Октомврийче,дай на мама знак-ритни коремчето й с крак!

• 26 211
  • 721
  •   1
Отговори
# 90
elibeli, то аз утре ще ходя при лекарката уж за тези измервания, но знам, че трябва на следващия ден да се отиде в Терапията...т.е вече трябва да съм си запазила час? Много се обърках и аз вече...Ако някое момиче вече е ходило, моля за малко прояснение Rolling Eyes

# 91
  • Варна
Няма нужда от предварителен час. Поне аз като ходих преди 3 седмици беше така. БХС на бременни се преви всеки ден ден между 9 и 13 00 часа . Това стои като надпис на вратата на кабинета. Аз съм чувала, че това изследване се прави от д.р Константинова, но по график тя е в кабинета само в понеделник.  Вероятно не е точно така, защото изследванията се правят през цялата седмица. Взеха ми кръв в понеделник. Докторката ми каза, че ще са готови следващата седмица, но бяха публикувани в Интернет още в четвъртък вечерта на същата седмица.
Ако имате въпроси - питайте

# 92
Здравейте момичета! Благодаря за успокоителните думи относно контракциите, действително явно е било нещо еднократно защото нито стягане нито ритничета не съм усещала от тогава. Утре ще видим на прегледа дали всичко е наред.

Еванджелина хайде и тук едно поздравче за новия семеен статус Simple Smile Много да се обичате и подкрепяте и да се радвате на все по-хубавите моменти които ви предстоят да преживеете ръка за ръка!

Съни аз също много обичам ягоди и си похапвам често, въпреки че тук със същия успех мога да си купя една пластмаса да си я дъвча. Вкус нула както между впрочем повечето плодове и зеленчуци... Затова гледам да наблягам на по-екзотичните от тях. Купувам си постоянно киви, ананас, банан и грейпфрут от които става перфектната плодова салата защото и 4-те плода си имат силен вкус.

Хариелка ще те мислим днес, не знам серклажа колко време хоспитализация отнема но пиши при първа възможност, ние ще се молим за теб.

Момичета от 1-2 седмици имам сериозен проблем с движението защото от мъничка имам доста силно изразен дюстабан и макар че съм носила стелки като малка проблема си е останал. Мисля че е наследствено защото и баба ми и баща ми имат. Въпроса е че сега понеже съм качила килца и то не малко болката при ходене е нетърпима, уморявам се много бързо, изобщо мъка... Слагам стелки, купих си специални ортопедични чехли, вътря тука едно такова дървенко за масаж на краката ама ефект никакъв... Никога не съм била толкова кила колкото сега и затова не съм чувствала проблема но по-лошото е че трупането на кила тепърва предстои..... Просто в 8 и 9-ти месец не се виждам. Вече дори не само от ходене ме боли но и от седене дълго време права. Вчера за обяд имахме гости и понеже дълго време се въртях в кухнята без да седна и вечерта бях леш... Комфортно се чувствам само в легнало или седнало положение или в басейна. Ако някой друг има подобен проблем нека сподели как се бори с него.

# 93
Здравейте мами, благодаря ви и аз се надявам скоро да си стъпи по-стабилно на краката моичкия, че му е много тежко. Но знам че всичко ще отмине бързо   Praynig
Hariela Стискам палци , сигурна съм че всичко ще е наред  Praynig Praynig Praynig
misha_1 , EvaNDJeL1Na Честито , желая ви много любов, разбирателство и само щастливи мигове . EvaNDJeL1Na снимките са прекрасни , много хубава булка си .
Kaliopa02 Честито и на теб Simple Smile
Sunny_Girl Полудяла съм по тези ягоди, не знам какво ми става вече 7-8 пъти си взимам и ги изяждам сама за отрицателно време ,трябва да поспра малко . Относно имената и ние като цяло сме се спрели на едно име , мъжката версия за момченце, а ако е момиченце женската версия на името  Heart Eyes
bonbonela Добре дошла , моя термин също е на 28  Simple Smile
За болките в кръста , аз също ги имам , обикновено вечер за сега не е  силна болката , но я има .

Момичета исках да ви питам нещо , преди малко звънях на лекарката от ЖК да я попитам как са ми изследванията (спин , вас , ПКК , желязо и т.н. и т.н. ) всичко е нормално , но малко ме притесни хемоглобина - 125 , в норма е, за жените до колкото знам трябва да е  от 120 до 160  , но ми се струва нисък тя каза, че засега няма нищо притеснително . След седмица съм при лекаря, при който ходя на частно така или иначе ще говоря и с него . Вие какво мислите има ли от какво да се притеснявам на този етап ?

