2880 лв накуп за майки студентки- 5

• 42 342
  • 767
  •   1
Отговори
# 300
ladybugs на мен преди няколко страници ми казаха да опитам. В същата ситуация съм.

# 301
Здравейте, редовна студентка съм магистратура завърших семестриално юни месец предстои ми да се явя на държавен изпит септември бременна съм и терминът ми е август от университета казаха,че могат да ми дадат уверение за това,че съм завършила семестриално и ми предстои държавен изпит.Въпросът ми е ще ми бъде ли изплатена еднократна помощ за майки студентки в размер на 2880 лв.? Благодаря предварително.
Приятен ден.
За съжаление няма да можеш да получиш помощта. Условието е да си редовен студент, което е различно от завършил семестриално, убедена съм 100 % защото имам колежка със същата ситуация, на която още в момента на подаване на молба в соц. служба, като са видели уверението, са я спрели и са й казали, че не се класира и няма смисъл д аподава.
За щастие ще си я получиш Peace.Когато аз родих бях в същата ситуация,завършила семстриално,но с не взет държавен изпит(водиш се дипломант) взех си цялата помощ без никакъв проблем.В същото време роди и една колежка от моя курс,казах й за тази помощ,но когато тя е отишла да кандидатства "компетентната" социална служителка й казала че нямало смисъл,защото била завършила семестриално #Cussing out и така ии не си е взела помощта,защото не е подала документи щом чула това.
Така че кандидатствайте въпреки това което ви казват тези жени от социалното,думи нямам за тях.Как може без да попитат и без да знаят да отказват така лесно помощта #2gunfire
Успех на всички амбициозни и упорити майчета  bouquet

# 302
Съгласна съм и аз..кандидатствайте въпреки съветите на такива служителки...ако отидеш на др ден и попаднеш на дръга..тя може да ти каже,че няма проблем...всички казват различни неща..прочети закона и цитирай ако някоя се заяде  Naughty  Peace

# 303
Благодаря на всички за съветите ще пробвам Wink

# 304
Прочетох нагоре в темата, но моля ви помагайте със съвет.
Ако си редовно обучение 1 г., но работиш и те осигуряват на 8ч/ работя на смени и така мога да ходя на лекции/, ще мога ли да взема тези помощи, т.то чета че ще затягат изискванията на които да отговаряме, и се притеснявам после да не ме накарат да ги връщам.
Благодаря предварително за съвета! Simple Smile

# 305
Момичета, аз сега приключвам с магистратурата. Имам един изпит за септемврийската ликвидация, както и държавен също през септември. От университета ми издадоха уверение за редовен, като посочиха, че семестърът ми е удължен до септември поради бременност. Родих на 16 юни, подадох на 28 юни, и получих решение, че съм одобрена. Сега чакам с нетърпение - края на този месец трябва да получа дългоочаквания превод  Flutter
Алт, няма проблем, че работиш. Условието е да си редовна студентка. Аз също работя от 5 години.  Simple Smile

# 306
  • Sunshine state
Аз да се изкажа по казуса със семестриално завършилите,но със защита на дипломна Септември.И аз попаднах в тази графа,но въпреки,че бях върната единия ден,отидох на другия и отново подадох документи.За късмет някакъв експерт от София им бе на проверка и тя ми взе документите и каза,че няма абсолютно никакъв проблем,дори се скара на служителката,която ме е върнала предния ден.  Peace Сега след 20 Юли си чакам помощта.  Wink  Grinning
Това се случва в Пловдив,район Източен.   bouquet

# 307
  • София
Хора, май е редно да обявявате, че сте дипломантски семестър! Защото аз разбрах, че като съм завършила семестриално преди 3 години, обаче трябва да си защитя дипломната, значи имам право на помоща. А то не е така  Naughty Нали?

# 308
  • София
Права си. Не е така Sad Аз съм в горе-долу същото положение, дипломантският семестър ми беше миналата година. Но за всеки случай питах в уни. И за съжаление се оказа, че няма как да ма дадат бележка, че съм студентка дори и да запиша курсове наново(не съм си взела английския и мислех да го запиша пак). Това е за НБУ специално...

# 309
Здравейте на всички чакащи мамчета!
Аз съм студентка 4-ти курс и по препоръка на жената в канцеларията на университета си оставих един изпит за да не се водя семестриално завършила по чл. еди кой си и за да мога да получа помощта, но сег като прочетох темата  и мненията които сте писали, май е нямало смисъл да влача изпита... Терминът ми е за 24 август и наистина много се надявам да ме одобрят... въпреки че тук в социалните има една сърдита лелка, която като отидох да я питам за помоща ми каза"Носи уверение в което да пише, че си редовна студентка и размера на стипендиите, които получаваш"(аз не получавам) и се опитах да я доразпитам дали има значение дали си семестриално завършил или не... но госпожата вече ме беше отписала и гледаше жената след мен... Та какво точно трябва да пише в уверението, в смисъл трябжа ли да пише по кой член се водиш редовен студент, дали имаш невзети изпити.... а това за стипендиите не срещнах никаде из темата???????
Както и да е... След като прочетох мненията ви съм много по убнабеждена, че ще ми отпуснат помощта и ще мога да подсигуря детето си

# 310
Стипендиите нямат никакво отношение..както и всички останали доходи.
В уверението трябва само да пише, че си студент редовно обучение. Също не ги касае колко взети/невзети изпита имаш Wink
Успех (изчакай увеличението) Peace

# 311
  • Sunshine state
kitty_ls,KiaraTiara,щом не са ви дали бележка от университета,значи не може да се възползвате.При мен си ми дадоха без никакъв проблем.Това е за ПУ-то.Може би ситуацията е различна при вас.Аз родих на 2 Юни и съм последна година.Държавните изпити ни бяха също Юни,а дипломната ми я оставих за Септември,защото рецензентката нещо много взе да ме мота. Wink

# 312
В уверението трябва само да пише, че си студент редовно обучение. Също не ги касае колко взети/невзети изпита имаш Wink

Какво увеличение  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 313
  • гр.Пловдив
Записвам се и аз тук, и се връщам да ви изчета. Моят случай е следният имам едно висше образование - магистърска степен и сега както съм си и бременна ми хрумна да запиша още една магистратурка и да се възползвам от тези парици. След като ви изчета ще задам въпросите, които са възникнали или са останали неизяснени.

# 314
  • Mediterraneo

Какво увеличение  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Мъничко назад се върни да прочетеш темата.

Общи условия

Активация на акаунт