Кърменето-невъзможно

• 1 228
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
имала съм няколко такива периода в кърмаческата си практика, кой от кой по кошмарни. коликите не бяха чак толкова страшни, а и ги овладявахме с хомеопатия, но това дете към 3-я месец като рече "не" и се видях в чудо. пускала съм подобна тема някъде назад. така и не разбрах причината. в общи линии тези периоди продължаваха по месец, месец и половина (май бяха общо 3 на брой). ами какво да ви кажа - търпение. прилагала съм всичко - смяна на пози (коя от коя по абсурдни и смешни, но на мен никак не ми беше смешно), люшкане, шъткане, навън, вкъщи, на светло, на тъмно, на шум, на тишина, голи и двамата (т.нар. кожа до кожа), затопляне на коремчето и вече наистина не се сещам какво още. всяко имаше своя временен ефект и след това пак същото. но колкото и да не ви се вярва това отшумява и се израства. търпение и пак търпение, знам колко е изнервящо..  Peace

# 16
anji_86, да, отшумява, и да - кърменето става най-прекрасното, спокойно, интимно и невероятно преживяване на света. Преливаща любов от тебе към малкото създание и от малкото създание към тебе.  Peace Hug

За петте правила на Д-р Карп - не случайно се казват "петте", защото това са пет условия, които трябва да изпълняваш едновременно, а не само едното или две от тях - тоест - наистина само шъткането може и да не помогне. Важна е едновременността за резултата.

# 17
...
Сега се сетих нещо важно, как не го казах по рано... ooooh!
Много ни помогнаха петте правила на Д-р Карп
, в мрежата има описано точно за какво става въпрос, ако не успееш да намериш - пиши, ще ти пусна линк. Става въпрос за едновременно прилагане на три неща - повиване(ама не като едновремешното), люшкане, шъткане(или друг монотонен шум - бял шум го наричат - сешоар например) и в това положение кърменето си е възможно отвсякъдеSimple Smile
За съжаление при нас не е възможно и при тези условия  Tired .
Кърменето ми е все по-трудно ,все по-малки количества изсуква в просъница и заспива дълбоко или го почват болките.Ей сега ги цъкаше по 20-30 грама и накрая повърна на фонтан .Час и половина кърмене отиде по дяволите .

А отлагали ли сте ваксини заради това състояние ?
Не ми се струва редно да го ваксинират при това положение ,но джипито някак си не ми вярва ,че е сериозно положението .Казва ,че наддава и това е  Crossing Arms

# 18
  • Русе

[/quote]

А отлагали ли сте ваксини заради това състояние ?
Не ми се струва редно да го ваксинират при това положение ,но джипито някак си не ми вярва ,че е сериозно положението .Казва ,че наддава и това е  Crossing Arms
[/quote]
 Честно да ви кажа, аз имам съмнение че беше от ваксината при нас. Биха ни я със закъснение, вместо на 2 месеца на 3 и половина, защото нямаше налични. Ами детето преди това беше спокойно, имаше малко колики само през 1ви месец, а като й биха ваксината, се промени. Започна да се държи по начина, който описвате. Не искаше да яде, върти глава, плач, гънки и чупки, безпокойство и нервност, които преди това не съм наблюдавала. И така около 2 седмици. Сега пак идва време за втората ваксина- направо не ми се мисли.

Общи условия

Активация на акаунт