2880 лв накуп за майки студентки- 5

• 42 285
  • 767
  •   1
Отговори
# 255
Супер,ще очаквам с нетърпение да кажеш Simple Smile Тъкмо си мислех да питам и аз в банката,че от никъде другаде не намерих инфо.
Стискам палци да стане и да ти го опростят Peace

Ето какво ми отговориха: "Съжаляваме много, но раждате 3 месеца по-рано отколкото трябва." Опрощават ти кредита (плаща се от държавата) ако родиш второ дете, но само ако е изтекъл гратисния период. Даже ако ще да е в същия месец пак става. Не мога да се възползвам. Дано поне да взема помощите за майки-студентки, че да си изплатя кредита Sad

Последна редакция: чт, 07 юли 2011, 22:15 от Boten Mary

# 256
Сapsicum, не се ядосвай - роди трето дете до 5г и им натрий носовете!
Много несправедливо, наистина - казано е до 5г след гратисния период - а в тази една година гратисен период току-що завършила студентка майка сигурно се очаква да е намерила работа, да е забогатяла и да няма нужда да й се опрощава кредита!!! По-добре провери на още едно място - ако трябва и в МОН.

# 257
Привет момичета Simple Smile

аз искам да попитам, дали знаете има ли някакъв срок за подаване на документите за помощта след раждането на детето. Защото  се очаква съвсем скоро да родя, а се чудя ако успея да си подам документите от 01 септември (когато се увеличава минималната работна заплата) дали ще ме огрее да ми я сметнат по новите изчисления? Или като закъснея с месец време ще ми удържат този един месец по-малко  newsm78 Пък и документите на детето след като се роди нали не ги дават веднага, ами някакъв период докато ти издадат ЕГН и т.н. ...
 Peace

# 258
  • София
Здравейте дами Simple Smile
Записвам се да ви чета и честно казано почти с навих за още едно висше при това условие Simple Smile
Ще се опитам пък каквото сабя покаже Simple Smile
Ще ви пиша, когато имам резултат.
Пожелавам на всички успехи и да си вземем паричките Simple Smile

# 259
  • София
Франсе, не съм компетентна по темата, но това го знам. Помоща не е обвързана с МРЗ, а се гласува предварително колко пари ще бъде. Възможно е да е сметната на базата на МРЗ, но новата помощ ще я гласуват с новия бюджет догодина. За сега е 2880.

# 260
KiaraTiara благодаря ти за информацията Simple Smile Заслужаваше си да попитам Simple Smile

# 261
      Цитат на MTV в Пон., 04 Юли 2011, 14:22 »
Цитат на: tedince7o в Пон., 04 Юли 2011, 12:26
При така описаните обстоятелства имам ли право на тази помощ? Тя за 1 година ли ще е или само от март до юни?

newsm78 Т.е.??

Цитат на  kitty_ls 05 Юли 2011, 07:36 »
tedince7o: Ти ЖЗ ще си си студент редовно през март, така че като си подадеш документите тогава и ще ти дадат всички парички.

_Iri_             Re: 2880 лв. накуп за майки студентки - 2
« #615 Четв., 11 Февр. 2010, 09:19 »

На уверението ти трябва да пише със студентски права до ... (септември 2011 примерно, ако тогава е последният срок да си положиш държавния изпит). От социалното ще смятат колко месеца има от ноември 2010 примерно (ако тогава е родено детето) и ще ти изплатят сумата за този брой месеци (в случая 10), т.е. 240*10 вместо 240*12 (което е 2880лв.).

Приеха ме магистратура Grinning Така че вече питам смело Laughing Аз ще родя през март, а дипломната работа е през юни, т.е. студентските права ще ми се прекратят през юни. В такъв случай ще получа парите за 3 месеца (720лв) или за цялата година (2880лв)

# 262
  • Mediterraneo
Франсе, не съм компетентна по темата, но това го знам. Помоща не е обвързана с МРЗ, а се гласува предварително колко пари ще бъде. Възможно е да е сметната на базата на МРЗ, но новата помощ ще я гласуват с новия бюджет догодина. За сега е 2880.

Е що да не е обвързана?! Нали това са 12 МРЗ  newsm78 Според мен това е едно от плащанията, които ще се увеличат с увеличението на заплатата. Дянков каза, че около 50 плащания са обвързани с МРЗ и с промяна в законовите уредби, ще се повишат и те от 1 септември.
В този смисъл, Франсе, аз бих изчакала с подаването на документите. Моето бебе беше на 8 месеца, когато подадох молба, преведоха ми цялата сума.

# 263
      Цитат на MTV в Пон., 04 Юли 2011, 14:22 »
Цитат на: tedince7o в Пон., 04 Юли 2011, 12:26
При така описаните обстоятелства имам ли право на тази помощ? Тя за 1 година ли ще е или само от март до юни?

newsm78 Т.е.??

Цитат на  kitty_ls 05 Юли 2011, 07:36 »
tedince7o: Ти ЖЗ ще си си студент редовно през март, така че като си подадеш документите тогава и ще ти дадат всички парички.

_Iri_             Re: 2880 лв. накуп за майки студентки - 2
« #615 Четв., 11 Февр. 2010, 09:19 »

На уверението ти трябва да пише със студентски права до ... (септември 2011 примерно, ако тогава е последният срок да си положиш държавния изпит). От социалното ще смятат колко месеца има от ноември 2010 примерно (ако тогава е родено детето) и ще ти изплатят сумата за този брой месеци (в случая 10), т.е. 240*10 вместо 240*12 (което е 2880лв.).

Приеха ме магистратура Grinning Така че вече питам смело Laughing Аз ще родя през март, а дипломната работа е през юни, т.е. студентските права ще ми се прекратят през юни. В такъв случай ще получа парите за 3 месеца (720лв) или за цялата година (2880лв)

Аз от това ама нищо не разбрах Rolling Eyes

относно:

Не е вярно!

# 264
Тарталета, значи не са те лишили от някаква сума заради забавянето? Еми то ако е така и нищо не губя, мога да изчакам 1 месец пък дори да не е увеличена, поне ще съм пробвала, без да губя нищо Wink

# 265
И да подадеш септември-все тая...бюджета е гласуван и няма да се промени. Новия (за 2012г) се гласува януари ( Rolling Eyesако бъркам-поправете ме)-т.е. февруари подай за да хванеш евентуално увеличение, ако гласуват такова Peace
По закон няма да е по-малко от досега даваната сума, така че нищо не губиш.

# 266
  • Mediterraneo
Днес говорих с този- онзи. Ситуацията е такава, каквато казах- с промяна в нормативната уредба се увеличава и тази помощ, независимо от това какво е гласувано в бюджета за тази година. Само че докато се натуткат да променят нормативните актове, ще стане сигурно ноември...

# 267
  • София
Момичета, чували ли сте нещо за спиране на тази помощ? Една приятелка ми каза,че е разбрала от БТВ, че ще я спират? Или само се говори?  Thinking

# 268
  • Sunshine state
Четох,четох,но не открих отговор на моето питане.Извинявам се предварително,ако има подобен пост с отговор  Embarassed
На 14 Юни подадох документи за помощта.Кога се очаква да ми бъде преведена и трябва ли да получа някакво писмо от тях преди това,че съм одобрена или нещо такова? newsm78

# 269
Момичета, чували ли сте нещо за спиране на тази помощ? Една приятелка ми каза,че е разбрала от БТВ, че ще я спират? Или само се говори?  Thinking

Не, не съм чувала.  Cry Дано да не е вярно. Ако си спомни кога и в кое предаване го е гледала може да погледнем във видеоархива на БТВ.

Общи условия

Активация на акаунт