2880 лв накуп за майки студентки- 5

• 42 161
  • 767
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, да се похваля и аз Simple Smile
Днес получих парите. Имах съмнения дали ще ми изплатят помощта заради статуса ми, но се получи. Ето какво пишеше в уверението: "Семестриално завършила с не взет и изпит и с право за явяване на изпит."
Успех на всички Simple Smile

Всички ли изпити трябва да си взел за да получиш парите или важното е  да си студент редовно обучение  Grinning Grinning Grinning

# 196
Клавдия, важното е да си студент редовно обучение, това с изпитите тях не ги бърка. Тотичка просто си е оставила изпит, за да може да и отпуснат помощта и се е чудила най-вероятно дали след като е семестриално завършила ще стане работата, обаче по принцип става. Така че това дали имаш или нямаш изпити за взимане тях не ги интересува въобще.
Тотичка, браво че е станала работата Simple Smile

# 197
  • София
Да, за "всеки случай" си оставих един изпит преди защитата на дипломна работа. Явно не е било нужно, но важен е резултатът. Иначе дали си си взела всички изпити тях не ги касае, особено ако не си семестриално завършила.

# 198
  • София
Ами в такъв случай имам една приятелка, с която трябваше заедно да завършим бакалавър преди 2-3 години, но тя още влачи изпити и защита на теза. Сега роди момиченце и то е на 5 месеца. По тази логика може ли да се възползва?

То така казано и аз ако умишлено не защитя магистърска теза и дори имам един не взет курс, излиза, че няма нужда да кандидатствам наново? Правилно ли разбрах?

Особено ми е интересно за приятелката, че тя милата толкова го е закъсала за пари, че грехота ако може да ги вземе, а не го направи.

# 199
Може да се възполвза и й кажи да ходи по-бързо.
А по твоя въпрос - да, ако не защитиш магистърската теза може и ти да се възползваш без да кандидатстваш наново. Стига само да си редовна форма на обучение и от университета да ти дадат бележка.
Желая успех и на двете Simple Smile

# 200
  • Mediterraneo
Спряга се промяна на помощта само за студентки заварено положение, т.е. от втори курс нагоре... Още са само слухове, но е най- логичната промяна, която могат да обмислят, за да спрат "злоупотребите".

# 201
  • София
Спряга се промяна на помощта само за студентки заварено положение, т.е. от втори курс нагоре... Още са само слухове, но е най- логичната промяна, която могат да обмислят, за да спрат "злоупотребите".

Нещо не разбрах.. Какво значи промяна само за студентки заварено положение? Това във връзка със затягането на мерките? обърках се

# 202
  • Mediterraneo
В тая връзка, да. Имам предвид че ще се дават тези пари само на студентки, които са от втори курс нагоре и са родили. Не такива като мен, които записват да учат, когато бебетата са вече на няколко месеца  Mr. Green

# 203
здравейте и аз да се включа с мойта питанка Simple Smile
сега трябва да предавам дипломна за магистратурата и да я защитавам началото на др. месец, редовно съм съответно, та се чудех дали да не изчакам за другата година да защитавам , да си остана завършила семестриално , да не канд. наново и да не плащам още една камара такси и глупусти  Thinking
или да си завърша и да запиша пак, че ако приемат нещо ново евентуално, да  не се прецакам в крайна сметка... вие как бихте постъпили? Simple Smile

# 204
Слимс, според мен по-добре, за да не се прецакаш си остави защита за другата година  Peace

# 205
тоест сега заверявам книжката , че съм завършила семестриално , не предавам дипломната, която писах  7 дена и 7 нощи  Sick , казвам им че оставям за др година и ноември месец ще ми дадат ли уверение че съм студентка????
направо ще ги  #2gunfire вече .....    Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 юни 2011, 07:13 от slimss

# 206
  • София
Аз им предлагам въобще да престанат да я дават, така най-много ще спестят Close
А ти откъде го чу този слух, от достоверен източник ли? Simple Smile

# 207
  • Mediterraneo
Слух и достоверен източник са изключващи се понятия  Peace

# 208
  • София
Аааа, има си и за слуховете достоверни източници Mr. Green
Добре тогава- от достоверен източник ли го знаеш или е слух?

# 209
  • Mediterraneo
Слух е, още в началото казах. Спряга се в средите на АСП, не знам...

Общи условия

Активация на акаунт