2880 лв накуп за майки студентки- 5

• 42 328
  • 767
  •   1
Отговори
# 435
  • Sunshine state

Ей, ама ще кажеш, че от джоба си ги дават да им се не види #2gunfire[/color]

Ей това и аз много пъти съм си го мислила  #Cussing out

# 436
Само да помоля за стиснати палци в четвъртък, когато ще ходя до социалните. След дълги дебати с мацката от отдел магистри решихме да пробвам да подам документи с уверение, в което пише, че по план е трябвало да защитя до ноември, 2010, но имам студентски права до ноември, 2012. Малко ми е много съмнително, но се надявам да станат нещата. Все пак никъде не намерих точна дефиниция на понятието "редовна студентка", пък формата ми на обучение си беше такава, тъй че... Дано, дано! Praynig

# 437
doctor_la , успех и дано да ти приемат документите без да ти правят проблеми  fingerscrossed

# 438
Момичета, получих отказ от социалните с мотива, че документите се подават до навършване на 6-месечна възраст на детето. Просто като информация го казвам. Подавах в гр. Шумен, в поделението, което е в кв. Б.Българанов.

# 439
Апропо, имало ли е други случаи като моя? Rolling Eyes
Само да помоля за стиснати палци в четвъртък, когато ще ходя до социалните. След дълги дебати с мацката от отдел магистри решихме да пробвам да подам документи с уверение, в което пише, че по план е трябвало да защитя до ноември, 2010, но имам студентски права до ноември, 2012. Малко ми е много съмнително, но се надявам да станат нещата. Все пак никъде не намерих точна дефиниция на понятието "редовна студентка", пък формата ми на обучение си беше такава, тъй че... Дано, дано! Praynig

# 440
doctor_la ти си семестриално завършила, но все още си редовна студентка.
Аз също съм семестриално завършила, даже ходих пак на кандидат студентски изпит да подновя права.
Когато се записвах и си платих семестъра ми издадоха уверение, в което пише че съм записала четвърти курс, 8ми семестър, без повече обяснения
Другата седмица ще ходя да го подам
Успех!  Peace

# 441
  • София
И кво? Още ги няма новите критерии за помощта.
Чуда се какво ли ще измислят и кога ли ще ни го сервират newsm78

# 442
Предполагам ноември месец ще има промени, като гласуват бюджета за догодина. Дочух какво гласят, но толкова неизпълнимо ми звучи ooooh!, ще видим какво ще измислят...

# 443
  • Горна Оряховица
Предполагам ноември месец ще има промени, като гласуват бюджета за догодина. Дочух какво гласят, но толкова неизпълнимо ми звучи ooooh!, ще видим какво ще измислят...

А какво си дочула. Моя термин е 26,11 и може да ме хванат промените. моля те кажи само, че не е нещо в наш ущърб. Praynig Praynig Praynig

# 444
  • Mediterraneo
Момичета, получих отказ от социалните с мотива, че документите се подават до навършване на 6-месечна възраст на детето. Просто като информация го казвам. Подавах в гр. Шумен, в поделението, което е в кв. Б.Българанов.

Детето ти навършва година след няколко дни. Върнали са те за друго според мен- в момента не е учебно време, какво ти пише в уверението?

# 445
  • София

А какво си дочула. Моя термин е 26,11 и може да ме хванат промените. моля те кажи само, че не е нещо в наш ущърб. Praynig Praynig Praynig

Моят пък е чак декември.
Дай някакъв жокер плз, може и на ЛС Thinking

# 446

Моят пък е чак декември.
Дай някакъв жокер плз, може и на ЛС Thinking

щяха да увеличават минималната заплатата но преди 2 3 седмици в събранието решиха че няма по назад съм дала линк ако се интересувате ! но дано до септември решат друго защото и  аз тогава документи ще пускам  понеже утре влизам в болница да раждам а уверени септември ще взема! Simple Smile

# 447
Доколкото знам, промените ги гласят за след нова година...Поради големия брой злоупотребяващи с тази помощ, една от основните идеи е помощта да е обвързана със завършване на съответното образование. Има и други предложения, но те не са ми от толкова достоверен източник, така че предпочитам да не ги разгласявам. Проблемът идва от това, че когато създадоха тази помощ, майките-редовно обучение бяха наистина малко, в един момент гласуваният бюджет започна сериозно да се надхвърля....надявам се каквато и промяна да направят, да не е в ущърб на майките. Никаква социална политика не виждам, с тези промени през година-две създават само несигурност, до последно да не знаеш какво и дали въобще ще получиш нещо Tired, много съм разочарована и вече никакви планове не си правя...

# 448
Здравейте момичета, и аз се записвам да следя темата. Днес подадох документи, родих на 7 декември 2010 година, в момента сме на 8 месеца. Платих си семестъра сега и получих уверение, дано да няма проблеми и да ми дадат паричките. Да добавя - четвърти курс, английска филология, редовно обучение съм. Според  вас ще има ли проблеми или ще ми изплатят паричките без въртели? Благодаря ви предварително!!!

# 449
Подаде ли документите в социалните или ще ги подаваш?

Общи условия

Активация на акаунт