2880 лв накуп за майки студентки- 5

• 42 054
  • 767
  •   1
Отговори
# 105
Ох и аз се чудя как ще изкарам 4ти курс с малко бебе... Хубавото е че няма да имам много лекции, ще трябва да правя основно дипломна работа, но пак трябва да се ходи.. и малкото с мен ли ще трябва да го мъкна незнам.... С тия пари ще кпувам кафета на преподавателите да не се сърдят като плаче в часовете им  Joy

Мини в перманентна сесия Wink

# 106
Ох и аз се чудя как ще изкарам 4ти курс с малко бебе... Хубавото е че няма да имам много лекции, ще трябва да правя основно дипломна работа, но пак трябва да се ходи.. и малкото с мен ли ще трябва да го мъкна незнам.... С тия пари ще кпувам кафета на преподавателите да не се сърдят като плаче в часовете им  Joy
То и при мен ще е подобна работа, само дето няма да съм 4, а 5 курс, щото съм направо с магистратура. Термина ми е уж за ноември, което означава да изпусна половината първи семестър.  И за това именно искам да запиша индивидуална форма, което пак си се води редовно обучение, ама не съм сигурна дали ще стане -  1.уча филология и то славянска, което ще рече, че ще изпусна от лекциите по езика и после ще е голям зор и 2. защото съм записала и педагогика и не знам как ще обикалям по училищата с бебока на ръце (това е през 2 семестър), за да си взема практиката   newsm78 Пълна лудница ще бъде, ама тъкмо няма да скучая   #Crazy Laughing
А и не ми се ще да прекъсвам, че за една година не си заслужава. Ииии не знам кафета ли ще трябва да им купувам или направо твърд алкохол  Laughing

# 107
Мили дами, не забравайте, че за да ви отпуснат тази помощ трябва да сте РЕДОВНА ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ.Недейте да обърквате другите!!! Naughty

Че кой объркваме Rolling Eyes...така или иначе  никой не чете; всеки си пляска въпроса, нищо че има сходно/същото питане на предходната страница Tired
А който е чел, е на ясно какво се иска, и за какво спамим в момента Mr. Green Peace

# 108
Мили дами, не забравайте, че за да ви отпуснат тази помощ трябва да сте РЕДОВНА ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ.Недейте да обърквате другите!!! Naughty

Че кой объркваме Rolling Eyes...така или иначе  никой не чете; всеки си пляска въпроса, нищо че има сходно/същото питане на предходната страница Tired
А който е чел, е на ясно какво се иска, и за какво спамим в момента Mr. Green Peace

Именно! Тези, които четат не питат, защото са прочели това, което ги интересува и зная за какво става въпрос, а тези, които ги мързи да четат- питат. Нищо лично към който и да е било, просто коментирам и подкрепям мнение  Peace

# 109
  • София

Мини в перманентна сесия Wink

Не съм сигурна какво е това, но аз съм в художествената академия... и там има предмети, където просто трябва да ходиш и да "твориш".. за да има на какво да ти пишат оценка после... а 4ти курс е дипломна работа.... принципно може и вкъщи да "твориш" ама не всичко става вкъщи.. трябва си базата да се ползва... Иначе из лекциите и сега ги съкращавам мощно .. тая година доста мощно...

# 110
Не съм сигурна какво е това, но аз съм в художествената академия... и там има предмети, където просто трябва да ходиш и да "твориш".. за да има на какво да ти пишат оценка после... а 4ти курс е дипломна работа.... принципно може и вкъщи да "твориш" ама не всичко става вкъщи.. трябва си базата да се ползва... Иначе из лекциите и сега ги съкращавам мощно .. тая година доста мощно...
Сложна работа  Rolling Eyes  Мога да ти пожелая само успех Hug

# 111
При нас "перманентна сесия" -редовно, е за майки с деца до 3г. възраст, позволява явяване на изпит с индивидуален протокол с редовно, задочно и дистанционно обучение, както и не посещаване на лекции Peace
Сигурно зависи от специалността (и от условията на университета)...но има варианти Simple Smile

# 112
При нас "перманентна сесия" -редовно, е за майки с деца до 3г. възраст, позволява явяване на изпит с индивидуален протокол с редовно, задочно и дистанционно обучение, както и не посещаване на лекции Peace
Сигурно зависи от специалността (и от условията на университета)...но има варианти Simple Smile

При нас подобно е с индивидуалната форма за бременни и майки с деца до 6г. възраст - изготвят ти индивидуален план на обучение, което ще рече- отиваш от време на време да ти дават материали и да си поговорите, а за изпитите - можеш да си ги изтегляш или отменяш, за време, когато на теб ти е удобно.
А в повечето университети (ако не и във всички) бременните и родилките имат право на до 50% отсъствие, но трябва да се представи бележка от ЛКК.

# 113
  • София
При нас подобно е с индивидуалната форма за бременни и майки с деца до 6г. възраст - изготвят ти индивидуален план на обучение, което ще рече- отиваш от време на време да ти дават материали и да си поговорите, а за изпитите - можеш да си ги изтегляш или отменяш, за време, когато на теб ти е удобно.
А в повечето университети (ако не и във всички) бременните и родилките имат право на до 50% отсъствие, но трябва да се представи бележка от ЛКК.

Да, и при нас го има това, но аз сега не съм се възползвала.. така и така не посещавам доста от лекциите без да ми правят проблем.. и да проявя желание за тези 50% надали ще трябва да ходя по-малко от колкото ходя сега....

# 114
Здравейте, бъдещи и настоящи майчета Simple Smile Аз съвсем скоро ще стана майка- терминът ми е на 05.08.11 и от сега много се вълнувам, страхувам и т.н.Тъй като започнах да чете предишните теми, но страниците са много, затова реших директно да попитам като предварително се извинявам! При мен положението малко се обърка и затова сега доста ще разчитам на тази помощ, за жалост преди два дни ме уволниха ( бях на 6 м изпитателен срок и по неразбираеми за мен причини не ми продължиха договора Sad та сега оставам без майчинство от НОИ. Предполагам че отговарям на условията за отпускането на тази помощ от прочетенеото до сега, но все пак въпроса ми е: студентка съм редовно платено ( не съм държавна поръчка) магистратура, има ли някъде условие че не трябва да си платено?

Много ви благодаря предварително!

# 115
Не мислия, че има такова усоловие, трябва само  да си редовона форма на обучение  Peace

# 116
Здравейте,
накратко-  от университета ми дадоха уверение, в което пише, че съм 8 семестър, редовно обучение и че съм завършила семестриално и беше посочена датата на Държавния изпит. Отидох с това уверение в Социално подпомагане и, както се бях подготвила за "война", защото в службите често се стига до отстояване на права и позиции, за моя изненада самата служителка каза, че няма проблем, че съм семестриално завършила.. дори ходи да пита директора дали ми е валидно Уверението и отговора беше положителен. Подадох си документите и служителката ми каза, че ще ми бъдат изплатени след 20-то число на юни месец... Искрено се надявам това да е бил краят на размотаването ми по институциите за тази помощ... Според вас, не би трябвало да има проблем, нали? И трябва ли да ми дадат решение, или нещо такова?
Поздрави  bouquet

# 117
Не мислия, че има такова усоловие, трябва само  да си редовона форма на обучение  Peace

Peace
Няма.

И трябва ли да ми дадат решение, или нещо такова?

Мисля даваха някакво становище, но при положение, че ти изплатят помощта се обезсмисля да ходиш да го търсиш..по-скоро ако не ти преведат, да го потърсиш ако ще обжалваш, за да знаеш по кой параграф е евентуалния отказ..

Ест. ти пожелавам превод в р-р на 2880лв възможно по-скоро Peace

# 118
Мерси за отговорите  Grinning. Дано да е така Simple Smile

# 119
  • София
Здравейте, бъдещи и настоящи майчета Simple Smile Аз съвсем скоро ще стана майка- терминът ми е на 05.08.11 и от сега много се вълнувам, страхувам и т.н.Тъй като започнах да чете предишните теми, но страниците са много, затова реших директно да попитам като предварително се извинявам! При мен положението малко се обърка и затова сега доста ще разчитам на тази помощ, за жалост преди два дни ме уволниха ( бях на 6 м изпитателен срок и по неразбираеми за мен причини не ми продължиха договора Sad та сега оставам без майчинство от НОИ. Предполагам че отговарям на условията за отпускането на тази помощ от прочетенеото до сега, но все пак въпроса ми е: студентка съм редовно платено ( не съм държавна поръчка) магистратура, има ли някъде условие че не трябва да си платено?

Много ви благодаря предварително!

Тва с уволнението няма как да стане! Прочети си правата! Бременна жена се уволнява с много специални причини!!! Жена, която се лекува инвитро, дори да не е бременна се отнася към същата група. Или си допуснала по взаимно съгласие да станат нещата или те просто нямат право да те уволнят туку - така!

п.с. как така оставаш без майчинстов? Все имаш някакъв осигурителен стаж поседните 18 месеца. Той няма да отиде на вятъра. Моят съвет е да прочетеш семейния кодекс и да си потърсиш правата!

Общи условия

Активация на акаунт