Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXVII

• 62 089
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Препоръчайте ми филми свързани с красотите на Италия-Венеция Heart Eyes

Сещам се за ето този. На мен ми е много любим.

Гледах Gomorra. Много дълъг филм, почти документален си е за мен, с много герои, на няколко пъти мислех да се откажа да го догледам и не успях Simple Smile. Ако някой обича филми за мафията, сигурно ще му хареса.

# 706
  • Далече
Гледах новата екранизация на Jane Eyre   и ми хареса. Препоръчвам, особено за феновете на романа. Искаше ми се да е малко по - дълъг Mr. Green, което е странно защото аз по принцип не обичам филми повече от 2 часа.
Май не съм гледала много от предишните версии та не мога да направя сравнение , но смятам че Michael Fassbender и Mia Wasikowska се справят добре.

# 707
  • In The Middle Of Nowhere
Гледах новата екранизация на Jane Eyre  и ми хареса. Препоръчвам, особено за феновете на романа. Искаше ми се да е малко по - дълъг Mr. Green, което е странно защото аз по принцип не обичам филми повече от 2 часа.
Май не съм гледала много от предишните версии та не мога да направя сравнение , но смятам че Michael Fassbender и Mia Wasikowska се справят добре.

Аз пък понеже съм гледала предната версия от 2006г. и тази ми се стори като бледо подобие. Наистина беше кратка и сякаш умишлено са се стараели да избягват прилики с предходните. Майкъл Фасбендър аз го харесвам, но не ми беше достатъчен за да ми хареса целия филм. И въобще играта на всички беше ужасно дървена.
Онази Джейн няма как да забравиш, докато тази на Мия Вашиковска... Горещо ти препоръчвам предходната екранизация, ако не си я гледала разбира се  Peace

# 708
Гледах The Way Back и не препоръчвам.
Изключително много ме издразни и не го догледах.
За последен път правя опит да гледам американски филм с руска/съветска тематика.
Не ги разбират тези неща американските режисьори и това си е. Личи си, че са чели Солженицин, но отгоре-отгоре.
И Колин Фарел ми е изключително нелеп в ролята на руснак.
А диалозите са направо смешни, в един момент всяка втора дума им беше "Сталин" или "комунистите". Така се уляха с антисъветската пропаганда, сякаш не са разбрали, че студената война свърши преди 20-ина години.
Препоръчайте някой руски филм с подобна тематика, за да си оправя лошия вкус, който ми остана в устата.

# 709
  • Somewhere far away
Thor - богът на гръмотевиците..

Е да да, ама не. Никакъв бог не видях нищо което да представя наистина скандинавската митология ... по-скоро си беше чиста подигравка с митологията!

Сигурно много хора го харесват , но на мен пък ми е прекалено модернистично направен... язък само че дедо Антъни е такъв голям актьор пък играе в такъв преиначен филм. Тва е митология алоу, а боговете едва ли са имали железни ходещи роботи за убиване! Или пък мостът... или пък Хаймдал - черен?! Извинете, но в северната митология никъде не пише че е имало черни и негри. И изобщо освен че се разхождаха в разни лъскави доспехи друго нищо не видях  в тоя филм. Нито митологията представено истинно, нито акьторите се справиха добре. Може би единствено актьорът който играеше Локи ми хареса, имаше някаква сила в погледа и злоба, а той е наистина един от най-злите и лоши богове, но също и противоречива фигура защото е близък на Один... и затова беше доста добре изигран... поне този персонаж беше добър!

А пък Натали портман се хилеше като че ли е третокласничка и за пръв път вижда мъж. Няма да коментирам повече, че се дразня. Захаросани истории.

Филмът показа тотално непознаване на скандинавската митология... много жалко.

# 710
The Perfect Host (Перфектният домакин)
Интересен психотрилър, на моменти - забавен. Актьорите се справиха с ролите много добре. Хареса ми.

Гледах и Jane Eyre и се присъединявам към това мнение:
Майкъл Фасбендър аз го харесвам, но не ми беше достатъчен за да ми хареса целия филм. И въобще играта на всички беше ужасно дървена.
Онази Джейн няма как да забравиш, докато тази на Мия Вашиковска...
Не можах да възприема Мия като Джейн и това ме дразнеше през цялото време, но пък Майкъл беше прекрасен  Heart Eyes

# 711
  • Далече
Хм.., аз харесах Мия като Джейн, много ми се доближава до книгата. Фасбендър (на него съм му фенка) нямаше достатъчно екранно време, за да покаже добре на какво е способен, та от него можеше и още  Simple Smile. Но самата екранизация ми беше много свежа и красива. Просто някак си трябваше още 20- тина минути..

Сега гледах за тази версия от 2006 в имдб, но то всъщност е мини-сериал за телевизията и е 200 минути. Предполагам историята е разгърната по добре и не е така сбита , но едва ли ще е толкова добре направена визуално като кино версията...Ще взема да я гледам, но да мине малко време след тази..

# 712
  • София
Alica, препоръчвам ти (а и на останалите дами тук) версията от 2006. Аз гледах първо нея и останалите версии някак ми бледнеят.
В темата за Почитателите на филми по Джейн Остин и други с подобна тематика, доста се разисква този въпрос и ако желаеш заповядай при нас.

# 713
Момичета някакви отзиви за филмите "По приятелски" с Дж.Тъмбърлейк и Мила Куинс и
за "Конан - варварина" - Дж.Мамоа ми е любимец? Grinning

# 714
И на мен версията на Jane Eyre от 2006 много ми хареса. Не се и усеща, че е 200 минути. (е за кино не става).

# 715

Love Birds - видях, че е вече е споменат в друга тема, но нищо. Не се сещам за други новозеландски филми, на които да съм попадала. Макар да не забелязах някаква особена национална или географска специфика. Филмът разказва стандартна романтична история, която може да се е случила навсякъде по света... само дето патицата щеше да е някакъв друг вид  Grinning

Много ведро и приятно филмче  Flutter Присъствието на животинки във филмчетата внася топлина и повече човечност, отколкото присъствието на хората, май  Joy Почти целият саундтрак на филма е от песни на Куин, много точно ситуирани - който харесва групата ще хареса и филма  Laughing, аз толкова много Куин в един филм не съм срещала  Laughing  Wink

# 716
  • София
The Other Woman просто не харесвам Натали Портман и това си е...не мога да дам обективно мнение. Моята оценка е 4/10 Confused

# 717
Момичета някакви отзиви за филмите "По приятелски" с Дж.Тъмбърлейк и Мила Куинс и
за "Конан - варварина" - Дж.Мамоа ми е любимец? Grinning

Днес гледах "По приятелски" , нищо особено, особено пък играта на Тимбърлейк, не ми допадна, лично мое мнение.

# 718
По препоръка от една друга тема /там е много нажежено положението по отношение на Беноа  Wink / изгледах Le Refuge на François Ozon. Много благодаря за този филм на joy_r. Изключително нежен и красив филм. На почитателите на динамиката в киното той не би се харесал, но на хората, които търсят красотата отвъд очевидното мисля, че ще им допадне. Отново моя любима тема - любовта, там където най-малко я очакваме, решения, които знаем, че са верните, но дълбоко нараняват. Филм, изнесен само от двама актьори, но те в нито един момент не са в повече или пък отсъстващи. Много различен от може би най-известния филм на Озон "Осем жени", но 100% европейско кино /каквото и да стои зад този етикет/. Препоръчвам, с уточнение, че нещата се случват бавно.

# 719
По препоръка от една друга тема /там е много нажежено положението по отношение на Беноа  Wink / изгледах Le Refuge на François Ozon. Много благодаря за този филм на joy_r. Изключително нежен и красив филм. На почитателите на динамиката в киното той не би се харесал, но на хората, които търсят красотата отвъд очевидното мисля, че ще им допадне. Отново моя любима тема - любовта, там където най-малко я очакваме, решения, които знаем, че са верните, но дълбоко нараняват. Филм, изнесен само от двама актьори, но те в нито един момент не са в повече или пък отсъстващи. Много различен от може би най-известния филм на Озон "Осем жени", но 100% европейско кино /каквото и да стои зад този етикет/. Препоръчвам, с уточнение, че нещата се случват бавно.

Веселинка в коя тема  пишат за Беноа ? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт