Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Възможно ли е да започнете да храните бебето само от вас, макар и по-често, колкото има нужда? Как да го откажете от биберона и има ли надежда за това?
Как да откажа бебето от шишето и има ли надежда за успех?
Какви са основните препоръки за увеличаване на производството на кърма и съвети за кърмене?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Възможно ли е да започнете да храните бебето само от вас, макар и по-често, колкото има нужда? Как да го откажете от биберона и има ли надежда за това?
Не, не е късно да започнете бебето да се храни само от вас. Можете постепенно да го откажете от биберона чрез увеличаване на честотата на кърмене до всеки 2 часа, като избягвате прекъсването му по време на хранене и използване на компреси за кърмене. Препоръчително е също така да премахнете шишето с добавка и да осигурите адекватна хидратация, хранене и гушкане кожа до кожа за стимулиране на лактацията.
-
Как да откажа бебето от шишето и има ли надежда за успех?
-
Какви са основните препоръки за увеличаване на производството на кърма и съвети за кърмене?
За да увеличите производството на кърма, важно е да увеличите честотата на кърмене, да използвате топли компреси по време на кърмене, да премахнете или намалите използването на шишета с добавка, поддържайте или увеличавайте приемането вода и осигурете консумацията питателна и разнообразна храна. Освен това насърчаването носенето кожа до кожа с бебето е от съществено значение за стимулиране на лактацията. Мотивацията и ангажираността на майката са от решаващо значение за успешно кърмене, а честото хранене, включително през нощта, може да помогне за увеличаване на производството на мляко.
-
Какви са нормалните реакции на бебетата по време на кърмене?
-
Какви са препоръчителните количества мляко за различни възрастови групи бебета?
Поговорих с една бивша акушерка и тя сякаш ме отряза с репликата от заглавието на темата, късно било, то е научено да търси по-лесния начин, хапва малко от мен и търси останалото от бибата.
След разказа какво и как е станало при нас и тя ме посъветва да се изцеждам и да давам от шише. Огънах се...

Дано да успея да ги приложа, дано успея поне 2-3 шишета да махна от храненето, през другото време да суче само от мен.
ядене цял час, и след максумум час пак сме гладни, като през цялото време напрежение и нерви от страна на бебчето. Може ли постоянно да се виси на гърда, имам да правя и други дейности, да пера, да гладя, пазарувам. Опитах, имах желание, но явно е късно. Коства ми много отчаяние, а и ми е мъчно да гледам бебчето си ревящо.