2880 лв накуп за майки студентки- 5

• 42 126
  • 767
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря за бързия отговор,това ми дава някаква надежда!Въпросът ми е продиктуван от това,4е когато отидох в Социално подпомагане за прословутите 250 лв.,от там лелката зад гишето ми заяви ,4е не можело да ми ги изплатят без ли4на карта и подпис на съпруга ми (ве4е бивш,макар и не по документи),каквато аз няма как да представя!Да се надяваме,4е наистина тази помощ за МАЙКИТЕ СТУДЕНТКИ (не за бащи,дядовци и лели!) няма да е обвързана с такива формалности,защото аз мога да покажа само собствената си ли4на карта,безумие е да се иска от мен да занеса 4ужда!

# 166
... Може би за тази, еднократната помощ при раждане да искат някакъв подпис, знам ли и аз, но за тази, другата- за майките- студентки- не
аааа, да се похваля- днес си взех Държавния изпит и още съм в еуфория
  newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44

# 167
mamaqni честито!  newsm10
извинете за спама, но това не може да се подмине

# 168
Честито mamaqni ! cheers Tada

# 169
mamaqni честито и от мен newsm74
Стискам палци и аз да взема моя преди бебето да се роди!
Което ме подсеща, че е крайно време да започвам да уча.... Embarassed Embarassed Embarassed
Успех на всички, на които държавният предстои, и лека бременност на бременелките  Hug  Hug  Hug

# 170
Благодаря ви, момичета!!! Желая Ви късмет на изпитите и си пазете здравето и нервите, че... много са важни... newsm51 newsm51 newsm51

# 171
Аз онзи ден подавах документи за тази помощ и за еднократна помощ за второ дете и на двете декларации трябваше съпругът ми да се подпише и да си предостави личната карта за справка. Не помня подобно нещо при подаване за първото дете, но тогава беше друга служителка...

# 172
когато имате брак се искат и неговия подпис и лична карта-за социалните става въпрос,а когато нямате брак-само на майката......

# 173
Тук говорим за помощта за МАЙКИ СТУДЕНТКИ,а не за тази за раждане,и то4но това е въпроса-откъде накъде ще искат подпис и л.к. на бащата,тя(помощта) е за майката,независимо с мъж,без мъж,разведена или в процес и никъде в закона аз не видях подобно изискване,освен за л.к. на самата майка.Мисля,4е тези от социалното са по4нали леки4ко да си измислят трудности и спънки за взимане на тези пари,а вси4ко трябва да е толкова бързо и лесно-щом си родила дете и си била студентка редовна форма отиваш и си ги взимаш!

# 174
да-права си,аз останах с впечатление ,че това майче пита относно помощта за първо или второ дете,а за тази за редовните студентки още не съм се сблъскала с нея......ще видим на мен какво ще ми искат  и ще пиша ......когато му дойде времето Peace

# 175
  • Видин
А какво пречи да се подпише таткото и да си представи ЛК? Защо правите проблем от това?  Rolling Eyes
Мисля, че се искат тези документи ако все пак с бащата имате брак  Peace И няма как да е иначе. Защото той може да не е съгласен да ти се изплатят тези пари  Laughing Laughing Laughing

# 176
Мами, студентки-сигурно знаете за проекта "стипендии и награди"..та да напомня, че вече можете да кандидатствате Wink:
http://eurostipendii.mon.bg/?m=2

# 177
Ве4е съм написала какво пре4и!Развода ми по исков ред се то4и трета година!В акта за раждане на дъщеря ми е вписан бившия ми съпруг,а скапаните ни закони не разрешават биологи4ния татко,който плати операцията и не се отдели от нас и за една секунда да припознае детето си въпреки неговото желание и въпреки 4е в семейния кодекс е записано ,4е всеки родител има право да припознае децата си!Не гледай така елементарно,нещата в живот по4ти никога не са 4ерно-бели или така прости както ни се иска!И не няма зна4ение дали бащата иска или не да ми се изплатят тези пари,АЗ имам дете и се грижа за него и съм студентка,не ТОЙ и те ми се ПОЛАГАТ по ЗАКОН!!!!А на бившия ми съпруг не съм му виждала о4ите от 2 години и се съмнявам 4е въобще знае 4е е станал"татко"!

# 178
  • София
mama_ee Цялото това е ужасно! Стискам палци да се оправите по-бързо с развода... Системата наистина е ужасна!

# 179
Ееееееее, mama_ee Laughing, ама я по-спокойно!
Хубаво набрала си му на бившия (или още настоящ по документи-не знам и не ме вълнува), ама изкарвай си му на него. Stop
..или на която и да било там система..да, има неуредици, ама тези закони са писани така, сигурно щото има обратни на твоя случай..
Всеки има лични проблеми, ама Е ли ще ти е кеф, някой да ти подскача на теб? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт