2880 лв накуп за майки студентки- 5

• 42 085
  • 767
  •   1
Отговори
# 135
Съмнява ме да я увеличат, може би другата година... ще почакаме и ще разберем, пък дано я вдигнат  Simple Smile

# 136
Здравейте и аз ще се пробвам да взема тази помощ, казвам пробвам защото съм 4ти курс, надявам са да няма проблеми. Ще си позволя да цитирам отговора, който ми дадоха в другата тема 'Майчинството счетоводно' по повод увеличението на помощта, защото и мен ме вълнуваше този въпрос.
Еднократните помощи за деца, детските, социалното майчинство, за близнаци и студентки принципно не се влияят от увеличаването на МРЗ. Те се определят сас ЗДБ и ЗБДОО. Ако има някаква промяна просто ще бъде обнародвана.

# 137
Здравейте, не съм чела всички теми назад, но направо да си задам въпроса ако не е проблем. Има ли значение дали ще подам всички молби на куп за детски надбавки, първоначална помощ при раждане и помощ за майки студентки или трябва да изчакам с всяка?
Благодаря за отговора предварително.

# 138
klarita, няма значение дали са на куп или не.

# 139
Здравейте! Държавният ми изпит е на 15 юли. Бебчо трябва да се роди към края на юли. Ако си взема уверението на 14 юли например, мога ли да кандидатствам веднага след раждането - някъде четях, че е достатъчно уверението да е от същия месец, в който се кандидатсва .....

# 140
iv4eto232  в твоя случай лошото е,че ще чакаш да стане готов и акта за раждане..на мен в болницата ми казаха 2 седмици  Confused..та вероятно ще стане август,когато подаваш,НО аз питах допълнително (моята ситуация е подобна,но определено по-добре от твоята) в социалните и служителката ми кажа,че не е задължително да е в същия месец,а да е в срок от 6 месеца.Обаче съм убедена,че зависи на коя служителка ще попаднеш,може да ти откажат,но може и да приемат.В твоя случай аз щях да си изкарам уверение юли месец и да пробвам. Peace

# 141
iv4eto232  в твоя случай лошото е,че ще чакаш да стане готов и акта за раждане..на мен в болницата ми казаха 2 седмици  Confused..та вероятно ще стане август,когато подаваш,НО аз питах допълнително (моята ситуация е подобна,но определено по-добре от твоята) в социалните и служителката ми кажа,че не е задължително да е в същия месец,а да е в срок от 6 месеца.Обаче съм убедена,че зависи на коя служителка ще попаднеш,може да ти откажат,но може и да приемат.В твоя случай аз щях да си изкарам уверение юли месец и да пробвам. Peace
Благодаря ти много.... Ще пробвам, пък..... дано стане..... ако не... здраве да е Grinning  Peace

# 142
  • Видин
Здравейте! Държавният ми изпит е на 15 юли. Бебчо трябва да се роди към края на юли. Ако си взема уверението на 14 юли например, мога ли да кандидатствам веднага след раждането - някъде четях, че е достатъчно уверението да е от същия месец, в който се кандидатсва .....
Аз бих си отложила държавния изпит. Т.е. аз така направих де. Следващата година се явих...
Само дето за да се презастраховам си оставих и 1 изпит текущ за да не се водя семестриално завършила.
А вторият път вече съм с магистратура...

# 143
Аз бих си отложила държавния изпит. Т.е. аз така направих де. Следващата година се явих...
Само дето за да се презастраховам си оставих и 1 изпит текущ за да не се водя семестриално завършила.
А вторият път вече съм с магистратура...
Проверих и този вариант, но ако си оставя изпит, прекъсвам - пак няма да ми издадат уверението  Cry Затова ще пробвам така, пък ако стане - стане!!!

# 144
Здравейте!Искам да попитам парите до колко време се превеждат?До месец ,два след като подадеш документите или повече се чака? Благодаря ви предварително!

# 145
  • Mediterraneo
През месеца, следващ месеца на подаване, се превеждат парите. Ако подадеш през юни, вземаш парите юли.

# 146
ДНес една майка ми каза,че ако майката редовна студентка ,която е работила преди да излезе в майчинство-трябва да върне парите с 20 % лихва след като се върне на работа.в закона пишело ,че се отнася за редовни студенти,които не са работещи.аз взех парите ,защото карах редовна магистратура и едновременно с това работех.Има ли нещо вярно в  цялата история?????

# 147
  • Mediterraneo
Разбира се, че не! Най- вероятно е завистлива майка, която не е разбрала как да се възползва от правата си!

# 148
силно се надявам,че няма да ме карат да ги връщам.Още повече ,че аз съвсем случайно научих за тези пари и наистина,ама наистина не съм правила никакви врътки ,за да ги получа.

# 149
ДНес една майка ми каза,че ако майката редовна студентка ,която е работила преди да излезе в майчинство-трябва да върне парите с 20 % лихва след като се върне на работа.в закона пишело ,че се отнася за редовни студенти,които не са работещи.аз взех парите ,защото карах редовна магистратура и едновременно с това работех.Има ли нещо вярно в  цялата история?????

Яяяя ѝ кажи да цитира в кой закон го пише те това Mr. Green ..че и 20% лихва! Те частните лихвари май са по-изгодни Joy

Общи условия

Активация на акаунт