# 94
Моят хемоглобин последно беше 119 и док каза, че е ок и не взимам нищо. Споко, човече!  Simple Smile

# 95

Здравейте момичета , аз също имам страшни болки в кръста даже доста се изплаших в началото , защото с първата бременност нямах такива проблеми но пък взех да свиквам вече.
Честито на булката много любов и щастлив семеен живат и пожелавам.
Добре дошла на бонбонела .

# 96
 Hug Здравейте момичета, колко много сте изписали само за два дни, че ми се замая главата докато ви изчета и то все интересни неща. А как ме запалихте всички с тези ягодки и черешки, след малко отивам да си взема  Laughing
  Хариелка стискам палци всичко днес да е наред и те чакаме да пишеш отново.
  Бонбонела добре дошла! Hug
  Мартинито моят хемоглобин също беше толкова преди седмица, съвсем нормално е, не мисля че трябва да се притесняваш затова.
  Ивето сподели наистина на какъв хранителен режим си, защото аз последно време имам проблеми с чревцата, постоянно ми се подуват, въпреки че гледам да си хапвам умерено, не смесвам много храните, не прекалявам и с плодовете, но понякога така гадно ме боли.
   Не се сещам кой спомена, но и на мен сутрин, когато уринирам имам едно такова напрежение и болки, след което отминават. Понякога и денем се случва. Иначе всичко останало е ок. Трябва да попитам гинеколога си затова, незнам дали да се притеснявам.
  Еванджелина чудесна и нежна булка си, супер снимчици и много красива сватба. Бъдете здравички и щастливи занапред и да се радвате на едно сладко пухкаво бебенце.
   Ние с моето мъжленце също нямаме брак все още, по нататък ще видим как ще си го заплануваме, а имаме голямо желание, особено сега като гледам какви хубави сватби си правите с толкова любов и усмивки, чак ми се прииска да се омъжа още днеска  Laughing Но и това ще стане при нас, само бебчо да се роди здравичко  newsm32
   Това е засега от мен момичета Simple Smile

# 97
Martinito, не се тревожи излишно за показанията от изследванията. Ето тук: http://arsmedica.bg/bg/lab/c_id/2173/subprm/haematologictest/alpha/0.html можеш да прочетеш малко повече за хемоглобина. Когато излязоха моите резултати, забелязах, че хематокритът ми е извън нормата, а също и че показателят за утаяване на еритроцитите е необичайно висок. После влязох в този сайт и прочетох, че това всъщност е нормално за бременни жени. Още преди да се обадя на доки, за да ме успокои, че всичко е наред и изследванията ми всъщност са много добри, вече знаех какво ще ми каже. Даже се обадих на съпруга ми, който се беше паникьосал като видя показателите, да успокоявам и него. Бъди спокойна, мисли положително и се радвай на бременността си и малкото човеченце, което расте вътре в теб!
Пожелавам на съпруга ти скорошно възстановяване - знаеш, че мотивацията и хубавите мисли са част от процеса, а сега имате наистина прекрасен повод да си мислите за чудесните неща, които ви очакват.  Hug

Hirsen, душице, рецепта за справяне с болежките не мога да ти дам, обаче пък дискомфорта в стъпалцата е хубав повод да си просиш по-честинко масаж на крачката от страна на половинката. Enjoy!   Wink

Hariela,, миличка, пиши при първа възможност какво се случва с двете ви с бебка! Стискам палчета на всички крайници нещата с вас да се развият добре. Изпращам ти милион прегръдки и целувки!  Praynig

Момичета, утре по обяд сме на консултация. Молете се за мен и бебчо! Дано всичко да бъде наред. Надявам се да може да се види дали ще е момченце, или пък момиченце. Нямам търпение да го видя, диването! Безпокоя се, че много го стресирах напоследък с тази моя кашлица, от която все още не мога да се отърва напълно. Личната ми лекарка каза, че е вирус и минава бавно, но мен вече 10 дни ме държи... Тази сутрин чак ме болеше под слънчевия сплит от многото напъване, все едно имам мускулна треска от това безкрайно дране. Бррр!  Cry

# 98
Ново 20 #Cussing out
В градината на малкия има варицела,не в неговата група,н в съседната.днес го оставих,но много се чудя дали да го пращам до края на карантината.най-вече за мен е притеснението,не съм карала никакъв вид шарка.Какво да правя?Дайте съвет?

