2880 лв накуп за майки студентки- 5

• 42 136
  • 767
  •   1
Отговори
# 180
  • Mediterraneo
Казуси има стотици, не си мисли, че си единствена. Не може една система да е толкова перфектна, че да се съобрази с хилядите и милиони дори частни случаи, които могат да възникнат. Дори съдебната система не е така направена, ти говориш за социалната...

# 181
Мами, студентки-сигурно знаете за проекта "стипендии и награди"..та да напомня, че вече можете да кандидатствате Wink:
http://eurostipendii.mon.bg/?m=2

извинявай  за глупавия въпрос ooooh! този проект е  отделен не към тези  2880 лв накуп за майки студентки или ? и ставали за  кандидат студенти защото аз сега ще се записвам и се извинявам отново за притеснението Cry

# 182
Не, не става за току-що приети студенти; но няма отношение към никоя помощ Peace

# 183
аха мерси много  Hug мажа ми значи може да кандидатства той е 2 курс Thinking желая ти лека и спокойна вечер  bouquet

# 184
Да, принципно може (има изискване за успех мин.4 и да е "редовен" студент..)..прочете условията Wink

# 185
  • Пловдив
MTV, благодаря за линка за стипендиите. Не ги бях чувала, а сега като се зачетох, виждам, че отговарям на условията. Довечера, като заспи малкият, ще седна да прочета по-внимателно и да попълня някой и друг формуляр Simple Smile

# 186
Здравейте,момичета.
Имам следният въпрос.Когато родих първото си дете бях редовна студентка и получих 2880лв.Сега ще записвам магистратура,отново редовно,в същото време съм бременна в третия месец и живот и здраве през януари ще родя.Та въпросът ми е ще ми отпуснат ли отново тази помощ или няма право да я получавам два пъти?
В един блог попитах един компетентен господин,той ми отговори,че няма право,защото помощта била "еднократна"  newsm78 Замислих се,ЗАЩО?Ако примерно имах близнаци и бях получила еднократна помощ, и с втората си бременност пак родя близнаци,тогава също ли нямаше да имам право на тази помощ?
Благодаря за отговорите  bouquet

# 187
Имаш право, и със сигурност ще я вземеш! Peace
Прочети по-назад в темата-има мами, с втори бебета-взели втори път помощта (Минзухарчето) Peace

# 188
  • Berlin
Здравейте!
Аз също ще подавам документи за тази помощ, живот и здраве след юли месец. Simple Smile
Може би ще се повторя с други майки, но просто ако може да ми потвърдите документите, които са ми необходими:
- молба-декларация (какво трябва да пише вътре, до кого се адресира или има бланка някъде?);
- копие от акт за раждане;
- уверение от ВУЗ, че съм редовна студентка (трябва ли да посочвам в уверението този чл. 8в, ал. 1 и 4 ЗСПД или просто само да пише, че към датата съм била записана?)
- "копие от заповедта на директора на дирекция "Социално подпомагане" и/или решението на съда за настаняване на децата в семейство на роднини, близки или в приемно семейство по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето - в случаите по чл. 6а, ал. 5 ЗСПД;" - това за кои случаи се отнася?

# 189
  • Mediterraneo
- молба-декларация (какво трябва да пише вътре, до кого се адресира или има бланка някъде?);- по образец е, ще ти я дадат в социалните
- копие от акт за раждане;
- уверение от ВУЗ, че съм редовна студентка (трябва ли да посочвам в уверението този чл. 8в, ал. 1 и 4 ЗСПД или просто само да пише, че към датата съм била записана?)- достатъчно е да пише, че си редовен студент
- "копие от заповедта на директора на дирекция "Социално подпомагане" и/или решението на съда за настаняване на децата в семейство на роднини, близки или в приемно семейство по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето - в случаите по чл. 6а, ал. 5 ЗСПД;" това за кои случаи се отнася?- за споменатите случаи на настаняване, не те касае

# 190
  • Berlin
Благодаря!

# 191
Момичета, искам да ви попитам- с детските надбавки ли би трябвало да я преведат помощта? Т.е дали по това време вече би трябвало да ги получа?

# 192
  • Mediterraneo
Да, заедно ги превеждат.

# 193
Тарталета, благодаря  bouquet

# 194
  • София
Момичета, да се похваля и аз Simple Smile
Днес получих парите. Имах съмнения дали ще ми изплатят помощта заради статуса ми, но се получи. Ето какво пишеше в уверението: "Семестриално завършила с не взет и изпит и с право за явяване на изпит."
Успех на всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт