когато е полусъбуден-трябва да го хвана точно в момента на събуждане.Когато отвори очи-вече не може да суче -започва пак да се извърта и опъва.Налага се да го приспивам ,за да го храня ,а това става все по-трудно ,защото вече не спи толкова много .Времето ни минава в опити за приспиване и хранене.Едно хранене продължава 2-3 часа и идва време за следващото кърмене .Така минава целият ден.
Опитвам да дохранвам с изцедена кърма ,но не иска да пие от шише ,нито с лъжичка ,чашка ,капкомер .Минимални количества давам със спринцовка ,но не му харесва и плаче.
Гастроентерологът изписа Атропин-нямаше никакъв ефект.След това изписа Мотилиум и Зантак-също без подобрение .Според нея този период се израства ,но на мен ми се струва ,че няма край .
Пробвахме с хомеопатия -също няма резултат .
Има ли майка ,чието дете е имало подобно държание по време на хранене ?Как се е справила ?
Вече не знам към кого да се обърна
. При нас се оказа, че детето е с лактозна непоносимост и беше страшно с коликите. На 5м. започнах да давам Инфакол и всичко стана като по книжките. Разбира се пазя диета, но вече си позволявам все повече неща.
Успех! 
.
.
Преди време бях пробвала да го храня с шише докато ми зарастнат зърната- беше още по-голям кошмар. Иначе залъгалката си я обича. При нас това, което помага е кърменето права като се разхождам и поклащам и в същото време съм му сложила шапчица, която му покрива очите и така се успокоява временно и си посуква. И това ми коства много ценна енергия-направо имам дни, в които съм като призрак. Последните дни доста отслабнах- даже са ми широки дрехите от преди да забременея