Коя е най-добрата: лазерна, фото или елос епилацията ... 2

• 62 036
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
  • в 1001-та нощ
според мен най-се повлияват мищниците и най-трайно .... от 5г съм "плешива" там  newsm78

може би интимът и мищниците са зоните, които не се излагат на слънце и това има отношение  newsm78

# 466
  • В La Redoute и по света
Идвам за отчет след 4 процедури на мишници и интим 5:
Мишниците - едната е без косъм, другата с десетина. Сега съм в очакване на обрасването, защото реших да не правя мишници следващите 2 пъти, за да проверя какво ще стане.
Интим - там се боря упорито. Но периодично се появяват на оголените преди това места. Ще правя интим още 2 пъти максимум. Последния път ме сложи на максимум и определено се накъдрих Simple Smile
И да видим, дали ще има ефект.
Ако на мишниците не поникнат следващите 2 месеца, определено ще продължа интима, защото като хормонална зона предполагам, се повлиява по-трудно.

# 467
  • в 1001-та нощ
хормонална зона  newsm78 не бих казала, хормони се отделят от жлезите и се пренасят с кръвта  newsm78, лицето се повлиява по-трудно  newsm78

# 468
Unicorn, ти къде си правиш процедурите?

# 469
  • В La Redoute и по света
хормонална зона  newsm78 не бих казала, хормони се отделят от жлезите и се пренасят с кръвта  newsm78, лицето се повлиява по-трудно  newsm78
Лицето се повлиява по-трудно. Но в крайна сметка всичко си е до човек. Това което масово прочетох, при мен се случи с лазерна още преди 6-7 години. След като изпопадат, спреш ли процедурите, обрасваш наново.
Ако и сега това се случи, а то вероятно точно това ще стане, значи тук вероятно няма човек без косми.

ПП. Колега, който също си е правил, сподели, че при него ефекта е траял около 4 месеца.

# 470
  • в 1001-та нощ
препоръчва се през 6м да има поддържаща процедура  Peace

# 471
 мисля , че не зависи от човека, а по скоро от апарата с който се третират зоните! Сега пазара е замлян от евтини апарати с които не може да се постигне ама никакъв траен ефект. Confused

# 472
Ти къде си прави елоса?
Ами аз ходя в Бояна, в Хил клиник. Работя малко по-надолу, на бул. България и ми е супер близо и удобно с колата да ги посещавам след работа. И понеже имам сантименти и респект към тяхната дерматоложка, гледам там да си правя каквото мога.  Peace

Здравей,а би ли споделила от към цени как стоят нещата?Доколкото зная там май е доста скъпо newsm78 Благодаря ти предварително!  bouquet
А бе, кризата и конкуренцията са си сериозен фактор за всички. Хил клиник не е изключение. Цените са им същите като на още две-три места, които съм проверявала, и от приятелки като съм разпитвала.
Пускат и оферти чат-пат, което пак си е далавера.
Космите ми струваха мисля 70 лв мишниците и съм доволна! VelaShape като съм ходила, ми излизаше 60 или 70 лева, което пак се преживява.
Общо взето изглеждат по-лъскаво отколкото всъщност е на касата Simple Smile

Освен това д-р Валянова е наистина грижовна, и понякога подарява тест-процедура (третирах си така един белег от операция и вярно има разлика!), или прави допълнителна отстъпка, та съм им от "контингента" на редовните Simple Smile

# 473
била съм само на лазерна и съм доволна, чувала съм за изгаряния понякога, но никога не ми се е случвало

# 474
Какво ти - една колежка в офиса има пигментно петно като родилен белг над горната устна! Вече година не се маха, нито се избелва....  #Crazy

# 475
Здравейте, момичета. Ровейки се за  нещо друго, попаднах на тази тема и след като изчетох последните страници реших да се включа. Започвам с това, че през последните години работя именно в място, където едно от нещата, които се правят е т.нар. трайно обезкосмяване. Умишлено няма да кажа от кой вид и подчертавам, че ще се постарая да не правя реклама или анти такава на места и студиа, занимаващи се също с това. Смея да твърдя, че съм запозната в детайли и с фотото и лазерната и елос епилацията.
Фотоепилацията е единствено за черни косми и бяла(светла) кожа. Ефективна е само до първите 2-3 процедури. При нея или има ефект от първата процедура или няма. Няма такова чудо като да започнеш да виждаш ефекта след 5та(примерно) процедура. Той или се вижда още след първата или не. Нямате ли такъв (окапване на поне 30-40% от космите)- сменяйте мястото. Ефективна е само за първите 2-3 процедури, тъй като след това косъма изсветлява и изтънява, което го прави почти "невидим" (казано образно) за фотоепилатора, съответно не му въздейства
При лазерната и елос епилацията ефекта трябва да е видим също още след 1-вата процедура. Но за разлика от фотоепилаторите, вече има редица апарати, справящи се и със светлите и изтънели косми.
Винаги, когато имате ефект, той ще е "Уауу"  от първата процедура и не толкова впечатляващ от следващите, тъй като един път вече повлияни тези косми са 1. намалели значителни като брой 2. са по- нежни и не толкова дразнещи. Затова ви се струва, че като първият път толкова не ви боли по- нататък и толкова много "гадинки" не са падали:)
Разликата в цените между различните видове епилации е огромна. Обяснението е просто - цените на апаратите са различни - от мн. евтини до мн. скъпи. Оттам освен разликите в цените идва и качеството(което всъщност е най- важното) и разликата и в ценза на лицата, които могат и извършват тези процедури- от козметички до квалифицирани лекари. Просто се интересувайте  с какво ви правят и какви лица ви обработват.
Обезкосмяване завинаги няма!!! А броят на процедурите за трайно такова, при всеки човек е индивидуален, но доказано във времето- при тяло по- бързо се постига ефект, отколкото при лице. И това зависи и от хормони, и от ген ( наистина и той има значение!) и от тип косъм.
Но от качествено направената епилация винаги има резултат и си е наистина улеснение:)Мн. дълъг пост стана, но се надявам, че ще улесни някои от вас в тази неравна космена битка bowuu

# 476
  • София
Здравейте!
Аз си правя интим във Версус, наскоро започнах горна устна, планирала съм подбедрици и подмишници. Естествено, разширих обсега на действие с новите зони, защото съм доволна  Simple Smile И защото есен-зима е най-подходящото време за лазерна епилация.

За всички, които никога не са се подлагали на такъв тип епилация ще кажа следното: боли. Е, не кански, но си боли. Няма такъв филм като "напълно безболезнено", както се рекламират нЕкои салони.
Лазерът във Версус е супер ефективен, има прекрасно охлаждане и пак си боцка. Не мога да си представя какво болезнено пържене пада при фотоепилацията, пък и не искам  Laughing

Препоръчвам промоцията през Грабо, която тече в момента, много изгодно излиза
http://grabo.bg/sofia/nad-70-otstapka-za-lazerna-epilatziia-na-i … -vav-versus-0t5gf
Всичко, което си правя ми е в някаква промоция (хи-хи), даже мишничките са ми безплатни  Whistling

Поздрави и успешно обезкосмяване!!!  Simple Smile

# 477
Здравейте!
Вчера  бях на първа процедура фотоепилация (подмишници),силата на импулса беше 29,без охлаждащ гел.
Кожата ми е много светла,а косъма тъмен(почти черен),според козметичката може да не се наложи да правя 6 или 8 процедури.
Интересува ме,добра ли е тази сила на импулса или да мина на по-висока,при следващата процедура. newsm78

# 478
  • в 1001-та нощ
a_n_g_e_ll  Hug благодаря за споделеното мнение  Hug

Можеш ли да степенуваш по твоя преценка кой тип е най-удачен и ако може на лични къде работиш   bouquet

Правила съм само интим и мищници, на 2 различни места - през 3г - с огромен процент опадли косми още с първата процедура, явно съм подходяща, първия път правих 3 процедури, втория - 5  Peace  Много бяла кожа и много тъмни косми  Peace

# 479
angell,Много полезен пост,благодаря и аз   bouquet
Кажете къде си правите фотоепилация и сте доволни от резултат-за София става въпрос.За първи път ще ми е и се чудя на къде да се насоча.Разгледах цените на Хилклиник,че ми се искаше там да направя първа процедура с елос,но ми се струва много скъпо ooooh!

Последна редакция: ср, 26 окт 2011, 10:31 от mama nely

Общи условия

Активация на акаунт