# 99
Здравейте, благодаря за пожеланията на всички Hug
Evanjelina,честито и на теб- прекрасна си!
Хайде и аз давам линк към малко снимки- тия са от момичетата с украсата, но и нас ни има:)
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.206949886004190.85512.137413819624464

А за ягодките- и аз похапвам много, а интересно-през живота си не съм харесвала ягоди никога, а виж какво стана  newsm78
Иначе аз пак съм с болно гърло- този път съм на хомеопатия, та да видим- ходих при един интернист във Вита, все пак там с бременни се разправят, казах, че антибиотик пак няма да пия и той ми изписа малко хомеопатични хапченца...Ще докладвам, ако помогнат.

# 100
Ивета бих те посъветвала да си вземеш детенце защото тази шарка е силно заразна и особено опасна за бременната и плода. Малкият може да е преносител и на него ако му мине като на кученце за теб последиците от едно заразяване могат да а доста страшни. Лошото е че варицелата има 15 дневен инкубационен период и ти дори не разбираш че си заразена а пораженията могат да бъдат ужасни. Аз също се оказа че нямам имунитет и се пазя като дявол от тамян. След раждането доки ми каза обезателно имунизация. Недей да рискуваш според мен.

# 101
  • София
Здравейте момичета!
Ако може и аз да се запиша във вашата дружина  Wink
Малко за мен. Това ми е трета бременност. Първата беше извънматочна и след операция ми махнаха едната тръба. С втората завърших с прееклампсия и го извадихме в 37 седм жив и здрав юнак. И сега всичко е ок. До миналата седмица повръщах. Взимам още фолиева киселина ама много я забравям. Ходих и на БХС.
Ще се радвам да сме си полезни взаимно!

# 102
Здравейте Сладурки!
Досега се запознавах с вашите писания и ми се прииска да се присъединя към вас.
Моята бременност е втора и сега започвам 18-та седмица.
Ще се радвам да обменяме идеи.
 Simple Smile

# 103
  • София
Здравейте!
Съни, много хубава тема, отново  bouquet

Само на бързо ще ви се оплача и после ще се върна да ви почета и да видя какво става с вас.
В сряда вечерта имах силни болки и ме приеха спешно в болница. Оказа се, че с бебчето всичко е наред, но имам контракции и чак днес ме изписаха. Понабоцкаха ме, ама какво да се прави, много се бях изплашила. Днес ми казаха и пола- на 90% е момиче. И още съм развълнувана Grinning

Целувки на всички!

# 104
  • Пловдив
Здравейте пак от мен! HugДнес си записах час за Фм и след 2 дни ще знаем пола на бебето.....направо не си намирам място от вълнение.Стискайте ми палци всичко да е ок и да е една хубава мадама.
Крисанка,много неприятно,от опит говоря.Първата бременност в края на 8-мия месец бях в б-ца заради ''чувствителната ми матка''.5 дена,но ми се сториха като цял век.Почивай и се пази!Голямо честито за момата!И аз искам! Mr. Green

Добре дошли на новите мами!Лека бременност на всички!  bouquet

Хариелка,мисля те и се моля всичко да е ок днес.Пиши като можеш! Praynig Hug  bouquet

Хирсен,аз само мога да ти съчувствам за болките.Много лошо...но незнам как да се бориш с тях.Дали ортопед неможе да каже... newsm78Сина ми и баща ми са дюстабан.Надявам се малкия да успеем да го предпазим от подобни болежки.Уж стелки,уж ортопедични обувки,но да видим дали ще има ефект. Thinking

Ивета,аз моичкия именно затова го държа вкъщи.То само това ми липсва сега.Аз май съм ги карала всичките като малка,но не ми се рискува.Ужасно е опасно за бебето в теб,ако се заразиш.Да не говорим ти как ще я изкараш.Казват,че колкото по-голям е човек,толкова по-тежко кара тези заболявания.Иначе на малките по-бързо и леко им минава.Но и това не е гаранция.Спри малкия,не си струва риска.

Миша1,много сте хубави,много!И сте супер усмихнати,аз такива младоженци най-много обичам.И ние бяхме така.Много се радвам за вас!

Смятам да разпусна сега с един белот,докато малкия спи.Много обичам...Crazy Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт