Коя е най-добрата: лазерна, фото или елос епилацията ... 2

• 62 007
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Tanch, космите ми се появиха преди 7-8 години, тогава направих пълни изследвания(хормонални),
нямах никакви проблеми, сега скоро не сам си правила, гинеколога ми ме съветва да не правя, естествения цвят на косата и веждите са ми черни, ... може и да съм наследила от майка ми нещо, тя има леко окосмяване по брадичката но това е от възрастта, аз съм на 31г., сигурно се е засилило от прекомерното скубане с пинсета знам ли , ... Confused

# 586
Няма логика от много скубане да се увеличат, не си ги бръснала все пак. Не знам от какво е, но причина трябва да има, макар че казваш, че са ти се появили като си била на 23 години някъде. Изведнъж ли се появиха, или постепенно?

# 587
  • в 1001-та нощ
Май така се получи. То за това една година не съм ходила, но ще ги предупредя следващия път да са по- внимателни. А иначе аз излизам от салона винаги с почервеняла горна устна, само от студа леко ми е поминавало по-бързо. Май е време да сменя студиото Rolling Eyes

Peace категорично го смени  Peace

kokor4eto  newsm78 преди време една мацка, която с това се занимава ми бе писала коя област с кой тип лъчение се обработва най-успешно, но бе да искам го загубих

за мен няма проблем да ги редуваш  Peace

# 588
преди време една мацка, която с това се занимава ми бе писала коя област с кой тип лъчение се обработва най-успешно, но бе да искам го загубих

Това ще е много ценно. Мацката да се обади или a.l.e.n.a ( в случай, че инф. е била пратена на ЛС и изтрита) да си провери мейла ( стари съобщение, изтрити също)  Whistling

# 589
Ще следя, ако някой сподели ценна информация....

# 590
  • в 1001-та нощ
аз ако потърся в темата ще я намеря - предполагам - беше писала тук и не помня как е станала комуникацията на лични - беше преди месеци

беше толкова хубаво ЛС, че  newsm78 ще ми е неудобно да я моля пак  Blush , но ако влезе - дано се съгласи  Blush

# 591
a.l.e.n.a аз отговорих преди няколко поста на kokor4eto, когато се чудеше дали са я претупали или не. Комбинацията лазер+фото е несъвместима поради следните причини: когато се прави епилация на лице, фотоепилаторът е приложим до около 2-рата процедура. След което е неприложим, тъй като косъма е изтънял и образно казано "обезцветен", което го прави "неуловим" за този тип апаратура. За лице са най- подходящи елос епилацията ( но с малко скептицизъм) и александритов лазер.
Към La vie - прочетох че преди 10 г. си правила лазер и си мн. разочарована. Ако не съм объркала нещо, четейки поста ти, да ти кажа, лазери в България има от около 7 години, най- вероятно са те заблудили, когато си правила трайна епилация. За изгарянето, което си получила, повярвай ми, и най- жестокото изгаряне с лазер/фото/електро или каквото и да е, не може да доведе до проблеми с костта. Мога да ти дам съвет, ако ми кажеш от кой град си, за това кои, къде и защо точно са добри, конкретно за твоя проблем. Ако искаш пиши на лични.
Kashmir, след толкова процедури, които си направила, би трябвало да имаш мн. добър ефект(ако си спазила последователността на посещенията), конкретно за тези зони, и си мисля, че трябва да се обърнеш към мястото, където си ги правила. Всяко уважаващо себе си подобно "заведение", за такива процедури, трябва да обсъди липсата на ефект с клиента, защо, как и да предложи някакво решение. Не са малко процедурите ти, и съответно парите, които си дала.

# 592
Днес бях на втора процедура(фотоепилация) и съм в очакване на резултати след няколко дни.   Simple Smile

# 593
Здравейте. Нова съм във форума и моля за извинение ако допусна някоя грешка. Искам да попитам някой ползвал ли е портативен-домашен фото епилатор. Мисля дали да си купя такъв на фирма Ремингтън, но понеже са доста скъпички искам мнение. Ако някой е ползвал такъв моля да ми напише впечатленията си.

# 594
Някой по-напред май питаше за трайността на Рефанските продукти. Та аз бих казала, че съм доволна от лосиона за тяло, относително траен аромат има наистина, а аз си избрах по-ненатрапчив вариант. Душ-гелът докато се къпя с него доста силно му се усеща аромата, но него не бих повторила да си го взема, просто защото не е мой тип точно за душ-гел, по-скоро ми е силен даже.

Искам и да попитам ако някой е ходил при д-р Христина Вълчева за пломба или почистване и дали е доволен?

Иии да използвам трибуната на този форум за да помоля отново за ваучети за елос епилация от Елос лазерен център  Praynig

# 595
Smilyana1212, на тази марка имаме машинка за постригване удома, и е наистина добра, качествена и от 5 години си работи перфектно! За епилацията изобщо не знам, но марката вдъхва доверие у мен, поне.

Колко са скъпи? По-рентабилно ли излиза отколкото курс процедури в клиника?  Thinking

# 596
  • в 1001-та нощ
a_n_g_e_ll  Hug благодаря, че се включи, да разбирам ли, че лазерът действа по начин различен от фотоепилатора?  Rolling Eyes

и ако може пак да споделиш за коя зона кой метод препоръчваш  Praynig Heart Eyes  bouquet

# 597
И при двата метода- лазер и фотоепилатор се използва светлина. Дотук с приликите. Лазерът работа с конкретна дължина на вълната според вида си(694 nm, 755 nm, 810 nm, 1200 nm). Дължината на вълната зависи от кристала на лазера (рубин, александрит, неодим...). Всичко що е лазер има кристал. Дължината на вълната на лазера си я представете като дълбочина на проникване на лазерният лъч. Лазерът, работи със селективна, строго насочена единствено и само към космената луковица светлина. Не въздейства върху околните тъкани. Всичко що е фотоепилатор, няма кристал. И работи с пулсова светлина, която прониква неселективно, на различна дълбочина (не въздейства само в един спектър на светлината, както лазера, а в няколко). Ето защо, светлината от фотоепилатора може да въздейства не само върху косъма, но и върху околни тъкани. Елос машините са образно казано комбинация между слаб фотоепилатор и слаб диоден лазер. Имат си както своите предимства, така и своите недостатъци. Но като цяло, елос-а го определям като не достатъчно надежден метод за трайна епилация. По скоро удачен компромис пред фотоепилацията.
Къде, с какво е удачно да третираме, за да наблюдаваме добър ефект? Лице- лазер или елос.
Зони по тялото, като бикини, крака, подмишници- фото (за първите няколко процедури), елос и лазер за остатъчните процедури от курса или целият такъв.
Надявам се, съм успяла да бъда полезна  Wink

# 598
  • в 1001-та нощ
Изключително  Peace благодаря  bouquet

Постът е прекрасен за 1 страница на следващата тема    bouquet

# 599
Еееее, благодаря ти a.l.e.n.a, приемам думите ти като комплимент, че добре съм се справила с обясненията Party Преотстъпвам ти авторското право да ги ползваш за следващата тема   Wink
Изчезвам за следващите няколко дни и ви пожелавам на всички  един прекрааааасен уикенд  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт