Октомврийче,дай на мама знак-ритни коремчето й с крак!

• 26 227
  • 721
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, момичета  Hug

misha_1 , EvaNDJeL1Na - честито и на двете ви   bouquet много сте красиви  Hug желая ви много любов и щастие  Heart Eyes
Хариела, моля се за теб- дано всичко да е наред  Praynig
За болките в кръста- от вчера имам много силни болки- и когато се движа и когато лежа  Sad не знам какво да правя  newsm78 мислех си да се намажа с нещо за болки в кръста, но не съм сигурна дали е безвредно...
целувки на всички   bouquet  

# 106
  • София
Дезъртче, пожелавам ти едно сладко момиченце!

Аз се бях настроила за момче, всички около мен ми казваха, че щом повръщам много значи е момче, но излезе мома. При това е много палава, вече я усещам много често, дарява ме с ритничета и си умирам от щастие Embarassed

Хариелка, много съжалявам за всичко,което си преживяла! Дано всичко се оправи и да си имаш прекрасно бебче!

Еванджелина, честито! Дълъг и щастлив семеен живот!

# 107
  • варна

krisanka_81  много се радвам че вече си добре  Hug и ние ще имаме госпожица,написала съм един списък с имена ,но с таткото не можем да стигнем до консенсус.

# 108
Мари 84 , и аз имам страхотни болки в кръста и гърба дори ми изтръпват краката когато ставам от леглото.Една приятелка която скоро роди каза , че тепърва започват болките в ставите гърба и кръста, защото сега започва разширяването на таза както и леко се изкривява гръбнакът и започваме да се полюшваме като патета. Mr. Green
Аз искам да поздравя всички за хубавите новини, тези които са разбрали пола на бебетата си и са усетили първите движения на бебето.
Искам и аз да се похваля мисля , че днес усетих първите движения на нашето бебче!!! newsm44 newsm47 беше прекрасно гъделичкане малко под пъпа (според мен бебчо ясно ми показа присъствието си)  newsm44 newsm44 newsm62 страхотно е! пожелавам на всички възможно по- скоро да усетят тази магия Mr. Green
 newsm51 хубав ден на всички и успешна седмица!
Sunny Girl новата тема е прекрасна! smile3501

# 109
  • Пловдив
 Здравейте,момичета  bouquet

Благодаря ви много за поздравите и пожеланията.

За болките в кръста и аз имам,но не са все още много силни,само когато вървя. Но предполагам ,че по-нататък ще се засилят като натежи бебето.  Аз преди малко се върнях от зъболекар,чистиха ми зъбния камък,че ме болят венците и кървят доста. Вие имате ли подобен проблем. Зъболекарката ми каза,че от бременността кървенето се засилва. Уф, много неприятно беше,сега така ми боли  smile3518

Добре дошли на новите момичета и леко бременеене   bouquet

EvaNDJeL1Na страхотна булка си била и роклята е супер.Честито!!! Много семейно щастие и любов luvbed

Хйаде лека вечер ви желая  Hug

# 110
EvaNDJeL1Na] желая ви щастлив и дълъг семеен живот! luvbed

Kaliopa02 Имам и такъв проблем с кървене от венците и от носа и много чувствителни зъби.
Опитвам се да се справям с вода за уста но скоро ще трябва да посетя личния ми зъболекар. Mr. Green
Но доктора ми каза , че е нормално и е от бременноста.Четох в инернет и по други сайтова тези наши проблеми ги описват като нормални за бременноста. smile3506
Но според мен каквото и да се случи с нас усилиата и мъките си заслужават!За да имаме едни хубави и здрави бебета! smile3521

# 111
Kaliopa02  и на Вас пожелавам страхотна сватба   и щастлив семеен живот Two Heartstxtloves

# 112
Здравейте отново!!

Честито на сгодените, омъжените и новодошлите!!   bouquet   bouquet   bouquet

Desert'Rose абсолютно същото чувство го имам и аз, точно както ти си го описала  newsm78 Според мен това е от напрежението в пикучния мехур защото се появи откакто почнах да пишкам на всеки 1-2 часа и съответно рано сутрин голямо напрежение...  Shocked

Смуси ти в коя седмица си че не виждам лентичка? И аз супер много повръщах до сега, последната седмица (от 16г.с.  насам) е само по веднъж сутрин без да ми е лошо след това. Според мен скоро ще мине  Praynig Hug На мен гинеколожката ми исписа лекарство но не посмях да го взема, че нали пия и за щитовидната и витамини и си казах че много ще ми дойде  Laughing

За болките в кръста,  може да ми се смеете, че съм на 26г. но свих космодиска на майка ми, спя си с него и се чуствам много по-добре - като аз си ги имам тези болки от 3-4 години още, а сега се влошиха.

За името с мъжа ми сме в пълен консенсус, особено след като разбрахме че е момче (за момиче имахме много повече опции  Grinning) Имахме много критерии на който трябваше да отговаря името и много малко останаха накрая, така че избрахме Филип.

Да повдигна още една тема Simple Smile - досаждат ли ви близки или далечни познати и колеги с разни съвети и разпити за това как ще раждате, защо, как, къде, как трябва, кой ще ви помага.? Тук около мен са се завъдили все ескперти (доста от които без деца  Laughing) които само бърборят врели некипели и се месят като свекърви.... (аз поне със свекърва ми нямам проблем)  Joy Една колежка половин час днес ме занимаваше с пост родилната депресия на нейна позната, а гаджето на един приятел направо ми забрани и да си помислям за секцио  Shocked Ма какви са тези хора....?

# 113
Kaliopa Съвсем нормално е да ти кървят венците, даже се и подуват и изглеждат като възпалени. Много хормони бушуват, няма как. Но това че си изчистила зъбния камък е много добре, та поне той да не ги издува. Но си боли де, мен преди 2 седмици и по време на самата процедура бая ме боля и после още 2-3 дни си чувствах венците като изтръпнали но сега ми е много по-добре в устата.

supermum и на мен са ми адски досадни тея съвети, особено пък когато ги получавам от бащи (мъжете на бивши бременни) ! Shocked Shocked Кой каквото чул недочул и почва да си налага мнението и едва ли не ти ако не правиш така си ЗЛЕ... Хаха, сега се сещам, мъжа ми обядвал с двама колеги и станало дума за бременностите на жените им и единия казал че жена му вече 3 пъти раждала секцио и той не позволявал да стане дума за нормално раждане!!.... И другия колега му казал "Ми ти вземи и сложи направо един цип на корема като толкова много ги разбираш нещата"...  Laughing

Ужас, дано и аз да не почна да се обаждам без да ме питат някой ден че в нашта компания аз съм първата бременна и след някой друг месец-година и другите момичета са наред та дано не съм някоя досадна тетка.

Това което мен повече ме изнервя, ама просто ме изкарва извън релси е като ми пипат корема! Ей полудявам направо! Не съм вярвала преди да забременея че това може да е толкова дразнещо... Тва е точно все едно всеки път някой като те види да те щипе по бузите или да ти опъва ушите!... И не знам как да им кажа дипломатично на мойте приятели да престанат без да ги обидя... Аз намирам че това е много лично и единствено бащата има право да пипа. Даже майка ми и баща ми не са ме докосвали а всеки друг без да пита плееес ръката на шкембето ми за "здрасти", за "чао", за "как се чувствате", за "много се радвам за вас" и изобщо по всяко време... Ужас, та даже понякога и го потупват...  #Cussing out

# 114
Здравейте и от мен!

Аз днес ходих малко на разходка и кафе с преятелки,после да вземем децата от ясла,да ги заведем на люлките...и пак не ми остана много време...По обяд си бях вкъщи,ама се занимавах с готвене и чистене TiredУмирам за малко почивка,ама нямааа...

Сийн,ти направо ме уби с твоите джанки hahaha Ама какво да се прави...през бременността какво ли не ни се прияжда....

Аз пък умирам за кисело и лютиво,а преди даже ни близвах,нито кисело,нито лютиво...А лютото не е много полезно,че предизвиква контракции,ама....Иначе от 3-4 дни постоянно ям един шоколад на Милка с ванилия и...какво беше още забравих...Ама мноооого го обичам,убивам за такъв...

Добре дошли на новите мами!   bouquet  

Eванджелина,Миша,страхотни булки сте били....и се радвам,че сте си изкарали толкова весело...Много сте свежи и лъчезарни на снимките!Страхотни сте! Hug Hug

Хариелка,не ни дръж в напрежение...Чакаме хубави новини от теб днес...Много те мислим,моля те-драсни поне едно редче да кажеш как минаха нещата днес! Praynig

Хирсен,много хубава идея за плодова салатка ми даде CrazyСега ще пратя ММ да купи плодове и сметана и ще си направя и аз за десерт....

Иветка,аз мисля,че е най-добре да го спреш малкия от градина,докато поотихнат нещата с варицелата,още повече че и ти не си я карала...

Дезъртче,айде ще стискам палци да се похвалиш с мнооого розови новини след 2 дни...Нали ако е госпожица ще я взимаме за снаха,така че...да няма изненади Sunglasses

supermum,при мен също го има това с постоянни те съвети...забележки...Майка ми все ми казва какво да правя...Ама тя не разбра ли,че след като съм бременна за втори път,доста неща вече са ми ясни...и не искам да ми пробутват чуждо мнение...Аз като поискам съвет-ще питам...Аман...ама вече гледам да не се ядосвам,макар че лесно се паля,нооо....

# 115
supermum, Hirsen  Joy Незнам защо нас бременните ни третират като някакви болни и побъркани женици измъчени от собствените ни хормони  Laughing Най ама най-мразя като се започне :"Как си,ама добре ли си,повръщаш ли,нищо е сега ще видиш като започне да мърда,аууу ама момченце ли ще е, ама защо носиш още тези дънки(защо да не ги нося като си ми стават и са си ми удобни качила съм само 800гр от началото на бремеността) купи си широка рокля  Sick, ще видиш живей си живота сега,че после в роб се превръщаш никъде неможеш да мръднеш,знаеш ли колко е сложно къпането #Crazy" чак като ги пиша тия неща и от вътре нещо  #Cussing out ме влудява.

Eванджелина,Миша Честито и на двете   bouquet Желая Ви дълги и щастливи години семеен живот married

Иначе днес бяхме на преглед с бебо  Crossing Arms нещо докторката ни претупа и така,но каза,че всичко е наред. Утре ще ходя на втори БХС  ooooh! направо изтръпвам.

Последна редакция: пн, 09 май 2011, 19:36 от labella

# 116
Миша много сте хубави и аранжировката е страхотна.Браво! smile3501

# 117
Хариелка, влизам основно за да прочета хубавите новини от теб, но още не си писала.   Praynig всичко да е наред и скоро да ни успокоиш.

Има ли някой с високо кръвно, аз на прегледите съм все около 140/90 Sad иначе не ми е високо, но днес едно такова напрежение усещам чак си чувствам пулса в гърба Sad

Някой беше споменал за е-книга за бременността, ако може да я повтори, че да оползотворявам понякога свободното време на работа.

# 118
  • София
Кървенето на венците е нещо нормално при бременни, но трябва да му се обърне внимание за да не се получи някоя инфекция. За тази цел аз си мия зъбите с Парадонтакс.
И мен много ме дразни някой да ми пипа корема и за това и аз съм толкова директна колкото и те и им казвам, че не ми е приятно. Иначе нека си говорят, аз слушам ако искам.
Днес бях на преглед и казаха, че имат сериозни съмнения за т.нар. добавъчна плацента, а и плацентата е долу ниско и има вероятност да прокървя и ... Доста се стреснах. Има ли някои понятие по въпроса?

# 119
Windy,чудесни идеи,благодаря.Надявам се някой ден да направим нещо подобно,но трудно ще намерим време а и за жалост мъжа ми се опъва,казва че е отминал момента.Аз обаче не съм се отказала напълно и като ми представяш така нещата -още повече ми се прииска.Ще работя по въпроса,но нека първо се роди бебчето живо и здраво Simple Smile

Утре сме на консултация,стискайте ми палци да кажат пола.Надявам се на момиченце...понеже момченце вече си имаме,но и момченце да е-няма да го върнем Simple Smile
Виждам,че доста момичета тук ги боли кръста,да ви се оплача мен кръста ме боли цяла нощ ужасно.Много трудно се наспивам,понеже цяла нощ се въртя за да си намеря по удобна поза,но уви.Сутрин като се събудя едва ставам от леглото,но след час,час и половина щъкане из къщи ми минава и така до следващата вечер.С предната бременност нямах такива проблеми,но какво да се прави.Може да е вече от възрастта... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт