Октомврийче,дай на мама знак-ритни коремчето й с крак!

• 26 235
  • 721
  •   1
Отговори
# 120
Оххх,момичета,с тези болки вече се чувствам като някоя бабка на 70...Всичко ме боли,кръста най-много,но както казах и вчера-започнаха да ме болят и ребрата...Сега пък и като повървя повечко,започват да ме болят колената ooooh!Луда работа....И като спя на една страна,не знам как лежа,но рамото започва адски много да ме боли....Имам чувството,че трябва да спя на закачалка,за да се чувствам добре....По корем не може,по гръб не може,защото кръста ме боли,на страни не може заради рамената....Еееее,аман вече...Не знам кога ще мога да спя нормално....А за следващите месеци не искам и да си помислям...Освен всичко това,ще започне да ни тежи корема,ще ходим по-често до тоалетна,жегите ще ни измъчат Tired TiredУжас!!!

# 121
Sunny_Girl, Слънчооо, ще ти дърпам ушичките аз на тебе! Какво си се заоплаквала като някоя бабушкера? Naughty
Сега сериозно - мислиш ли, че може да е от матрака, на който спиш? Въпросът е и към другите момичета. Възможно е да не се разпределя тежестта на тялото добре и затова да се натоварват някои точки. В моята книжка пишеше, че с напредването на месеците удачна поза за спане  е настрани с леко свити крачета и възглавничка между коленете. Да ви кажа честно, у дома си купихме ортопедични възглавници и не ги заменям за нищо. Даже като лежах в болницата във втория месец помолих съпруга ми да си ми донесе моята възглавничка, защото на друга ми е трудно да спя. Може да звучи като каприз, но тогава другите грижи ми бяха достатъчно, та поне тази можех да си спестя.

Преди време една бременна приятелка ми се беше оплакала, че с напредването на бременността тотално се разбалансирала - не можела да ходи в права линия, болели я кръст, колене и пр. Аз се пошегувах с нея, че наедрява само на корем, а не може така - трябва и на дупе малко, че да се получи баланс.  Laughing

Zeirna, преди време изкарах курс за сватбени агенти, с което изпълних една от мечтите си. Имахме задание да представим сватбата на мечтите си - такава, която бихме организирали с радост. Моят проект беше не точно за сватба, а за парти за потвърждаване на сватбени обети на мама и татко - както споменах, и до днес ревнувам, че не съм присъствала на сватбата им. Така че, пак ти казвам, никога не е късно за хубаво празненство, на което да си припомните един на друг колко много се обичате и държите един на друг. А щом край вас са двете доказателства за любовта ви, няма да има по-хубав празник! Ти не се предавай и полекичка прокарвай идеята - след време половинката ще сдаде фронта и ще отстъпи пред увещанията.  Hug

Отивам да стопля нещичко на половинката и после ще гледам снимки от сватби - все пак, имаме две прекрасни булки в групичката!  Wink

# 122
Добра вечер от мен Hug
И аз от време на време се чувствам като бабичка с тези болки в кръста, едвам ставам от леглото и от стола.
Иначе си хапнах вкусно като се прибрах и макар че след това  Sick, се почувствах поне добре, че иначе само на едни и същи сухи храни не се издържа Rolling Eyes
За кръвното аз на последния преглед имах малко височко, но това при мен си е от притеснение. По принцип като ми го мери лекар и го вдигам, а сега деня, в който съм на преглед си умирам от притеснение и нормално се вдига. Надявам се като почна да го усещам, да не го мисля чак толкова.
А за кръвното, за да си го следя го меря вкъщи сутрин и вечер и си е нормално 110/70 до максимум 115/74. Казах на лекарката, че е от притеснение и тя го премери втори път и каза, че е почнало да пада и се разбрахме да си го следя.
Unvisible, при теб единична ли беше тази стойност или не знаеш?
Аз също утре съм на преглед, да стискате палчета, пък дано да ни кажат и пол и да си имаме една прекрасна мома  Hug
Стискам палчета на всички мами, които утре са на преглед  Heart Eyes

# 123
Ех, че хубаво ми стана на душичката след тези снимки! Припомних си за пореден път защо обичам сватбите и всичко около тях.

EvaNDJeL1Na, прекрасна булка си! Приличаш ми на египетска принцеса  и роклята ти стой просто съвършено!  Hug
Поздравления, че успяваш да пазиш форма! На мен май много не ми се получава... Прияждат ми се какви ли не боклуци - за щастие, рядко, но все пак се случва. Онзи ден оревах света за чипс паприка...  Embarassed

Misha_1, ти също си много красива! Щастието просто струи от теб. А аз се влюбих в белите лалета - много, много нежни и прекрасни!  Heart Eyes

Радвам се, че и двечките сте случили на хубаво време - но така се полага. На хубави момичета се пада слънчев сватбен ден!

Е, аз изчезвам да си догледам филмчето. Да не забравите да ми стискате палчета утре за консултацията!  Praynig

# 124
Здравейте момичета добре дошли на новите попълнения
Хайриелка дано всичко да е минало наред аз съм сигурна, че е така де, но чакам с нетърпение да кажеш как си стискам палци
Аз преди малко се прибрах от лекар на 9 юни съм на ФМ бях и при акушерката според нейния кантар съм качила 4 кг и каза, че е много трябвало да се качва най-много по 900 грамана месец до 6 месец. Говорихме и затова с какво се храня а аз почти никакъв протеин не поемам, а тя каза, че трябва на ден едно хранене да е риба и едно с месо, но само бяло. Тук има страшно много риби пресни аз ям сиомга, но не ми се яде всеки ден, месо откакто съм бремнна не мога да помириша. Трябвало да намаля малко полодвете, защото от тях се пълнее и няколко пъти ми повтори, че трябва да ям боб. Тук мн обръщат внимание на правилното хранене и на всеки консулт с лекар или акушерка се обръща внимание на това.
Сега се връщам да чета какво сте писали
Лека вечер на всички и сладки сънища

# 125
За хранителния режим едва ли ще мога да го обяня както трябва.Но,става дума ,че на всеки 2 часа в организма различен орган е най-деен.И според това трябва да му се и поднася храна.
Деня започва с чаша топла вода.
Между 7-9 час овесени ядки с прясно мляко.Може мюсли.
Между 9-11 часа  пълнозърнест хляб с колбас, принцеса с телешка кайма-набавя се  желязо.Може и да не е месо,а да е сирене.
Между 11-13 часа може всякакви течни,сосови или манджени храни.Хубаво е да се започне със салата-салата и супа или салата и някаква манджичка.
Между13-15 часа плодове ,може и на фреш.
Между 15-17часа  тестени и сладкиши и  сурови ядки.
Между 17-19час  вечеря-най-добре  е нещо по-сухо- месце и салата,пица или рибка с гарнитура.След това до сутринта нищо.
След 7.30 е хубаво да да не се  пие вода,така ,че това е .
Важно е когато се хапват плодове да е поне час преди или след ядене-защото храната ферметира.В общи линии е това,Малко зор ми идва това често ядене,но като си правя по-малки порции бива.Ходя си редовно до  smile3550 без никакъв зор/вече 2 сутрини/

# 126
  • Пловдив
Добрю ютрууу Mr. Green
Лиготия ме е налегнала... Crazy hahaha hahaha hahahaМъжа ми се бори с детето и хвърчат възглавници около главата ми...не мога да ви опиша какво правят двамата,като решат да си ''играят'' CrazyСтрашно е просто.Борба в свободен стил!И аз заявих,че ако е момиче бебето,няма да им дам да я ''развалят'' с тяхните игри hahaha
Ох,не ми обръщайте внимание,само утрешния преглед ми е в главата.... ooooh!
Ивета,това което си го дала много ми допада и съм сигурна,че няма да се пълнее  с този режим.Поне не много.Аз обаче не мога докато съм бременна да спазвам режими.Каквито и да е,просто съм ужаааасно пущенлива и не е за мен.Аз ям всичко,което ми се яде,иначе място не си намирам.Ужасна съм просто.И съдейки по предишния ми опит,този път пак ще се търкалям накрая.Вече съм +8 #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy и съм наясно,че това за 5-тия месец е адски много,но не могааааа Cry Cry Cry CryПоне имам опит с отслабването.Успях тогава,сега пак ще успея. Flutter
Патрисия,и теб като те чета с тея 900гр на месец Embarassed Embarassedлошичко ми става.Невъзможно е при мен.Абсурд.Но моя лекар има едно много хубаво изказване относно кг-те,мисля че е прав де.Казва ми ''Качвай колкото си искаш,всичко си е за теб,на твоето дупе остава.Бебето ще си вземе каквото му трябва,на теб ще ти тежи.''
Съни,аз болежки освен в корема засега нямам.Но понякога и мен ме боли кръста де,но е рядко.Аз имам дископатия и се плаша,да не ме хваща.... PraynigА за утре,като ми кажат,че е момиче,веднага искам да се сгодят с твоя мъник,трябва да ги пазарим преди раждането още....да си пием кафето,сватове да станем Whistling hahaha
Зеирна,стискам палци за мома!
Иначе и мен ме дразнят,ако ми дават акъли много-много.Даже имах колежка,която се мислеше за най-добрата майка и тоооолкова сме се карали,ама с крещене.Изнервяше ме зверски.Няма такъв идиот като нея,честно.Смяташе,че само тя знае как се гледа дете,че е перфектна.Но аз не намирам за перфектно да мъкнеш 4годишното си дете с вас на боулинг до 4 ч сутринта...или пък те да играя билярд с компания,а малката да спи на паркинга сама в колата...и това е само бегъл пример за ''перфектните'' и изпълнения.Направо ме е яд да пиша....но самочувствието е 100% просто! #Cussing outА за мен такива изпълнения са направо подсъдими,милото дете... #Crazy
Хариелка,чакаме новини! Hug Hug Hug Hug
Приключвам,че имам работа Hug

# 127
  • Варна
Миша, честито и на теб. Прекрасна сватба!
iveta76, това да не се пие вода след 19,30 тотално го нарушавам - имам си бутилка от 1,5 л. до главата и до сутринта съм я изпила. Но не мога - много ми се пие вода.
Хариелка, как си мила? Драсни 2 реда.

# 128
Здравейте, момичета!Благодаря за поздравленията- аз също много харесвам декорацията ни:))
А иначе и аз доста съм си качила- то си ми личи на снимките де- +6 кг. съм вече и то всичко ми се лепи на корема, от край време съм така.Иначе много добре зная как е правилно да се храня- малко преди да забременея свалих около 15 кг с диета от диетолог, много пълноценна и съобразена с моите изследвания, но за съжаление откак забременях, не мога да се сдържам- яде ми се тестено и плодове- баш каквото не трябва... #2gunfire Абе после ще се мъчим, ясно е..
И аз чакам вести от Хариелка...
P.s. вижте какво открих, нова гениална идея...
http://dnes.dir.bg/news/detza-jasli-detska-gradina-8590517?nt=4

# 129
момичета някой знае ли за тази следродилан депресия аз четох за нея понеже много хора мн ме стряскат с разкази.

# 130
Patricia  е за това говоря - не им се връзвай на "компетентното" мнение на хората и не си пълни главата с глупости от нета за депресии и подобни. Няма смисъл, само се изнервяш и те налягат черни мисли а трябва да мислиш позитивно

Hiresen теб те дразни пипането на корема  Close , ами аз като бях на една сбирка от университета и половината ми пияни приятел(к)и го целуваха дори  #Cussing out Мъжа ми беше в шок, както и аз но как да се разбереш с пияни развълнувани хора.... А за пипането, пак се е неприятно де, но четох в една книга учтиви начини да отклониш натрапниците, като например да им кажеш, "Извинявай но в момента не може да се пипа корема, защото бебето спи" или бързо си слагаш ръката преди те да са успели Simple Smile Аз на милото като ми е търсене просто му казвам да не ме бутурясва, той много ми се смее  hahaha

Zeirna  май някъде беше писала за сватбата че не сте направили тържество за да спестите, но нали като поканите гости и им кажете че предпочитате пари вместо подаръци ще си покриете сватбата, дори може и да ви останат парички ако планирате добре Wink Не се отказвай от тържеството, това е един от най-хубавите моменти!!

# 131
Здравейте бременичета Stuck Out Tongue

Чета ви от време на време, защото в очакването съм към вашата дружина. Живот и здраве около 10ти октомври ще си имаме момиченце Simple Smile. Второ, каката е на година и 3 месеца и се надявам да поумнее малко до октомври месец Grinning
Случи се доста неочаквано за мен - както е термина, който прочетох "да уловиш първата яйцеклетка" - след намаляване на кърменето е станало с първата ми овулация...
Минах първата ФМ всичко беше наред. Следващата ми е 8-ми юни, но съм много спокойна и вярвам, че и тогава всичко ще е наред. Пия си магнезий заради контракции. Имам доста сходни мисли с вашите. Единствено обаче вечерно време имам възможност да се 'ослушам' за бебешки ритници, че през останалото време се занимавам с малката Simple Smile

Накратко - Казвам се Полина, приятно ми е да се 'запозная' с вас Wink

И влязох тук с молба (която може и да повторя след няколко страници Grinning ). Преди време една от вас беше споменала за медицински център в района на съдебната палата. Управител бил бившият шеф на Майчин дом. Работят със здравната каса... само тези подробности знам за подсещане на този, който го е постнал. Опитах се да потърся из предишните теми, но не успях. Може ли тази от вас, която е пуснала координатите да го направи пак.
Питам, защото има вероятност да сменя гинеколожката (не ме ще Grinning, че съм била много опърничава).

Много слънчев ден ви пожелавам!

# 132
Здрасти Поли,
Добре дошла Hug
Хирсен беше писала. Не си спомням подробности, освен че е на мястото на бившата Ендокринология зад Министерство на Земеделието Peace

# 133
Привет, девойки! Hug Не съм се разписала в новата тема.
Не, че има нещо ново около мен. Изобщо не си починах през почивните дни, по цял ден върших някаква работа, а в неделя бях на изпит т.к. съм в сесия. Дали от преумора или от притеснение покрай изпитите коремът ми от време на време се свива на топка и започва да ме боли, болката наподобява схванат мускул. Според джи пи-то това са контракции и каза да пия папаверин и но шпа  Tired На консултация съм в понеделник и смятам тогава да се оплача на гинеколога. Иначе мисля, че бебчо е добре, не спира да рита и да се движи. Коремчето ми придобива странни форми понякога.  Crazy
Честито на двете ни булки! Желая път обсипан с бели рози и безкрайна любов!   bouquet
Според вас имат ли отношение натрупаните килограми към кърменето? Една позната качи само 5 кг. и после кърми едва 1 месец  newsm78 Аз се храня през 2 часа, но съм доста слаба, приличам на преяло сомалийче, за сега съм +1 кг. Имам желание да кърмя колкото е възможно по-дълго.
Patrisia пускам ти една статия за следродилната депресия  Peace
http://fema-bg.com/index.php?m=1290

# 134
Здравейте!

Nuriii Добре дошла! аз бях споменавала за нова клиника, но не знам дали е тази която ти имаш предвид. Шефа е Методи Янков но не съм убедена дали е бивш шеф на Майчин дом. Намира се в сградата на бившата ендокринология до Министерство на земеделието и се казва Медицински център "Вяра, надежда и любов". Ето линк http://mc-vnl.com/

Килцата и при мен стават сериозен проблем, ама кво от тва, както ги качвам така и ще ги смъквам. Но ако попадна на доктор който да ми каже да не ям плодове ще го изям с парцалите! Тва е просто смехотворно! А витамините да си ги набавям на таблетки ли? Или може би е по-добре да хапвам тортички?

Днеска съм на ФМ и ще видим най-накрая мома ли е или не е и да почваме и ние да мислим име Simple Smile Стискайте палци всичко да е наред, по-късничко ще се включа с новини.

Успех и на другите мами които са на прегледи днес!

Общи условия

Активация на акаунт